icon

Riešenie pre zmiešané mliečne a dospelé zuby u detí

miskafilipkovab
11. nov 2025

Co robit ked ma 6 ročný syn všetky zuby mliečne a 4dospelacke stoličky.
Prosím o vaše skúsenosti. Ďakujem.

doriiis
11. nov 2025

Nič. Tak to má byt

miskafilipkovab
autor
11. nov 2025
@doriiis

Nič. Tak to má byt

@doriiis ano, čítala som ze to nie je nič zlé.

Nasla som pár diskusii o tom ze to treba zapecatit?
Nie sme ešte na budúci rok objednaní ku zubárovi a nechcem zas paniku robiť 😄😄😄 pýtam sa tu lebo tu všetci všetko vedia 🙃🙂😄😄😄

viestta
11. nov 2025
@miskafilipkovab

Nie sme ešte na budúci rok objednaní ku zubárovi a nechcem zas paniku robiť 😄😄😄 pýtam sa tu lebo tu všetci všetko vedia 🙃🙂😄😄😄

@miskafilipkovab niektori zubari pecatenie schvaluju, ini nie. Porad sa zo zubarom. To pecatenie nemusi byt hned po tom ako sa prerezu trvale stolicky, hlavne ci zvladne, ze mu zuby budu upravovat pred pecatiem vrtackou

miskafilipkovab
autor
11. nov 2025
@viestta

@miskafilipkovab niektori zubari pecatenie schvaluju, ini nie. Porad sa zo zubarom. To pecatenie nemusi byt hned po tom ako sa prerezu trvale stolicky, hlavne ci zvladne, ze mu zuby budu upravovat pred pecatiem vrtackou

@viestta môžem sa opýtať na tvoj názor? Ďakujem.

viestta
11. nov 2025
@miskafilipkovab

@viestta môžem sa opýtať na tvoj názor? Ďakujem.

@miskafilipkovab nas ma zapecatene, ale on mal hlboke ryhy v stolickach.

miskafilipkovab
autor
11. nov 2025
@viestta

@viestta on vydrží,zubára ma rad a je odvážny. Preto sa nebojím oňho, skôr o je ho zúbky po pár 10rokoch

miskafilipkovab
autor
11. nov 2025
@viestta

@viestta my máme problém ,on ma malé zúbky a veľké korene po otcovi. Rátam s tým ze budeme pravidelne pri zubárovi (kvoli trhaniu, uz nas na to pripravil) ale priala by som si aby mu vydrzali,tie dospelacke kým bude treba 🙂

miskafilipkovab
autor
11. nov 2025
@viestta

@viestta myslíš ze keď ma hlbšie ryhy skôr chytí kaz? Nie je to aj o dedičnosti a hygiene ?

viestta
11. nov 2025
@miskafilipkovab

@viestta myslíš ze keď ma hlbšie ryhy skôr chytí kaz? Nie je to aj o dedičnosti a hygiene ?

@miskafilipkovab hlboku ryhu nevycistis dokonale. Kazy su hlavne o hygiene, dedicnost tam nehra takmer ziadnu rolu

kacena4
11. nov 2025

ak si vie umyvat zuby a dobre nie je dovod na pecatenie ale ako pise viestta ak ma hlboke ryhy je to lepsie zapecatit. aj moja najmladsia ma, starsi nie

zuzkaa1991
12. nov 2025
@miskafilipkovab

@miskafilipkovab my mame zapecatene stoličky ale pecatenie sa musi spravit hned ako sa vytlaci zub a nema dasno na zuvacej ploche väčšinou sa odporuca.do.6m ale.nie vzdy sa da ;)

Co robiť nechapem trosku otazku starar sa.o.zuby rovnako moja ma.7r a tiez ma.mliecne aj trvalé kazdy zub vypadne v určitom veku ako lekarka povedala plus stolicky mliecne ma.zaplombovane aby sa trvale neposkodili ;)

K zubarovi chodi pravidelne 2krat do roka?(preventívky) ak.mate dobrého lekara vsetko vysvetlili ;)