Mám 21 rokov a nikdy som nebol u zubárky

uzivatel55
27. apr 2023

Zdravím hanbím sa a neviem čo mám robiť nikdy som nebol u zubarky ani ako malé dieťa, mám 21 rokov a chcel by som to riešiť len sa hanbím že ako zareaguje zubár. Mám nejaké kazy a odlomene zo zubu ktorý je už taký pokazený že je asi mŕtvy. Neviem čo mám robiť

gemerka17
27. apr 2023

@uzivatel55 ísť k zubárovi. Ideálne k takému, ktorý má na teba čas a plne vybavenie ambulancii. RTG bude nutnosť. Ak sa bojíš posmechu, tak s tým sa najskôr stretneš u zubára, ktorý je na všetko sám, v malej ambulancii, bez vybavenia a ma veľa pacientov.

belasy_motylik
27. apr 2023

Neboj a pokojne choď, zubár je ako gynekológ - videl už také ... kadečo, že ho rozhádže len máločo 😄

vkatush
27. apr 2023

@uzivatel55 neboj sa, zubár videl už všetko. Len si nájdi naozaj odborníka a priprav riadnu peňaženku, lebo taký stav poisťovňa celý nepreplatí.
Ale radšej neskoro, ako nikdy (len už viac na neskôr to neodkladaj).
Držím palce 😊

pribinak
27. apr 2023

Takých ako ty majú zubári radi. V preklade nachystaj si peňaženku

zirafienka
27. apr 2023

@uzivatel55 neboj sa, aj takých majú zubári radi. Ja keď idem na preventívku, nemám ani jeden kaz, tak mi zubár povie, že keby mali všetci také zuby, nezarobí nič😀

zirafienka
27. apr 2023

@pribinak telepatia😅

rebrambora
27. apr 2023

Ja ta chcem pochvalit za odhodlanie a ozhodnutie.
Neboj sa, este sa potesi.

tya12
27. apr 2023

@uzivatel55 ahoj , ak ti môžem poradiť 🙂
Nájdi si zubára , objednaj sa na prehliadku k nemu nech ti zhodnotí tvoj celkový stav , určite ti urobí prípadne pošle na OPG.
Noo a tento rok by som skôr si dala urobiť akútne veci , ak máš nejakú bolesť zuba a taaaak...
A na druhý rok , keď ti už bude platná preventívna prehliadka ták potom už všetko zaradom plomby...
Žeby ti aspoň niečo hradila poisťovňa.
Prajem veľa šťastia, a nemáš sa vôbec čoho báť.
Dnes sa už takmer každý výkon robí s anestezou takzee pohodka 🙂

asined88
27. apr 2023

@uzivatel55 pozrite si recenzie na nete vo vašom meste alebo okolí. Určite sa nájde taký, ktorý ako sa povie ,,nebude riešiť " prečo ste doteraz neboli u zubára. Ja som sa tiež dlho bála, ale bolo to spôsobené aj zlou skúsenosťou s predchádzajúcim zubárom a cca po 10 rokoch som si našla nového a úplne super. Robí uplne bez bolesti, pristup super, výčitky žiadne. Držím palce

marcellka32
27. apr 2023

On sa poteší=zarobí, ty budeš mať zuby-tiez sa potešis, no peňaženka zaplace

adkalu
27. apr 2023

@uzivatel55 moja kamarátka mala chrup zanedbaný, potom sa odhodlala, nasla si dobrého zubára, krok po kroku dali do poriadku celý chrup, trvalo to takmer rok a zobrala si pôžičku, ale už je par rokov, je z nej vzorný pacient, dbá na preventívnu a odvtedy mala len jeden malý kaz. Si mladý, daj si chrup do poriadku, ide tu o zdravotné, ale aj estetické hľadisko. Lekári sú zvyknutí na všeličo.

mima1608
27. apr 2023

Na takých ako ty zarábajú zubári najviac, keďže ti poisťovňa nepreplatí prvý rok žiadne zákroky (nemáš preventívku). Určite si nájdi nejakého dobrého zubára a hlavne sa priprav, že budeš riadne platiť (ja za obyčajnú plombu doplácam 50 eur a to mám všetky preventívky).

jaond19
27. apr 2023

@uzivatel55 tiez som sa kedysi na to vykaslala, u zubara som bola ako 14-15rocná a potom az okolo 23, nasla som si novu zubarku, od svojho stareho si vypytala len vypis z karty a hotovo. Zubarka to neriesila preco zaco naco tak dlho som cakala... oni vedia ze ludia sa tam zrovna nehrnú, maju strach atd....

sonia_wiener
27. apr 2023

@uzivatel55 tiež by som sa nebála, určite nie si prva/ prvá ...

gladys_07
27. apr 2023

Chod neboj sa. Ak by si aj troska posomral, no a co. Pri druhej navsteve to uz tema nebude. Ja som bola takto u gynekologa “v pokrocilom” veku prvykrat a nepovedal ani ň.

Nemas bolesti? Preco s tebou rodicia neboli v detstve?

uzivatel55
autor
27. apr 2023

@gladys_07 zuby ma bolia málo kedy, a keď tak tak len ten jeden odlomený..nemali sme nato financie..

babulkomale
27. apr 2023

@uzivatel55 predaj byt alebo vezmi uver, toto bude drahe.

walentina7
27. apr 2023

Neviem si také niečo ani len predstaviť. Ako to rodičia mohli dopustiť? Nikdy by som nechodila s chlapom ktorý nechodí aspoň raz ročne k zubárovi, že sa nestará a že mu je to jedno. Aspoň že si si to uvedomil.