Problémy pri prerezávaní zúbkov

lilyianka
17. apr 2021

Zdravím dámy, potrebovala by som poradiť. Syn má 15mesiacov. Pred mesiacom sme boli na očkovaní a dr ma informovala, že sa mu tlačia hore aj dole zuby ( predpokladám stoličky) . Aby lepšie spal poradila mi Camiliu a Virbucol a spánok bol naozaj lepší. Teraz od stredy má malý teploty,niekedy k 39,inak väčšinou tých 38stupnov, a cez deň zvýšenú, niečo cez 37. Pri teplote dávam sirup. Keďže mal aj sopel, a po sirupe teplota včera neklesla, radšej sme zašli k dr. Myslela som si totiž,že malý môže byť prechladnutý. Pozrela ho,popočúvala, urobila crp test,aj moč a všetko má v poriadku. Dýchanie čisté. Takže záver bol,že je to zo zubov, že mu ide 5 naraz. No ale v tieto dni začal malý hrozne zle spať. Je to pochopiteľné, ale čo nikdy nerobil, že úplne vrieska. Ale to tak,že aj každú hodinu, aj sa posadí v postieľke, dám ho ľahnúť a proste vrieska stále. Takisto aj v kočíku. Pritom predtým tam nemal problrm spať. Príde mi to,že pred spaním akoby sa bál ísť spať a v noci neviem prečo tak vreští .
Prosím Vás ako dlho trvá kým sa prerežú zuby a čo robiť s tým vreskotom?
Ďakujem

jvasenka
17. apr 2021

@lilyianka ak mu idu zuby a dokonca 5naraz a este teploty tak to ma z toho...nevie dat inak najavo ze ho to boli..mna dr upozornila ze moze aj soplit ak idu zubky...asi 3dni mala teploty nad 38, dlhsie to trvat nema ale vam ide viac naraz..a pouzivame dentinox gel -okamzite zaberie a je hned klud..skus mu natriet dasienka pred spanim (ak ma teplotu tak aj sirup alebo cipok)

lilyianka
autor
17. apr 2021

@jvasenka ak má teplotu pred spánkom aj počas neho dávam sirup a pred spaním dám aj camiliu, ale či zaberá neviem. Inak mám aj gél na ďasná Mundisol.
A ak ide toľko zubov naraz,koľko dní je "normálne ",aby teplotoval? Lebo teraz je to už tretí deň. Ja chápem, že to musí bolieť,a najhoršie je,ze mu nedokážem pomôcť.

jjanulienka
17. apr 2021

Mne takto mala teplotovala tiež sa jej tlačia stoličky boli sme aj u dr povedala, že buď zuby alebo 6ta choroba. Po štyroch dňoch teploty prešli a potom sa vysypala. Čiže bola to ta 6ta choroba.

jvasenka
17. apr 2021

@lilyianka ja som striedala aj sirup aj cipky (vraj sa to tak robi🤷vtedy mozes kazde 4h a cipky su veaj silnejsie) ...camiliu sme davali zo zaciatku ale to je homeopatikum a uprimne na to kolko stoji efekt dost slaby...skus mu dat normalne ten gel ak mas -dentinox sa dava vel hrasku, ja davam na kefku a prejdem obe strany aj hore aj dole...a neviem kolko dni je normal, cink dr a opytaj sa ze kolko dni by mal teplotovat, ze kedy uz treba aby ste s nim prisli (mne nasa povedala ze 3 max 4dni tak neviem), ale nam to trvalo 3dni

vikybotka
17. apr 2021

Áno je to normálne my sme väčšinu zubov horúčkovali všetko nad 40 prvý krát som sa bála keďže deň pred tým dr povedala že zuby ešte nepôjdu tak sme šli na pohotovosť a tam má zdrbali že co tam robím že jej idu len zuby. Momentálne nám idu dva očné naraz prvý krát bez teploty no prvý krát čo nechce spávať v postieľke vo svojej izbe ale chce byt len pri mne a spíme spolu v posteli inak je tiež strašný plač. Aj keď je to náročné obdobie pre celu rodinu tak to prejde treba len skúšať čo dieťa potrebuje.

