Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
Ahojte.chcem sa spýtať.nosim dlahy už rok a pol. V júli skončil balíček ktorý som mala,no zuby sa nepohli tak ako sa mali a teda ďalší balíček sa dal vyrobiť.v tom prvom, keď som si nasadila novu dlahu vždy som cítila tlak na zuboch,bolo cítit že sa zuby hýbu.pri tomto novom balíčku tie dlahy takmer necítim.akoby som nemala nič na zuboch.max prvých 10 minút cítim že mám niečo v ústach a potom nič,akoby boli zuby dokonale prispôsobené novej dlahe.a teda prístup zubarky.naposledy som ju videla minulý rok v júli,končili mi teda dlahy z balíka,ona sa sťahovala do ineho mesta a teda po nový balíček ma objednala už inde.cakala som na nový balík cez dva mesiace a zatiaľ nosila poslednú dlahu na jej prikaz iba v noci.ked som prišla na termín,bola tam iba sestrička ktorá mi dolepila asi dva zámky a dala dlahy z nového balika. To bolo v októbri. Ďalší termín som mala minulý týždeň. A teda zubárka tam síce bola,ALE.lahla som si na kreslo,otvorila ústa.strojcek mi kázala nechať na zuboch.kukla do úst,vychvalila do neba ako sa to dobre vyvyja a poslala ma preč s termínom o dva mesiace.taka som ostala mimo že som ani nič nepovedala.na otázku či je ok že necítim žiadny tlak na zuby pri tejto novej sade mi zadrela že to je super a tak to má byt!!!! Som ja mimo ? Lebo takýto postup mi nepríde ani trochu ok.
@ivi85 ja ho nosim 11 mesiacov.kontrola kazde 2 mesiace.vzdy sa mi doktorka minimalne 15 minut venuje,ukazuje mi napredovanie na pocitaci v programe,skontroluje momentalnu dlahu a nasadi dalsiu ako bude drzat.uz mi robili aj nove scany po pol roku,lebo dlahy uz nesedeli ako mali.tiez som vtedy cakala mesiac a nosila jednu len na noc.no za mna maximalna spokojnost.vzdy sa uprimne tesi a vsetko mi vysvetli,odpovie na vsetky otazky.strojcek nosi aj moja 9 rocna dcera a keby nebolo tejto doktorky,dcera by v buducnosti trpela ako ja cely zivot,kedze mame geneticku anomaliu chrupu
Ahojte, pred troma dnami mi spadol jeden atachment na hornej osmicke, a pred vcerom mi spadli 2 atachmenty na dolnej sedmicke a na hornej trojke. Lekarku mam dost daleko, a minuly stvrtok som tam bola na kontrole. Myslite ze to suri a mam volat a objednat sa? Mozem si vymenit dlahu za dalsie cislo ak mi chybaju 3 atachmenty? Ma niekto skusenost,? Dakujem
@v_aneska ahoj, určite dr kontaktuj ohľadom tohto. Ona sama rozhodne v akom časovom horizonte ťa na nalepenie novych objedna. Dcere, ked odpadol a napr. o tom nevedela a ja jej usta zasa neskumam, tak na fotke to dr videla a poslala mi spravu, aby sme volali do ambulancie kvoli terminu na dolepenie.
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ak ste používali AcceleDent tak až po odsúhlasení zubárky? Pretože známa mi ponúkla jeden za dobrú cenu len neviem kedy a ako sa používa. Ďakujem 🙂
Ahojte prosím vás viete mi poradiť kliniku v Žiline ktorá robí priesvitný strojček na zuby.
@necesita Ahoj, mozem sa opytat, ty si riesila aj hlboky zhryz?
@korenicka87 ahoj ja uz ani neviem co vsetko mi riesili hlboky zhryz,krive zuby, a v podstate ziaden zhryz.zuby sa mi nedotykali.uz som nevedela jest.ste par tyzdnov mam pred sebou.
Fotka je pred zacatim a po roku a pol.novu foto nemam.este som v procese
@necesita wow, dakujem za foto! Držim palce, nech to dobre dopadne! Kde sa ti inak staraju o strojček?
@korenicka87 3sdent BA
Ahojte, dnes som dostala po novom aj gumicky na zuby, zabudla som sa opytat kolko vydrzi taka jedna gumicka? Kedze musim mat na noc 2 a v baleni je len 100ks
Dievcata, ktore mate liecbu za sebou. Ako ste spokojne? Vysledok je trvaly alebo sa postupom casu daju zuby do pohybu a treba nasadit opat dlahy?
@laluca prosim pomohol vam invisalgin aj na rozsirenie hornej celuste?

Ahojte. Ja nosim invisalign 9.ty den.
Zacalo to vsetko v maji 2021, kedy som sa rozhodla, ze si idem dat strojcek. Mam dost krive zuby. Nasla som si zubarku v Nitre v Dental Center. Najprv mi museli opravit kazy, korenove kanaliky, vytiahli mi uz dost pokazene 2 zuby, a samozrejme chirurgicky mi odstranili aj 2 zuby mudrosti. Za vsetky tieto opravi, rentgeny zubov, lebky a podobne som zaplatila 1200€. Samozrejme nie naraz, no celkovo ma to tak vyslo. V oktobri 2021 mi spravili sken zubov A zaplatila som prvu zalohu za strojcek invisalign full 1900€. Za nejake 3-4 tyzdne mi pani dr. Poslala email s 3D zubami, ze ako budu vyzerat po liecbe. A teraz 26.1.2022 mi nalepili attachmenty a nasadili strojcek, nasledne som zaplatila dalsich 1900€. Cize strojcek ma stal 3800€ , neplatila som ani za attachmenty, neplatim momentalne ani za kontroly, nic.
Dostala som 63dlah. Mam ich menit kazdych 10dni. A samozrejme som dostala aj Dentalmonitoring, kde posielam vlastne fotky doktorke , cize nemusim vkuse na kontroly chodit.
Prve 3-4 dni so strojcekom boli teroristicke :D
Jedla som max 2x za den, pretoze strasne tazko ide dole zo zubov, hram sa s tym aj 15minut. Uz mam aj dolamane vsetky nechty 😅 po kazdom jedle si musim umyvat zuby, pouzivam ho fakt tych 22-23h kazde malo jem. Od toho 5.teho dna je to uz v pohode, zuby nebolia, jem 3x denne. A ide aj lahsie dole zo zubov. Cistim si dlahy zubnou pastou. A neviem , ak sa chcete nieco spytat, piste😅