icon

Prvá prehliadka u zubára až v 4. rokoch

6. apr 2021

Ahojte, maminky išli ste niektora s deťmi ku zuvárke prvýkrát až po štyroch rokoch dieťaťa? Ja viem že je to neskoro ale ešte sme nikdy neboli pri zubarke, maly je veľmi plachý a boji sa doktorov a som si takmer istá že by skôr nespolupracoval. Teraz je to však lepšie a už by som ho chcela objednať ale bojím sa že ma zubárka vykričí kde sme boli doteraz preto sa pýtam či je tu niekto kto tiež išiel prvýkrát takto neskoro

adamadent
6. apr 2021

Ak sú obavy koli spolupráci išla by som s nim najskôr na dentalnu hygienu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
margaretka_
6. apr 2021

Nevykrici, co si. My sme so starsim boli cca tak. S mladsim v 2 rokoch, ale.bohuzial, on uz prestal spolupracovat

janci05
6. apr 2021

Aj môj bol neskôr a to s manželom. Manžel inak so synom k dr. nechodí len k zubárovi. Pekne ho povozil na kresle, popozeral, posrandoval a v pohode. Nič neriešil, že kde sme boli doteraz. Už mu aj jeden malý kaz robil a bez problémov to zvládol.

jana_eyre_2
6. apr 2021

Nešli sme síce tak neskoro, ale dobrá zubárka vhodná pre deti ta 100%nevykrici.. zubár čo vie pracovať s deťmi vie byť veľmi príjemný a zubná prehliadka je pre deti zábava.. len treba nájsť dobru zubarku. Ja som pri deťoch zažila 3zubarky a všetky sa moc snažili, len prvé dve šli na materskú. Našťastie uz nebýva pravidlom že zubár je mäsiar ako to bývalo v mojom detstve.. vôbec si nerob starosti že idete až teraz, proste je to tak..

ibrunova
6. apr 2021

Je to v pohode neboj

autor
6. apr 2021

Ďakujem za podporu ukludnili ste ma :D

kika831
6. apr 2021

So starsim synom som bola 1x u zubara v 4 rokoch, s mladsim v 3 rokoch. Obaja mali a stale maju zdrave krasne zubky, nevidim dovod tahat dieta k zubarovi skor. Nikto na vas urcite nebude kricat.

dankanka
6. apr 2021

Nebudes prva ani posledná.. Sama si dieťa poznas a vies, ze skor by to bola trauma. Mam to tiež tak. Ono ten zubar aj tak tym dvojročným len zubky počíta.. Na co treba dbať, je umyvanie zubov. Aby neskor navstevy neboli neprijemne. Inak.. To navykanie, sama som si este ne zvykla a nerada chodim k zubárovi.. Tak celkom nerozumiem fraze ze "zvyknut si". Niektoré veci proste robíme, lebo musíme. Hotovo. Aj to je život. A to je to, co dieťa treba učiť. Ze život nebude vzdy len ľahký, príjemný.
Ako už povedali predomnou. Pekne všetko vysvetli, preco idete, preco chodi každý a co presne sa bude diať. V klude, bez stresu choďte..

mikadooo
6. apr 2021

Švagriná síce chodila poctivo od roka, ale malý prvý krát otvoril ústa až v piatich rokoch 😁. Takže dovtedy si boli vždy len obzrieť ambulanciu a doktorku 😄. Myslím si že detskí zubári sú celkom na to zvyknutí že u veľa detských pacientov v skoršom veku veľa toho nenarobia 😉.

bagre
6. apr 2021

my keď sme sa zubárky pýtali že kedy reálne treba, tak v 3 rokoch povedala že ešte nie, že má prísť na najbližšiu preventívku so súrodencami - čiže mal 3,5 roka a ok.
Najmladší má toľko teraz a ešte sme to neriešili... zuby má tak ako má mať, čistíme a obzerať ambulanciu môže inde popri vyšetreniach. U zubára má otvoriť ústa a nechať pozrieť to čo treba - môj názor. Hlavne keď ich je tak žalostne málo

liliana363
6. apr 2021

Môj bude mať v lete 6 a ešte nieje nikde prihlaseny. Nedavno mu dentálna hygienicka pozerala zuby a mal všetky dobré. Ona robieva aj preventívky. Bola som s dcérou na čistenie tak pozrela aj jemu zuby. S dcérou som chodila asi od 3rokov. U syna ešte počkám kým mu vypadne prvý zub čo sa mu knise a potom ho objednám na preventívku.

ewka9
6. apr 2021

Tiež som bola len teraz nedávno so 4 ročným synom prvýkrát...krásne spolupracoval, skôr by mi ústa ani neotvoril..

bellovag
7. apr 2021

Je to úplne v poriadku...aj tak podstatné je poriadne doma čistiť zúbky a aj medzizubné priestory... Náš Andrejko má tiež 4 roky a zatiaľ sme boli iba 2x...raz sa len zoznámil s dr. a akože mu porátala zúbky a pred pol rokom bol na dentálnej hygiene + mu dr. nafloridovala zúbky...skonštatovala, že má zúbky ako perličky a bez kazu 🙂 tak sa veľmi teším...V 4 rokoch dieťa už veci aj návštevu dr. chápe plne inak....a veľa záleží aj od prístupu zubára, aby ho nevyplašila hneď pri prvej návšteve 🙂 držím palce, nech má malý dobrú prvú skúsenosť so zubárom

julka1905
13. máj 2021

Urcite nevykrici. @zuzula507 my sme boli s nasim malym u doktorky Danekovej v Dubravke v zdravotnom stredisku a maly to perfektne zvladol aj ked sa velmi bal. Bola velmi mila vsetko mu vysvetlila dostal aj odmenu 🙂. A pomohlo mu ze ma zakazane pozerat vela rozpravky a oni maju televizor na strope a kukal tam rozpravku a doktorka mu ani nemusela hovorit otvor usta lebo pri pozerani och mal otvorene 🙂)).