Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
@veja1 ono je to tak, ze cim menej ma za sebou vyliecenych pripadov, tym mensie ceny ma, co je logicke, lebo ziskava prax. Ja by som sla asi na istotku, ze dokazatelne ma za sebou uz daco alebo minimalne ma nad sebou profesionalny skuseny dohlad, ktory kontroluje jednotlive kroky - robi sa to, u mna je dohlad doktor Thurzo, aj ked liecba prebieha inde. Skus sa na to popytat toho ortodontistu. Zasa aj na invisaligne sa da toho dost pokazit, vacsina zlych skusenosti je prave od zacinajucich providerov. Ale nechcem ta strasit, aky stary je ten doktor?
Ahoj, Veja, chodím k dr. Matouškovej do Zvolena, zatiaľ prebieha všetko bez komplikácií. Dokopy mám 67 dláh, teraz som na deviatej, zuby sa mi hýbu zatiaľ len vzadu, takže na fotkách nič nevidieť. 🙂
Ahojte,má prosím niekto skúsenosti s touto formou vyrovnania zubov u doktora Lehocký Juraj v Trenčíne? Dakujem.
Ahojte, skoncila s nosenim strojceka, zuby su krasne, nosila som ho skoro 1 a pol roka napriek tomu ze boli len malinko skrizene. Oslovila ma nahodne raz jedna mamicka zubarka na ihrisku s vravi ze s klasickym strojcekom trva liecba kratsie. Asi by som na materskej volila droteny strojcek. Dalsia vec, po liecbe mam odrotene zafixovane zuby aj hore aj dole, neviem si na to zvyknut, ale ked uz su pekne neriskujem ze sa opat pokrivia. Tak tolko - pre krasu treba trpiet 🙂
Ahojte, prosím... Má niekto skúsenosti s neviditeľným strojčekom na zuby? Mal by sa lepit z vnutornej strany zubov,ak som to dobre pochopila... Zubarka trva na tom, aby som synovi dala vyrovnať zuby, ale nechcem aby nosil klasické drôtiky.... Ak má niekto skúsenosti, prosim odporucte mi miesto a lekara...dajte vediet cenu...sú začiatky nosenia bolestivé???
@luanaa taky strojcek, ktory popisujes ty, je lingvalny, tato tema je skor o Invisaligne, co su plastove strojceky, ktore sa daju dat dole a kazdy tyzden-dva menis za dalsi.
Zaciatky su bolestive, ale nic, co sa neda zvladnut, zvladlo to uz miliony ludi, je to cisto len o zvyku. ale je pravda, ze par dni po prvom nasadeni je najhorsich, ale zalezi od prahu bolesti. Pre mna to bolo skor neprijemne ako vyslovene bolestive. Inak vazne lingvalny chces? Udajne to strasne drazdi jazyk, plus sa to cisti omnoho horsie okolo zamockov, predsa len tazko sa sermuje kefkou z vnutornej strany zubov ako z vonkajsej.
Chcem, aby to nebolo vidieť, syn má 14 rokov, dnes mi zubarka povedala, ze sa dáva pevný strojček ale z vnutornej strany zubov.... Keďže o tom nič neviem, potrebujem poradiť od niekoho, kto už takýto má...
@luanaa tak potom chodte radsej do Invisalign-u, ten lingvalny je hrozna kravina, a preto ma s nim malokto skusenosti. Predstavte si, ze sedite, uvolnena tvar a napriek tomu vkuse citite na jazyku zo vsetkych stran drot a zamocky, musi to velmi drazdit. Cenovo je to skoro to iste a Invisalign je omnoho pohodlnejsi na nosenie.
Kolko to priblizne stojí? Musim sa o tom informovať... Vy ho mate odskúšaný? Viete mi aj povedať, kde ich nájdem?
@dorottka @luanaa výber strojčeka nie je len tak. Záleží na vade chrupu. Pri Invisaligne musí byť vada malá aby sa zuby len zarovnávali. Nejaké trhanie a posúvanie zubov na stranu - nehrozí. Ak chceš pekný stojček tak si pozri deamon zámky. Tie sú super. Sú priesvitné a vypadá príjemne esteticky. Ja ho mám, tak je to fajn. Inak ten strojček o ktorom píšeš, že by mal mať tvoj syn, tak ten mala myslím Verešová. Inak Invisalign stojí okolo 3000eur +
Nema velku vadu, treba len dorovnať... Pozriem deamon zamky...vieš mi aj poradiť nejakého skúseného lekára? Ďakujem...
Nikde som deamon zamky nenašla... Kto robí taký strojček?
@luanaa ja mám robené v zahraničí tak nie. Ale keď napíšeš babám do skupiny, tak tie ťa určite navedú https://www.modrykonik.sk/group/8540/ 🙂
Nik iny sa mi neozval...uvidim a vdaka
Jj viem, ze to nie je len tak... ked sa ale niekto prednostne zaobera 'neviditelnostou' strojceka, tak ma napadlo, ze asi nebude mat nejaku masakralnu vadu, preto som navrhla invisalign. Ale inak Invisalign si uz poradi aj s narocnejsimi odchylkami, lepsi sa kazdym rokom 🙂
@kittykat22
@luanaa Invisalign sa uz da pouzit aj pri velmi krivych zuboch a posuvoch pri trhani. Bola som na konzultacii u doktora Thurza aj u Matouskovej a obidvaja mi potvrdili, ze dnes tym vedia skorigovat vsetko. A co sa ceny tyka nebol to az taky velky rozdiel v porovnani s inymi typmi (aspon teda v mojom pripade). Niekde maju dokonca "akciovu" cena pre deti a cena zacina na cca 1000,-
Fiha...kde maju akciove ceny? A kde sidli tito lekári? Syn nema velmi krive zuby, ja som mu ani strojcek dat nechcela, ale nasa zubarka uz niekoľko rokov nalieha...vraj je to škoda...
Fiha, to je riadny rozdiel...na nete som nasla Petramed v Cadci...nevies, ako je tam? Cadca by mi vyhovovala...mozem vediet, kolko ta to vyslo celkovo so vsetkym? Ceny su dost horibilne...
@luanaa To netusim, ja zijem v BA, ale povodne som z BB, takze som hladala len v tychto dvoch mestach. Nakoniec mi odporucili dr.Matouskovu vo Zvolene a kedze som na materskej, tak chodim casto do BB. Celkovo ma to vyslo 3600+120 (otlacky)+teraz by som mala platit okolo 100 (attachmenty). Plus budem platit kazdu kontrolu 20,- (raz za 3-4mesiace), takze ratam, ze sa zmestim do tych 3,9-4tis. No a v BA mi to vypocitali na 5600+300
Ďakujem
@lulik11
@kittykat22
@luanaa
Potvrdzujem, že Invisalign rieši aj ťažšie prípady. Viem to, lebo sama taký som a už tri-štyri mesiace sa liečim práve Invisalignom. Trhali mi horné osmičky a všetky zuby posúvajú dozadu, aby zlikvidovali 1 cm predkus. Takže dá sa všetko. 🙂

Mate niekto skusenost s Mudr.Juraj Goga? Bola som u neho na konzultacii a malo by ma to vyjst 3500€, co je menej ako tu pisete. Len neviem ake su u neho vysledky