icon

Záchvatové plače u ročného dieťaťa. Máte skúsenosti?

sisa0310
3. okt 2019

Ahojte baby, ja uz nevládzem. Naozaj. Maly ma o týždeň prvý rôčik a poviem vam narovinu, z toho roka preplakal tak 10mes. Zo dňa place 2/3. Skutočne. Rodina, priatelia, znamy, vsetci tvrdia ze to este nezazili a nepočuli takto dieta stale plakat. Bola som nutena ho dat od 10mes do jaslí, nakolko sme ostali sami a musim pracovať. 11mes bol kojeny, presli sme na kravske mliecko z mliekomatu. On co sa stravy týka, spapa všetko, je to malý valibuk. V noci sa mi budí ako bábätko, 2 az 3x za noc, place. Rano sa budime a revy na celu ulicu, pocas dna tiez, nonstop rebe a ja uz začínam mat s tým fakt problem. Rok som nespala a pocuvam zachvatovy rev. Mali ste tu prosím vas niektorá mamina taketo dieta? Co mam robit??? Bola som s nim u doktorky, brali mi krv, moc, vsetko ma v poriadku. Stale to pripisujeme len zubkom, idu mu stolicky. Ale az takto? Ja nespim, nejem, schudla som velmi, jeho 13kg vlacim na rukach, inac chodim s prepáčením s holou ritou po byte, pretpze ma nahana a stahuje gate, iba aby som ho nosila. Aj akesi homeopatia som mu skúsila davat týždeň, absolútne nic, samizda ze este horšie to bolo. Poradte mi prosím, ja som fakt zúfalá a unavená 😔

simca06022011
3. okt 2019

K mlieku - tiež by som nedávala, ale malý reval aj predtým... Z roka 10mesiacov... Čiže mliekom to asi nebude. Btw ja mám dieťa nedojcene, ale v 10-11 keď mala nezniesla mlieko, krupicu kašu... Preberali sme noci s boľavým bruchom...

arcticcode
3. okt 2019

@lujza123 Možno jej stačilo dať jednu vychovnu po riti.

saluda
3. okt 2019

@sisa0310 v pohode to môže byť intolerancia laktózy, ktorá sa môže prejavit už pri dojcenom dietati, cez materské mliečko, kvôli tvojej strave. Vysad to mlieko z mliekomatu a náhrad ho bezlaktozovym, ako aj všetky ostatné mliečne vyrobky. Akú má stolicu, koľko krát denne? Ak nie laktoza, je tam asi iný problém, možno nejaky iny gastro, neurologicky, ORL, moznosti je veľa, ale riešiť to treba, lebo malé dieťa neplace len tak z rozkoše. Môžu to byť aj zúbky, ale nie nonstop celý rok.
Druhá vec je jeho psychická stránka, už si toho dosť zazil spolu s tebou, do toho jasle v období separacnej úzkosti. ....

jeliz59
3. okt 2019

@sisa0310 Aj môj je taký....a ešte k tomu celú nič ho vlacim na rukách do ,4 rana ako sa narodil už má 2 roky a stále chodím spať 4 rano do 8:00 spím len 4 hodiny a celý deň a noc je na mne zaveseny jedine +keď som bola tehotná a pribralaa som na 105 kg A schudla som na 55 zneho keď mal 6 mesiacov až doteraz haha

judar
3. okt 2019

Na takéto psycho asi už len vyvarené ópium z makovíc

yanni
3. okt 2019

Ja by some to mlieko vysadila. Babätka placu z roznych pricin ale väcsinou po par mesiacov sa ako tak ukludnia. Ked tvoj reve takto aj v jeho veku, skusila by som najskor vysadit to mlieko. Z automatu je mlieko cerstve surove, cize nepasterizovane a aj ked ho prevaris, stale je to surove mlieko. ja som nasej starsej dcere dala oliznut v roku a pol taketo mlieko a fajne sa mi z neho dosr.... Uz ma 4 roky a mlieko pije uz v pohode ale taketo jej nedam este dlho. Mozno ze ho boli brusko. Ale rocne dieta vie aspon naznacit, ked ho nieco boli. Komunikuj s nim. A nenavlacaj ho. Ked reve, sadni si k nemu, posad na kolena, objimaj a rozpravaj sa s nim. Ja mam posledne, teraz ma 9 mesiacov, tiez take urevane. Prvych 5 mesiacov cele dni len prerevala. Nespala vobec, cele dni som ju nosila v nosici. Ani sadnu som si nemohla, inak spustila rev. Uz som myslela, ze si to hodim. A doma este dalsie 4 deti a muz stale na cestach. Tiez som pobehala vsetkych doktorov, dokonca som bola aj u osteopata. TO dieta nic nemalo. Vsetci, ze krasne, zdrave, na svoj veku vyvinute ako ma byt. No super. Len zrazu sa to zmenilo. Krasne spi, nereve, aj sa sama prehra. Len jeden problem ma. Spi len v posteli alebo v pohybujucom sa aute alebo lietadle. Nikde inde. Ak chcem aby cez den spala, co ona potiahne aj 2-3 hodiny v jednom kuse, musim ist, jedno kde som a co robim, v urcitom case domov a polozit ju do postielky. Potom drichme ako zabita, ze ju nic nerusi. Ani vysavac, ani buchot, ani pracka, ani susicka, ani vonku smetiari.

