icon

Priesvitný strojček a vaše skúsenosti

alexaalexa
16. jan 2013

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂

lulik11
10. feb 2018

@dorottka to ma este len caka 🙂 predpokladam, ze dostanem nejake dalsie dlahy. Zatial som len v polke 🙂

bielavila
10. feb 2018

@alexaalexa sestra ho mala dokopy ju vysiel na 1500 euro uz aj s odtackom a dvorocnou kontrolou , v bratisave sa uz asi ti doktori pomiatli a nevedia co si za to pytat...

lulik11
10. feb 2018

@bielavila 1500€ za full invisalign? To je super cena. Kde si davala robit? Ci normalny strojcek?

bielavila
10. feb 2018

@lulik11 no teraz si ma trosku zmiatla😂 lebo ja som ti odpisala na normalny strojcek iba tie drotuky boli priesvitne cize sorry za mylnu info

bielavila
10. feb 2018

@lulik11 v kosicisch

bobaci
16. feb 2018

Ahojte, mám dosť komplikovane posunuté zuby a mala by som záujem o Invisalign, chcela by som sa však zveriť do rúk odborníkovi. Viete mi niekoho odporučiť na východnom Slovensku, PP, PO, KE? Čítala som tu od dr. Šillovi v PO, Urban a Surovkova v KE. Máte viacerí s nimi skúsenosti, napísali by ste mi? Ďakujem

lilinka232323
17. feb 2018

@bobaci ahoj, ja som si vybrala doktorku Urban v Kosiciach... Podla recenzii ma najviac odliecenych pripadov tymto strojcekom. Za full liecbu pyta 3700€. Zatial som len po odtlackoch, uvidim ako to bude prebiehat dalej

dorottka
17. feb 2018

@lilinka232323 ano, ja ju mam tiez, ale za full pyta 4k uz (ja som stihla 3.5k este) a kde si ty citala recenzie? Lebo ja som s nou spoko, ale na nete som nevedela najst vobec nic o odliecenych pacientoch...

shivaya
18. feb 2018

Najviac odliecenych pacientov na vychodnom SR ma dr.Silla preto je tzv.silver providerom na oficialnych strankach Invisalign.Podla poctu osetrenych pacientov maju jednotlivi lekari tieto znamky.Ja som sa aj podla tohto kriteria osobne rozhodovala a neolutovala som.Dr.Urban som v oficialnom zozname vobec nenasla len dr.Surovkovu.

futureshop
22. mar 2018

ja mam momentalne ponuku od dr. v bratislave za full 4500EUR! nevedela som že vo zvolene to robi dr. matouskova, idem sa objednať k nej kedže som zo zv. Koľko Vás to vyšlo u nej? aká je táto doktorka? mám dosť posunuté horné zadné zuby aj vyrotované, vraj mi ta musia dávať nejaké kotevné šrobíky do kosti, máte do tiež niekto?

lulik11
22. mar 2018

@futureshop ja mam u dr.matouskovej a full invisalign stal 3700€ + otlacky 119€ (ak si dobre pamatam) + lepenie attachmentov dalsich cca 150€. Doktorka je velmi prijemna a mila, vsetko mi vysvetlila a odpovedala na moje otazky. Jedinny problem bol s terminami, stale ma plno

lala123
22. mar 2018

Tiež odporúčam Dr.Silla, ja osobne som čakala kým bude môcť liečbu strojčekom Invisalign vykonávať a neľutujem, že som sa rozhodla pre Invisalign pretože to čo spravil s mojimi zubami od októbra doteraz je zázrak.pri klasickom strojčeku by bola liečba min.2 roky

futureshop
23. mar 2018

@lulik11 tak uvidim kolko mi teda vyrubi 😁 dnes som sa objednavala a dala mi termin na koniec maja. Vydrzim snad to bude stat za to ☺️

hwa
25. mar 2018

Ahojte, viete mi prosím niekto vysvetliť čo je ten acceledent? Ďakujem

idai
25. mar 2018

@hwa to je prístroj, ktorý si dáš do úst, denne na 15? 20? min a vibruje ti v ústach. hovorí sa, že to pomáha s bolesťou aj rýchlosťou liečby (človek si môže dlahy meniť týždenne namiesto dvojtýždenne). Ale (!) robili prieskum a zistili, že ani jedno z tých tvrdení nie je pravda a Acceledent je len marketingový trik. Navyše, pred pol druha rokom už Invisaligm zmenil svoje ofic. odporúčanie a tvrdí, že dlahy možno meniť po 7 dňoch, zistili to na základe vlastných skúseností a prípadov, vraj by to nemalo mať žiadny dopad na liečbu. Inak aj ja mením týždenne, a to bez prístroja za 700e.

