Vypadnutý zúbok u 2,5 ročného syna
má niekto podobný problém ?syn mal jeden predný zubok tmavši od bežných a aj prasklinku ,asi si ho pred časom musl naraziť preto mu stmavol,dnes som si všimla že už ho nemá odlomil sa mu celý až k dasnu ,bojím sa čo terZ ked ho to bude bolieť k zubarke ho neviem dostať neotvorí pusu tam ,lebo ma znej panický strach kedze sme tam chodili na ozon kvôli aftám ,nechcem ho znova trapiť bojím sa,ale mám strach aj čo bude ked vylomil ten zubok, ☹
Ahoj z vlastnej skusenosti, nic sa nedeje ak ma aspon kusok v dasne tak drzi miesto trvalemu zubku.Ten maly kus sa vytlaci ked bude rast novy zubok.Ak by ho nahodou bolel v takom pripade zvyknu navrtat malu dierku aby odtiekol hnis ziadne plomby sa tam nedavaju.
@kajusa83 tak jemu sa vlastne odlomil od dasna koren ma určite aj pobokoch vidím trošku zubka ma to tak zarovno,snad to nebude napuchať a robitť mu to problemy,on usta neotvori ani dr čo mu vlastne nič nerobi ,takže viem že by to bol boj kebz sme zašli k dr 😖 nechápem prečo ten zubok mal taký oslabený
@lucia006 neboj sa nic on sa naje nemyslim ze by ho to malo boliet.Nebral nahodou ATB nasej to zuby poriadne oslabilo a aj pokazilo hore mala cely chrup cierny a vlastne prve 4 zuby mala vsetke cierne a vytlacili jej ich trvale tie ma pekne.K dr by som ho zbytocne netahala aj tak s tym nic nenarobi
@lucia006 ja som si ako dvojročná vyrazila všetky horné zuby okrem stoličiek. 😀 Pamätám si, že tam, kde je očný zub mi trčalo niečo veľké, zrejme nejaká zrazenina, neviem, ale zubár mi to dával preč a potom mi časom narástli dospelácke zuby, takže sa nemusíš určite obávať. 🙂 Držím palce.
17alexis ....Dakujem za podporu unas problem vrodine zo zubami nebol ani smliecnymi co som sa pytala mami takze som nevedela co ma caka...

@lucia006 ja teda taku skusenost nemam, ale netrapila by som sa zbytocne dopredu. Treba zvysit hygiene poriadne umyvat zubky aby sa nevytvoril kaz alebo zapal. Su aj mladsie deticky co si zubok vyrazili a trvale im potom vyrastli krasne a vytlacili ten zlomeny. Drzte sa.