Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
@luciade uz ho mam dole. A ako sa pise vyssie. Cena bola finalna - podpisana na papieri pred nasadenim strojceka, vstupne vysetrenie zdarma pretoze som si ten strojcek nechala spravit, ziadne extra poplatky a vymyslene hluposti.
@luciade udrzovacia dlaha je zvlast, ano, to mi povedali, s tym uz nema invisalign nic spolocne - robi sa zvacsa tzv. Essix dlaha, vsade je to rovnake, len ceny rozne - moja orto ma jednu za 30e, ale kedze robi aj v nemocnici, poslala ma tam a platila som len 20e (za jeden obluk). Velmi som zvedava, kolko zauctuje tebe, lebo vyroba takej dlahy v labaku je velmi lacna a rychla, akurat tie odtlacky na nu mozu stat viac, ale ako som povedala cca 30e za obluk 🙂
@luciade ja chodim k dr.Matouskovej do Zvolena. Celkova liecba za full mala byt 3600€ + odtlacky 150€ a teda kazda kontrola 21€. S tym som bola OK, lebo stale to vychadzalo lepsie ako v BA. A zrazu, ked dosli dlahy a objednavala som sa na lepenie attachmentov, mi sestricka do telefonu povedala, ze to bude stat okolo 100-150€ (nakoniec si vypytali 250€ bez dokladu bez vsetkeho). Mala som ale vtedy starosti s malym, kedze sme boli nonstop v nemocnici, tak som to neriesila a zaplatila. Potom ma to sice stvalo, ale nechala som to uz tak. Ale teraz som sa objednavala na kontrolu a odstranenie attachmentov a sestricka zase, ze 200€. Tak uz ma to celkom nas...o. Som rozhodnuta, ze jej slusne poviem, ze toto nie je ok a vypytam si bloka, bez toho uz nezaplatim. Akurat sa bojim, ako sa potom bude spravat, ked si dam este robit refinement
@odyseana ??
@idai aj mne sa to pride divne, hlavne ked mi to vzdy len tak btw. oznami sestricka do telefonu, ze nezabudnite si hotovost, ze bude treba platit. Pritom na konzultacii som sa vyslovene pytala, ze ci sa bude platit nieco extra okrem tych odtlackov. A oni, ze len kazda kontrola 21€, tak vravim, ze ok ze tak to sa zmestim do tych 4tis (lebo to bol taky moj strop). Keby mi vtedy povedali, ze + dalsich 500€-700€ tak to idem rovno naspat k dr.Thurzovi a dam si to spravit u neho.
Dievcata prosim vas este jedna otazka, som v polovici liecby, ide to dobre, ale na poslednej kontrole mi kazali zacat s invisalignom i jest a nosit len po 7 dni...ze to tak pacienti im hovoria, ze tak robia...ale ja mam problem zut i po snati dlahy, lebo nemam 100%-ny zahryz a zle pozute mi ostava tuhsie jedlo v krku, vam to nepride ako somarina?
@luciade presne nad tym som rozmyslala, ze ked tam teraz pojdem vezmem manzela so sebou. Sestricka nieco znaci do karty, ale ci tam pise sumu to neviem :( Vzdy sa ponahlam, lebo mam maleho v aute alebo s babkou vonku, tak som v strese a az doma mi docvakne a nad tym zacnem rozmyslat. Ale presne ako vravis, je to maximalne nekorektne taketo spravanie a zavadzanie. Ja by som dala aj 5-6tis za tu liecbu, ale nie takymto sposobom. Mala pekne na rovinu uz pri konzultacii povedat a nie zakazdym odo mna len tak mimochodom vytahovat po 200€.
@luciade ja som zo zaciatku menila dlahy kazde 2 tyzdne a postupne som presla na 10dni. Doktorka vravela, ze mozem skusit aj po 7dnoch, ale ja som ostala na tych 10tich. A co sa tyka jedla, na to som sa pytala hned na zaciatku ci sa s tym moze jest. Povedala, ze moze ale ze sa to moc neda a ze radsej vybrat aby sa neposkodili. Takze ja max zmrzku s nimi dam (jedla som s nimi uz aj nejaky pagac alebo bolo to take cudne)