icon

Strojček na zuby

kacenocka2
7. apr 2023

Máte prosím skúsenosť s rovnatkami na zuby u detí?ako to zvladali,ako dlho to treba nosit?

mamelka
7. apr 2023

Záleží o aký problém ide. Obe dievčatá začali máj 2019, Amália ma uz len na udržiavanie a Melánia ma ešte stále pevný
Zvládli super. Amalii som prvé 2t každý druhý deň tocila so strojcekom na podnebi. Chúďatko si vytrpela,Melanii točili v praxis ...

kacenocka2
autor
7. apr 2023

@mamelka 1 vrchný zub ma syn krivý..odporuca zub.rovnatka,odmieta ich.. dievčatá su podla mna zodpovednejšie v takych veciach ako chlapci..nejako sa to špeciálne čistí?ci ste to davali dole a čistili?

patka06
7. apr 2023

@kacenocka2
Dcéra mala Invisalign strojček - neviditeľný, vyberateľný. Tiež mala 1 vrchný zub na krivo a nedorastený + mierny predkus. Liečba trvala 2, 5 roka
Zvykla si veľmi rýchlo, asi to bolo aj tým, že sama chcela dať zuby do poriadku.
Dlahy sa čistili zubnou kefkou a pastou + raz denne namáčali do Listerinu.

kacenocka2
autor
7. apr 2023

@patka06 ak vam nevadi,sa opýtam,koľko ste platili za rovnatka?

patka06
7. apr 2023

@kacenocka2 3000.- rozložené na 500 + 1500 + 1000
V cene komplet všetko skeny chrupu /pri tomto type sa nerobia odtlačky/ RTG, dlahy, kontroly,

mamelka
8. apr 2023

@kacenocka2 ide mat na pevno predpokladám, tie zúbky sa horšie čistia,ale keď jej ukážu techniku, plus zubna niť na strojcek-superfloss, jednozvazkova kefka, tak to zvládne perfektne ☺️
Vies co by si sa čudovala, aj chlapci vedia byť zodpovednejsi, máš to o tom ako sa dieťa vedie k ústnej hygiene. Je to určite boj, ale tak ja som mala pacientov na hygiene kde naozaj som pozerala ako puk co takú krásnu hygienu mali

kacenocka2
autor
8. apr 2023

@patka06 😯

martinka13
8. apr 2023

Syn má 14. Pol roka nosí invisalign. Je veľmi zodpovedný, nemá s tým vôbec problém. Aj dcéru pripravujem na to, že bude mať strojček. Ani by mi nenapadlo, že budú protestovať. Ja mam z mojich zubov celý život traumu a jasne som im vysvetlila, že nechcem aby to tak mali aj oni. BTW aj ja si idem dať strojček na staré kolena 😀

kacenocka2
autor
8. apr 2023

@martinka13 syn ma tiež 14..katastrofa,puberta na nevydržanie..vsetko a vsetci zlí,len on majster sveta 🙂