Treba krémovať červené líčka pri prerezávaní zúbkov u bábätiek?
Ahojte mamičky, dcérka má už dlhšiu dobu červené líčka aj začervenanú pokožku pod ústami. Prerezali sa jej prvé 2 dolné zúbky naraz no začervenanie neprestalo. Krémovali ste v takýchto prípadoch vašim deťom tvár? Pediatrička nám povedala, že tzv. cold krémom nič nepokazím, no malá si dáva dosť často ruky na tvár a potom hneď do pusy, tak neviem či je to najlepší nápad. Ďakujem.
@janie7 asi to nebude zo zubov. A áno, radšej trochu krému v ústach (neuškodí to, nejde zjesť tubu), ako vyštípané líca (videla som to raz až do krvi) a to bolí. Cold krém od ávene je za mňa naj 🙂
@a0 No diskutovali sme o tom s pediatričkou a vraj to je zo suchého vzduchu a my máme v byte dosť vlhko alebo zo zúbkov. Ona tie líčka nemá ani horúce ani drsné,ani zvýšenú teplotu nemá. Máme Uriage cold cream a ten jej dosť zaberal aj na seboreu na hlavičke.
Nie, ziadne kremiky ..len umyt vodou izbovej teploty ziadne detske mydla .Pokozka na tvaricke musi volne bez kremikov dychat.Kazdy kremik na tvaricke len brani volnemu okyslicovaniu pokozky ..Treba chodit na prechadzky,idealne len do teploty O,,maximalne 20 minut..zo zaciatku sa ti bude zdat ,ze licka su este cervensie, ale to bude len reakcia na okyslicovanie z vonkajsieho vzduchu,,Po tyzdni cerven by mala ustupovat ,ked len minimalne..V prechadzkach pokracovat,,strááásne opatrne,co sa tyka minusov teploty,pri minus 3 by som von nesla. von.Skratka sama musis zhodnotit,aku odolnost na vzduch vonku ma dcerka ,co sa tyka casu a teploty vzduchu
@a0 No diskutovali sme o tom s pediatričkou a vraj to je zo suchého vzduchu a my máme v byte dosť vlhko alebo zo zúbkov. Ona tie líčka nemá ani horúce ani drsné,ani zvýšenú teplotu nemá. Máme Uriage cold cream a ten jej dosť zaberal aj na seboreu na hlavičke.
@janie7 tak by som natierala, v zimné mesiace určite. Ja som do cca roku používala na deti často aj lansinoh - tu masť na bradavky. Ale minimálne si z tváre zotrie rukami do úst. To už viacej zlíže z teba, keď ti dá “pusu” 🙂

nie