lala123
25. mar 2018

@idai aj ja som si počas celej liečby menila týždenne, vraj sa to uz teraz takto dava

dorottka
25. mar 2018

Ja menim za 2-3 tyzdne, pretoze po 7 dnoch mi byva strojcek este tesny. Ortodontistka mi povedala, ze nechce riskovat resorpciu korenov len kvoli znizeniu casu, tak ze do 7 dni ona urcite nepojde - mne zas ona povedala, ze tych 7 dni je skor marketingovy tah, lebo to znie super, ked sa veci robia ultrarychlo, lebo ano, strojcek to stihne, ale telu sa zasa rychle zmeny malokedy pacia.

lilinka232323
25. mar 2018

@idai ahoj kde maju ten acceledent za 700€??? Lebo moja zubarka ho ma za 1000€ dakujem 😉

idai
26. mar 2018

@dorottka Ja som zas na viacerých fórach čítala, že pri Invisaligne sú tie posuny zubov menšie ako pri normálnom strojčeku, aj preto je v poriadku meniť dlahy týždenne. Normálny kovový strojček aj zvykne viac bolieť práve z tohto dôvodu - zatiahnu ho na viac mm, ako povoľuje Invisalign.

@lilinka232323 Moja zubárka Matoušková zo ZV spomínala, že ho vie zohnať za 700e. Ale tuším aj na internete sa to už dá takto lacnejšie zohnať.

idai
26. mar 2018

@lala123 Hej, ja som čítala, že niektorí ortodontisti to riešili s pacientmi týždenne už predtým, ako to Invisalign oficiálne odporučil. Aj vďaka tomu mali údaje tisícok "týždenných" pacientov a zistili, že ten týždeň vôbec neznamená horšie výsledky ako dva týždne. Ak sa, samozrejme, nosí ten strojček tak, ako sa má (20-22h denne). 🙂

dorottka
26. mar 2018

@idai jj stale zalezi od toho, ake "velke" pohyby ortodontista naplanuje, niektori davaju radsej mensie a viac dlah, ini naopak, cize zalezi od toho urcite 🙂 Aspon tak som sa dozvedela hore dole po nete :D

lilinka232323
26. mar 2018

@idai dakujem, ak by si nahodou vedela o konkretnej stranke napis mi dakujem

lilinka232323
26. mar 2018

@idai resp. Ak by si mi vedela dat kontakt na tvoju doktorku, ale neviem ci by to zohnala aj mne kedze nesom jej pacientka🤔

idai
27. mar 2018
lilinka232323
27. mar 2018

@idai dakujem

sialsa
16. máj 2018

ten strojcek je fajn,ale za tie peniaze som cakala ze to bude bez problemov.ale spodna cast nam nesedi,kazdy tyzden problemy.stale chodime k lekarke lebo to nedolieha a syn vravi ze nie vzdy to drzi alebo sedi ako ma,

idai
16. máj 2018

@sialsaku komu chodíš? Ja mám tiež už druhý set dláh a mám podozrenie, že dole je ten istý problém čo minule... :(

sialsa
18. máj 2018

Matouskova zo Zvolena.uz to zaslo tak daleko ze spodne sme uplne vysadili a ma len horne.ajtak ma krive horne.a ja naozaj nemam cas kazdy tyzden volat a behat k lekarke.ten strjcek stal 3000e a problemy s tym su dost.syn to nosi poctivo a ajtak problem.sestricka stale pinda ze to nenosi dobre.ale to neni pravda.spidne casti edoluehaju v zadu na stolickach.kazdy druhy slebo treti tyzden sa opakovslo.ux som nemohla z prace odbiehat furt.kaslem ns spodok.vrch sedi dobre.ale za tie peniaze som cskala dokonale prevedenie.

lulik11
18. máj 2018

@sialsa mu ta dlaha nedolieha? A to od zaciatku mal taky problem? Nespravili mu zle odtlacky? Ja mam teraz 16-tu dlahu a prvykrat sa mi tiez zdalo, ze ju nejdem nasadit a ze dobre nesedela, ale po dvoch dnoch to bolo ok. A ako casto meni? Kazde 2tyzdne?

sialsa
19. máj 2018

Kazde dva.proste mu to nedrzi na zuboch v zadu.dole.ale vrchne super.