Skúsenosti s ošetrením zubov pod narkózou
dobrý deň prajem ,prosim vás ty ktorý ste už boli s malými deťmi pod narkozou ošetriť zúbky Kosice nemocnica L.Pastera aké máte skúsenosti .Mám 2ročneho a ideme teraz v pondelok do nemocnice ale ja neviem co nás tam čaká , myslim ci tam aj ostaneme alebo je to len na jeden deň doktor nám nic nepovedal takže neviem bola by som rada ak by ste mi poradili ďakujem.
@mata2202 netrhali nič, prečo by mali trhať? Ma hlboke kazy? Véd to bude ešte dlho bez zubkov ako bude hrýzť?
Bola si tam na kobzultacii? Lebo toto je nejaké drastické riešenie, že sup sup.
Netrhali jej nič, všetky krásne opravili, spýtali sa, či chcem korunky alebo blomby. Rýchlejšie boli blomby, tak sme dali tie. Keď nájdem fotku zúbkov, poslem
@nataliik Nie v pondelok ešte len ideme , doktorka zubárka nam dala výmenný lístok a tam je písané sanácia chrupu, neviem a vraj že najlepšie trhať vsetky predne zúbky no neviem uvidíme a ešte dodám ze jeden už mu a trhala bez inkejcie lebo vraj nespolupracuje ,a potom nas poslala ze najlepšie potom ísť do Košic , pošlem fotku jak to mu vizeraju tie zúbky.
@mata2202 tie zúbky sú hrozné, to sa takto zmenili zo dňa na deň? Nesprávna strava alebo čistenie zubov? Prečo ste to neriešili skôr? U tak malého dieťaťa to vyzerá strašne. Určite to riešte, nech to nejde ďalej a nemá problém v škole bez zubov..
Mne sa u dcéry urobil na dva roky zubný kameň na niektorých zuboch. Máme milú pani zubárku, čo to s deťmi vie (chodia tam malinké detičky), takže netrebalo uspavanie.
@lenkakravcova Začalo to prv s predným zubkom ,spadol a vilomil si pol zúbka dajak som to neriešila ani neviem prečo teraz banujem , a potom to začalo strašne sa mu tie zúbky kazili chodili sme u zubarky a tam na len vitrhal predny zúbok ,teraz strašne ma citlivé strašne place ked mu cistim aj ho to boli teraz nemoze ani jest mame problemy zo zúbkami preto ideme do Košíc .
Toto je zo zlej hygieny, nie z pádu. A normálne sa to opraví nemusia sa trhat.
@mata2202 nemyslím ze na vytrhnutie. Asi by som aj zmenila zubárku, lebo z toho bude mať traumu. Naozaj, prvej dcére tak vytrhla aj s koreňom a potom to bola bieda, až kamoška jej robila dentalnu a postupne ju naučila, ze sa nemusí báť, chcelo to len kľud a čas.
Druhá chodí bez problémov a to ma 2 roky, vydrží otvorene ústa mať a aj jej už vrtali a všetko si nechala v pohode, lebo doktorka a sestrička boli naozaj milé, citlivé a išli na to pomaly.
Najprv sa v tých Košiciach poinformuj, ak budeš mat zlý pocit a budú nútiť trhanie, tak chod do inej súkromnej kliniky, kde to robia.
A cenovo som platila 1000€ za 7 zubkov. Takéto strašne ich nemala, fotku mi koník zobrať nechce,že zlý format.
@mata2202 áno to je obrovský problém. Po oprave musíš prestať kojiť. Aj ja som ju musela v 20m ona mala ten kaz hlavne z kojenia, to je cukor a keď pýtala aj 20x za noc, necistila som jej ich 20x.
Ani moja nechce veľmi umývať, ale u zubarky, vďaka jej prístupu si nechá spraviť všetko.
Preto si nájdi lepšiu, nie ze hneď vytrhne a na silu, keď ani nie je treba.
Ja som bola s 3 ročnou dcérou takto pred rokom, ale v BA. Robili jej zúbky pod narkózou a predné horné 4 museli ísť von. Ostatné jej poopravoval. Toto nie je na vytrhnutie, aspoň z môjho laického pohľadu. Takéto zúbky by vedeli opraviť, ak tam nie je nejaký vážnejší problém. Na ig bola zubárka - zápisník zubárky - pozri jej profil, ona opravovala aj takéto zúbky.
@mata2202 https://prodental.sk/. Klinika sa vola prodental, ozaj výborný prístup, veľa kominukacie, všetko o dohode ako nám vyhovovalo. Akurát ta upozorním, platí sa to.
@mata2202 podľa stavu a počtu zubov, či budú trhať alebo opravovať, či plomby či korunky.
Cenník majú sa mi zdá na internete, lebo hodina anestézie je asi 360€ a ďalšia začatá bola menej asi 250€. Zub jeden plomba bola 70€. Ale ceny išli aj hore. Písala som, že mysme platili 1000€ za všetko. Konzultácia je tiez 30€

@mata2202 my sme boli síce v Banskej Bystrici, ale išli sme najprv na konzultáciu, tam nám všetko vysvetlili a dali termín. Večer sa ešte mohla najesť, ráno už nie, keďže bola malinka 19m,tak mohla ešte 2 hod predtým mlieko. Inak nič. Tam sme prišli na stavebný čas, podpísali papiere, anestéziológ vysvetlil, čo sa bude diať a išli sme na salu. Pri uspavani son ju ešte mohla mať na rukách, potom už tam bola sama a ja v cakarni. Ošetrovali 7 zúbkov 1h a 45 min. Bola uspata, pripojená na monitory, anestéziológ kontroloval. Zubárka okrem ošetrenia spravila aj dentalnu. Potom ju preniesli do izby na posteľ, to ma hneď aj volali a vysvetlili veci. Spala asi iba 30 minút a po zobudeni som jej mala dat vodu a pokiaľ nevracala mohli sme ísť po hodine domov. Aj sme išli, ešte bola taka otapena, ale keď dospala doma, už bolo všetko v poriadku.