Vrazený zub u 20 mesačného dieťatka
Ahojte maminy,
mate prosim skusenost s vrazenymi zubkami? Dcerka dnes padla na dva predne zuby, ma ich vrazene dnu asi z polovice, dasienko opuchnute, je ubolena, velmi jej to krvacalo. Boli sme hned u zubarky, bola totalne pokojna az ma to vyviedlo z miery 😄 nechce sa mi verit, ze je to “tak v pohode”. Dcerka je ubolena pri papani samozrejme, ma naordinovane mesiac kasicky atd atd. Ziadne zakroky sa nekonali. Mate s tym skusenost? Ako sa to hoji, ako dlho to trva, maju Vase deticky zubky ok? Kedy ich to asi prestalo boliet? Prosim o vase skusenosti.
Dakujem
@junovedievca oki dakujem za info. Sivy zub je najmenej. 🙏🏼
@klobucik1 ahoj moj mal to iste zarazený predný zub do polovice,po nejakom čase mu pekne vyšiel naspet von.Boli sme u zubárky,ze treba cakat a ci sa neporušili korene trvalých zubov.Teraz má 8 a má pekné trvalé zuby
@inulienka11 ooo dakujem za skusenost.
@klobucik1 mal preťaté cele vnútro,tiež vela krvy,kázali na to dávat repík
Presne ako baby píšu, nerobila doktora nič, bolesť ustúpila, a po čase tie dva vrazené zuby vypadli, vytlačili ich nové.
Ja som tiež skoro odpadla, keď som to videla, nemala som ako synovi pomôcť, ten pocit bol hrozný ani piť nemohol ani jesť, ale prešlo to. Len vydržať a nechodiť okolo nej nelamentovať, lebo bude ešte viac ľútostivá.
@klobucik1 môjmu sa to stalo keď mal 15 mesiacov, vyrazený mal celý predný zub...nebolo ho ani vidno, mal bolesti a silno krvácal, postupom času mu zliezol späť, má ho trošku nakrivo a kúsok sa mu zlomil nárazom. Následne mu odumrel... porušili sa mu tym nárazom cievky, ale zatial nevypadol. Zubárka mu robí pravidelne rtg či ho netreba vybrať, aby nezavadzal trvalému zubu pri správnom raste
A viete si spomenut kedy cca preslo to najakutnejsie stadium…? Kym opadol opuch dasna bolesti atd.
akutne jej dr nic nespravi. ale treba sledovat ci zubky neodumru a neopuchne, ak by sa to zacalo diat nastava zapal okosnice a zubky budu asi musiet von (nam sa to stalo). moze to byt aj o par tyzdnov. drzim palceky
@myraia prosim Vas po akom case sa mu zubol vratil na spat? Mala si tiez vrazila dva zuby, nema ani dva roky...tak aby som mala aspon nadej a predstavu. Dakujem

@klobucik1 no n8c a tym neurobis.ake zakroky si cakala tu moze iba rtg urobit ale pri takom malom sa nerobi.tu sa caka.co najhorsie moze byt,ze to bol taky naraz ,ze odumrie nerv a zosiveju zubky casom,treba sledovat...kto by nebol uboleny.dasienka sa zahoja.treba cas