icon

Začali sa mi kaziť zuby a kývu sa mi, som mamička 2 ročného syna

miska7754
21. máj 2019

Ahojte chcem sa spytat som. Matka 2 rocneho syna a zacali s ami kazit zuby spodne zuby a ze tsm. Mam zapal na dasnsch a ze s ami uz aj tie zuby kyvu nestretli ste sa stym? Ci ste prisli o zuby? Alebo? Bojim sa strasne lebo mne uz ani zuby nedrzia na dasnach iba trocha upada mi to dasno dakujem

Strana
z2
miska7754
autor
22. máj 2019

@jani321 aj tebe sa kyvu zuby? Mne len spodne tri ale too ja vobec necitim ze s ami kyvu iba zubsrka povedala

dopolbokaodrata
22. máj 2019

Môže to byť aj hormonálny mi zmenami, mama mi vravela, ze keď som sa jej ja narodila, tak sa jej hrozne začali kazit zuby. Zubarku ma dobrú aj sa o ne stará, len skratka jej robia problémy, lámu sa, bolia ju atď.. a a keď to inak nejde tak už zubárka trhá. S hygienou alebo zlou zub.starostlivosťou to súvis nema, práve keby to zanedbávala a k zubárke nechodila, tak dopadne oveľa horšie. Ja problémy nemam, aj keď počas druhého tehotenstva som si jeden zub vylomila na fazulovej polievke 😂

@miska7754 mne a inak osvedčili mäkké kefky (ozaj mäkké, super soft z DM) a pasta Sensodyne, al|ebo teraz mam z Dr. Max na citlivé zuby a ta sa mi vidi ešte lepšia.

tikalka
22. máj 2019

@miska7754 ja používam od jedného môjho známeho objednáva z internetu mne ju ponúkol že vraj pomáha proti zubnému kazu tak som ju vyskúšala a poviem vám že je fakt dobrá a celkom lacná nechcem robiť nijakú reklamu je to moja skúsenosť.

tikalka
22. máj 2019

@tikalka zubné kefky sú tiež veľmi dôležité používala som curaprox ale je drahá tak som si kúpila tá čo je najmaksia

tikalka
22. máj 2019

@miska7754 kefky sú veľmi dôležité

miska7754
autor
22. máj 2019

@dopolbokaodrata hej ja tiez mam tu super soft makku kefku a teraz mam lacalut pastu ns zapalene dasna ale skusim senskdyne

miska7754
autor
22. máj 2019

@tikalka ja mam curaprox kefku makku

tikalka
22. máj 2019

@miska7754 @dopolbokaodrata sensodyne som mala aj lacalut vôbec som nebola spokojná lepšia je elmex zelená

zu12
22. máj 2019

@miska7754 ja som mala dlhoročný problém s krvácaním ďasien, skúšala som aj rôzne pasty a stále bol problém. Mala som už také stavy, že sa mi krv spúšťala samovoľne, napr. v noci a ráno som sa zobudila s malým fliackom na plachte. Potom som (kvôli iným dôvodom) prestala sadiť. Istý čas som bola nie len bez cukru, ale aj bez medu, sušeného ovocia a iných náhradných sladidiel. Až jedného dňa som zistila, že pri umývaní zubov nemám ani kvapku krvi. Už tu ktosi spomínal, že tie baktérie žijú zo sacharidov. Ale jasné, že už kývajuce zuby to nespevní. Toľko len moja skúsenosť

jani321
22. máj 2019

@miska7754 mne našťastie nie. Ale s dasnami začínam mať problém. V tehotenstve sa mi dva zuby zlomili, jeden musela zubárka vytrhnúť. A začali sa mi ďasná zapaľovať. A to som na dentálnej hygiene už bola kedysi (ale dávno, asi 6 rokov dozadu) aj techniku čistenia ovládam, čistim ráno,večer medzizubnymi kefkami aj nitkami. Aj tak sa zapaľujú. Musím sa znova objednať k dentálnej, bojím sa aby sa to nezhoršilo.

