icon

Úplná zmena osobnosti pri prerezávaní zúbkov

25. jún 2023

Ahojte . Syn 1,5 ročný má momentalne obdobie ze za kazdu malickost poplakava je to skor taky plač na Oskara 🤣 herecky výkon . Neplače naozaj . Vela piští len sa ho dotknem a už vrieska a odháňa má . Idu mu teraz trojky zuby . Nic nechce jest a vsetko po mne hádže celkovo je taky “agresívny” neviem to presne nazvat . Dole mu už jedna trojka vyšla a hore to má stále neprerezane . Nonstop si cucha nad perou . Tak
Ho to urcite trapi . Len by som sa chcela opytat lebo pred tým bol ako anjelik 🤦‍♀️🤣 mojkal sa počúval spolupracoval a teraz taky maly rebel .. len vždy kričí vrieska “poplakava” pozerá kde mi urobit naprik. Čape má, ťahá mi vlasy . No ja nechapem 🤦‍♀️ Prejde to ?

doriiis
25. jún 2023

To nie je zubami....ale tým,že nemá nastavené hranice.Nezvladnuta výchova...toť vse

autor
25. jún 2023

@doriiis no presne to som chcela počuť 🤣 prosím ak mi teda viete poradit ako mu nastaviť hranice a vysvetlit čo nemôže robit ? 😉

vamajka
25. jún 2023

Nemoze robit to co ty sama vyhodnotis ako zle. Povedat mu razne NIE a opakovat do zblbnutia kym nepochopi, ze to sa nerobi

autor
25. jún 2023

@vamajka no hovorim hovorim len on sa zasmeje a zopakuje to akoby naschval . No neviem hovorim že doteraz bol ako anjelik mozno len raz mal take obdobie ale po par dnoch preslo . A teraz zas už asi 3 deň…

nikpa
25. jún 2023

Prichádza obdobie vzdoru, treba vedieť ako reagovať hlavne keď vás doma chce udierať, šticovat... No a tie prerezavajuce zuby tomu určite nepomáhajú, môže byť z toho ešte podrazdenejsi. Veľa trpezlivosti, je to len obdobie 😀

katka533
25. jún 2023

Ja myslim, ze uz sa mu buduje osobnost a vela veci je novych ,co chape a urcite zacat hranice nastavovať

bororka
25. jún 2023

Určite tam značnú rolu robia aj zuby.
Moja mala pred nedávnom obdobné dni. Skrátka je vidieť, že to dieťa je iné, akoby podráždené. Do toho sa formuje osobnosť jeho veličenstva.
Moja tiež dokáže plakávať minúty, dokonca najlepšie keď je tam zrkadlo a môže sa aj vidieť. Plus skúša aj hranice a nie vždy sa stretneme v spoločnom cieli, teda dojde ku stretu. Treba vydržať, byť dôsledná a dookola opakovať. Ževraj to je dlhá cesta 😃
V dni bezzubé/slnečné občas zazriem svoje dieťa 😃

zuzkaa1991
25. jún 2023

Autorka ze razne mu poviete ze zasmeje sa? Tak vtedy by to bolo u nas....od 1r co som nechcela aby moja mala.robila som hned pri prvom raze razne povedala ze nie a preco.....aj ked mala.len rok..napr ak nas náhodou buchla (našťastie malokedy) hadzat s jedlom atd ani neviem co deti robia kedze moja nerobila ako cela sa zaspinit(tvar).od jedla atd....ale určite razne povedať nie ak by zas zopakoval akoby naschvál. Tak.dat.po rucke po zadku a ukazat nono dnesne deti su velmi rozmaznane lebo nesme mu rodic dat po.rici 🙈🙈a potom ked manu 5r 10r rodicia nevedia zvladnut ich lebo piskuju nedajbože utocia na rodicov na dospelých 😔 nemaju uctu ani rešpekt my vychovavame malu jak nas vychovavali a ano dam jej po zadku raz za cas ked ma vytoci a ked asi 10krat poviem zee nesmie robit teraz viac menej robi nebezpečné veci uz ma.5r ale hranice ma nastavene.ako som napisala od mala

mogaa
25. jún 2023

určite to nie je zmena osobnosti....aj dospelý je zlý keď ho niečo bolí....

cali2016
3. júl 2023

Ano, moze to byt zubkami.Aj mojej 17mesacnej ide stolicka a uz dlhsie je nervoznejsia a aj spravanie je trocha ine.Niektore deti si to chudatka vytrpia poriadne (a my s nimi)