lilyianka
autor
18. apr 2021

@jvasenka ja striedam dva sirupy ak má vysoké horúčky a inak vraj môžem jeden každých 6h.
Ja mam Mundisal gél na ďasná, ale kúpim ten druhy zajtra,vyzerá co som čítala, že zaberie lepšie.
U Dr som s nim preto bola v piatok, lebo sa mi nezdali tie vyššie horúčky aj po sirupe. Teraz má iba niečo cez 37,tak dúfam,že to tak ostane. Ani v noci nemal teplotu, ale pred spaním o 19h som mu dala sirup. Inak noc hrôzostrašná, tuším každú polhodinu hore a taký vreskot,že by aj mŕtveho zobudil. Snáď už bude lepšie. Ak by teplota znovu bola,ráno zavolám dr.
Tiež mi povedala, že 3,4dni je ôk,preto chcela,aby sme v piatok prišli keďže šiel víkend

lilyianka
autor
18. apr 2021

@vikybotka a ako dlho u vás trvali teploty? Chvalabohu u nás až také vysoké nie sú,ale je to zaberák tak ci tak

bubibu
18. apr 2021

@lilyianka ahoj, akoby si písala o nás. Maly mal zatiaľ len zvýšenú teplotu, ktor mu už prešla. Tiež sa mu tlačia 4 stoličky. Jedna už sa prerezala skoro cela. Ale tiež, v noci spi , zobudí sa a vrieska. Strašne. Dufam, že je to tými zubami, lebo strašne plače a potom je aj v noci dlho hore kým zaspí. Je to boj

lilyianka
autor
18. apr 2021

@bubibu u nás keď náhodou niečo tak len plakal, ale teraz 2 dní doslova vrieska. Príde mi to tak,že plač vymenil za vreskot, ale teda zlatý plač. Toto je taký strašný zvuk,pisklavy a robí mi to aj v káricke aj doobeda už to robil. Čiže nie je to len problém, že v noci. U nás zatiaľ ani za,ten svet tie zuby von.

bubibu
18. apr 2021

@lilyianka chapem.. Je to aj na psychiku narocne. Moj to robí len keď spi a sa zobudí a plače alebo vreiska, neviem podľa čoho sa rozhodne čo ide robiť. Cez deň dobre zatiaľ. Ale spánok katastrofa. Dávala som tiež camiliu, neviem či pomohlo. Teraz nedávam, zase asi skúsim. Najhoršie je že tie zuby sa prerezavaju dlho. Možno sj tvojho budú bolieť na etapy.. držme si palce

jvasenka
18. apr 2021

@lilyianka a nemoze byt ze tie sirupy su nanho slabsie? Ja davam nurofen sirup pre deti a capiky paralen s tym ze sa mozu uzit kazdych 6h ale dr mi vravela ze ak budem striedat (sirup, capik, sirup..) tak mozem davat kazde 4h s tym, ze pokial ma pod 38 nedavam nic iba nad 38 davam

lilyianka
autor
18. apr 2021

@jvasenka no našťastie zatiaľ teplota nie je,resp 37,1 a ti je v poriadku. Len zase spánok, rovnako ako včera, každú chvíľu je hore a vrieska. Spí už cez hodinu a4x bol hore. Avšak kým som prišla k nemu už sa sám učučkal.

@bubibu

lalo17
15. máj 2021

Dobry den, unas je to podobné, mala ma 15 mesiacov, a mala teploty, a bolestikrce v brusku.Sme v nemocnici a robia nam vysetrenia, idu nam stolicky 3 naraz. Steasne plakala uz sme nevedeli co robit, aj cez den aj v noci. Stale sa snazi tlačiť a ked pusti prdik tak place a potom uz dóbre a to dookola.