jaruskatt
23. máj 2019

@jani321 Na dentálnu hygienu je idealne chodit 2x ročne. Minimálne 1x za rok

jani321
23. máj 2019

@jaruskatt ja viem, len moja hygienicka išla na materskú, tak som to neriešila. V tej dobe tu bola u nás 1 hygienicka. Už ich máme viac. A druhá vec aj financie. Vtedy som tam nechala cca 50 e za odstránenie kameňa a fluoridovanie. Ale však už som objednaná 😊

dadka36
12. júl 2019

@miska7754 skus si nasadiť vitamín c, kľudne vo vyšších dávkach. Napr. Prvý týždeň 2x denne 1000 a potom ďalšie dni uz len 1x denne 1000. Uz po týždni by si mala cítiť, ze dasnam sa ulavilo

lovely5
12. júl 2019

@miska7754 treba mat aj spravnu techniku pri cisteni zubov. neviem v akom to mas stave, mne sa zacali len trolinka odhalovat krcky a hygienicka mi povedala ze to moze byt zo sonickej kefky. tak som ju prestala pouzivat a cistim si zuby curaproxom, aj jednozvazkovou kefkou a nitou. a problem je prec. ale tiez ak to zanedbam 2-3 dni, tak hned mam zapalene dasno. pozri si dakde na internete spravnu techniku - s tou makkou kefkou si stahujes od dasna po zube, s jednozvazkovou sa docistuje plocha medzi dasnom a zubom a potom tou nitkou - najlepsia elmex voskovana - sa takou pilkovou technikou ide az medzi dasno. neviem to takto lepsie vysvetlit. o zuby ale podla mna prist nemusis, len pravidelna dentalna hygiena raz za pol roka (ale aj kvalitna, lebo to je rozdiel!) a tiez doma kazducky den poriadne cistenie.

miska7754
autor
13. júl 2019

@dadka36 a vitamín C aký?

dadka36
13. júl 2019

@miska7754 1000mg aky ti vyhovuje bud šumivý alebo klasický.

natur
7. aug 2019

@kikundela, @laska201, @jani321 To je mi luto, prist o zuby oppri detoch. Cim viac deti, tym viac problemov so zubmi. Je az nepredstavitelne, ze by matka mala stale huste vlasy a vsetky zuby bez kazu aj po svojom povedzme 26. (dvadsiatom siestom) oddojcenom dietati.
@jani321 Nie, paradentozu nerieši dentálna hygienicka, mozno tak priznaky. Pricina je asi inde.
@levandullka nesuhlasim, ze "zapal je v 99% dosledok nedostatocnej hygieny a starostlivosti..."
@dopolbokaodrata Nemyslim, ze hormony v tehotenstve su na vine, Su dolezitejsie vplyvy.

Odporucam preletiet toto: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2761916...

levandullka
8. aug 2019

@natur Paradentozu moze riesit aj dentalna hygienicka. 3 roky som mala niekolko krat tyzdenne predmet parodontologia s poprednou, spickovou slovenskou parodontologickou. Netvrdim, ze ju vieme na 100% vyriesit, no su pripady, kedy to absolutne nevyzaduje zsah stomatologa. Ti bohuzial casto paradentoze ano nevenuju pozornost, az kym zuby nezacnu naozaj vypadavat...
Zaujimalo by ma com este zapal moze byt sposobeny? 🙂 Samozrejme su pripady kedy ho sposobuju lieky alebo nejaky zdravitny problem, no vo vacsine ide o nespravnu hygienu.

natur
8. aug 2019

@levandullka Ja som ale vyjadril nesuhlas k inemu. S nim suhlasis? A teraz k:

> "Netvrdim, ze ju vieme na 100% vyriesit"
- Nesuhlasim ani s tymto tvrdenim. Podla mna stomatolog ani dentalny technik (akokolvek dlho studovani a uznavani su) paradentozu ne"vyriesi" ani na 100%, a zrejme ani z mensej casti. Zvycajne o nejaku dobu, rok, dva,... treba ist k takemu "riesit"elovi znova. Jedine preto, lebo pricina vyriesena predtym vobec nebola . A naopak, cele velke spolocenstva ludi takto (ani ziadnou inou zubnou starostlivostou doma apod.) nic ne"riesili" a ziaden problem so zubami nikdy nemali.

> "Zaujimalo by ma com este zapal moze byt sposobeny?"
- Aj toho stomatologa zaujimalo, preco mame vlastne tolke problemy so zubami. A detailne svoje zistenia popisal. Citala si aspon ten prispevok, odvolavajuci sa na jeho vyskum?

levandullka
8. aug 2019

@natur Napisal si, ze nesuhlasis s tym, ze zapal je z 99% dosledok nedostatocnej hygieny. K tomu som sa jasne vyjadrila 🙂. Mam nejake roky odstudovane a dalsich zopar uz pracujem v praxi a jasne vidim, ze ked klient, ktory mal problem so zapalom alebo s paradentozou, popracuje na hygiene a inych veciach, vieme sa tohoto problemu uplne zbavit. Nie, zuby sa neprestanu z nicoho nic kyvat, ak niekto 20 rokov nebol spravne podchyteny, ale paradentoza aj gingivitida ako taka sa da bez problemov zastavit. Bohuzial, toto su casto iba vyhovorky ludi ktorym sa nechce nieco so svojim “stavom” robit. Ku kazdemz cloveku tteba pristupovat individualne a kazdy potrebuje trosku inu starostlivost. No zakladom je vzdy hygiena.
Velku ulohu zohravaju aj balterie, ale vzdy v spolupraci s (ne)hygienou 😉

natur
8. aug 2019

@levandullka > "Bohuzial, toto su casto iba vyhovorky ludi ktorym sa nechce nieco so svojim “stavom” robit".

Co myslis "toto"? Ja praveze zastavam nazor, ze to clovek sam musi nieco urobit, inac sa nic nezlepsi. Takze v tomto sa zhodneme.
Uz nie v tom, ze co vlastne ma urobit, zmenit.
A dalej ani v tom, ze "zapal je v 99% dosledok nedostatocnej hygieny a starostlivosti..."
Mna presvedcil vyskum Price-a. Vsimol si a skumal cele velke skupiny ludi bez akychkolvek problemov so zubmi, napriek nie ze "nedostatocnej", ale ziadnej hygiene a starostlivosti o ne, a nie len "20 rokov" ale po cely ich zivot. Hoci oni nemali "odstudovane" o zuboch absolutne nic, ani nechodili k zubarom . Pre nich bola ustna hygiena nie "zakladom", ona vobec neexistovala, ani len kefky nepouzivali.

natur
29. sep 2019

@levandullka (pripadne aj @kikundela, @laska201, @jani321, @jani321, @dopolbokaodrata). Dovolim si dat do pozornosti: Ak mas zaujem, mozme pokracovat v skupine "Zdravé zuby - bez kazov a bez strojčeka" https://www.modrykonik.sk/group/11560/. Diskutovat hlbsie, ako je mozne, ze cele velke skupiny ludi boli bez akychkolvek problemov so zubmi, hoci pre nich ustna hygiena vobec neexistovala (ani len kefky nepouzivali, po cely zivot). Weston A. Price takych vysetroval a skumal. "... nechavaju svoje zuby pokryte škrobovými potravinami takmer nepretržite a nevynakladajú žiadne úsilie na čistenie zubov. Napriek tomu nemajú zubný kaz." Podobne ako je mozne ze ani dnes netrapi zubny kaz ziadne zvierata v prirode (je jedno ci orangutan, srna, atd.), stale nieco prezuvajuce, za podmienky ze nemaju pristup k plodinam cloveka alebo zvyskom jeho jedal.

via88
29. sep 2019

Neviem co alebo ako silno sa ti kyvu, ale kazdemu sa troska kyvu zuby.

laska201
29. sep 2019

@natur asi preto ze pouzivame blbe pasty co su sama chemia,ktora miesto umytia nici zuby.takze asi tak.mne dokonca dentalna povedala umyt si zuby bez pasty.a najlepsie prirodne umyvanie je jest jablka.

akecheta
29. sep 2019

@miska7754 Odporúčam ti pravidelne si vyplachovať ústa a podržať aspoň1 min. v ústach šalviový čaj...nemusíš potom ani vypľuvnúť ale môžeš normálne prehĺtnúť...šalvia je veľmi účinná na choroba ďasien. 🍀

sonka333
24. okt 2021

@miska7754 ahoj 😢môžem vedieť ako ste nakoniec dopadli?mam momentálne podobné problémy až nato že ja som chodila pravidelne na čistenie zubneho kameňa ale žiaľ len k svojej dr.😢som 7 mesiac po pôrode a mám silný zápal ďasien a kývu sa mi všetky zuby 😢🥺som zničená psychicky 🥺už som bola na paradontologii no riešiť to budú až keď mi moja dr.urobí resp. Opraví kazy 🥺všetko sa vlečie veľmi pomaly a mám pocit že sa čoskoro dočkám vypadavaniu zubov 🥺😢

Strana
z2