saluda
3. okt 2019

@sisa0310 este skryty reflux mi napadol......inak som prekvapena z prístupu vasej dr. Neviem, či si bola malo dorazna a presvedciva, ale nasa dr. by už dávno riešila gastro a rôzne ine vyšetrenia. Z krvi a moču sa toho dá zistiť dosť, ale nie všetko, možno nebol ani kompletný rozbor. Aj na tom hárku pre labak je xy kolóniek, ktoré treba zaskrtnut

bafka
3. okt 2019

@yanni môj je liečený aj na reflux, do 1r nepil kravské mlieko a uvrešťaný bol aj tak stále. A aj je. No teraz sa ukazuje jeho povaha, je to nervák. Po maminke 🙊🙈

miui
3. okt 2019

Prosim ta, ja som bola rovnaka ked som bola babatko az kym neprisli na to ze mam intoleranciu na laktozu...mama dodnes spomina

yanni
3. okt 2019

@bafka tak ale reflux. Brrrr Mna saha palila v poslednom tehi od 4. mesiaca a cim dalej tym to bolo horsie. Ku koncu tehi uz som aj ja revala. A to mam 40+ a viem co to je a alo si Jako tak pomoct. A co potom take babo. To sa ani necudujem, ze tie deti vrieskaju. A hlavne, pokym sa halene skryty reflux zits.

monvitka
3. okt 2019

Nečítala som predošlé komenty, ja by som uplne vysadila mlieko z automatu...určite UM alebo nič...a odporučam skusiť podrviť polku tabletky magnézia a B6 do UM aspon mesiac. Neuškodí, iba pomôže...

bafka
3. okt 2019

@yanni no áno, ja si tiež myslím, že reval dosť aj kvôli tomu. No mňa záha tak pálila, aj z vody. Posledné 2 mesiace tehotenstva som prevracala. Po každom jedle som vracala, z tej záhy. Katastrofa. Len vidím na ňom, že je nervák. Skladá kocky, spadne mu, hodí sa o zem, kope nohami, vreští akoby ho týram. Chce knižku, podám inú než mal na mysli, zas to robí. Prebaľovanie a obliekanie je večný boj. Zaspávanie? Pod 2 hodiny nevrešti. Môžeme knižky čítať, spievať, hladkať, môžme sa rozkrojiť, on si to musí odvrešťať. Ja každé ráno mám brucha bôl aký zas deň to bude a akú šou večer predvedie pred spaním. No a toto isto nemá nič s refluxom. Je to o povahe.

mirkazdenko
3. okt 2019

Ak je taky takmer cely rok, tak je to podla mna povahou 😊 asi mas temperamente, tvrdohlave, extremne zive, energicke dietatko.ako.ja 😁 akoby som citala o svojom...my sme boli este len v porodnici a sestricky uz vraveli malemu "netrap tu maminu tolko", taky bol urevany...vlastne prvy rok a pol len preplakal prevazne, nevedeli sme si s nim rady uz, vysetrenia vsetko.ok, kazda zmena pokus vsetko.neuspesne..neostalo nam.nic ine,len sa s tym zmierit...po 1.5 roku sa to trocha zlepsilo, ked sa vlastne uz plne hybal chodil behal...uplna zmena a pokoj nastal ked zacal hovorit...a teraz ma maly 3 roky a vsetek ten plac sa premenil na neutichajuce dieta ale uz nie v placi, ale tolko ma reci,ze sa mu ta pusa nezastavi 😁 cely den hovori a hovori, a vsetka tu energiu co nevedel.zo seba dostat von inak.nez placom, nam.teraz kazdodenne ukazuje recou, pohybom...je to jedna vybusna bomba 😁 cely den potrebuje behat, vyvadat, kricat, hovorit...okrem spanku niesu 2 minuty ze by sa to dieta zastavilo...tolko energie a zivota v jednej malej osobke 💖

yanni
3. okt 2019

@bafka Juhu ja tiez ani vodu pit. Ja som posledne tri mesiac takmer nic nejedla.

Ono toto nie je len povaha. Nas najstarsi to tiez skusal. Aky stary je teraz tvoj maly. Nas to tak od roku, treba to ignorovat. Hadzal sa o zem, hadzal predmetmi, ked sa mu nieco znepacilo, bol agresivny. Ja som ho v tych momentoch jednoducho ignorovala. Preslo ho to zhruba v 6tich rokoch (jasne, uz sa nehadzal o zem v tom veku ale bol agresivny a nervak. Potom sa ako zazrakom ukludnil a uz bol v pohode. Dalo sa s nim aj super klebetit. Ono, nemusis to byt povaha. Je to aj o zrelosti.

mirkazdenko
3. okt 2019

Ak mate zdr.stav v poriadku, tak treba sa s tym len zmierit...taketo dieta reaguje na kazdu zmenu ovela viac ako ine deti...prerezavanie zubkou,kolika,atd...to je samozrejme ze place aj tym, ale tieto stavy vymiznu a ked vase dieta place aj mimo.tychto veci a uz to trva tak dlho, tak asi bude stejny ako.moj 😊 moj tiez lubil papat, tiez je taky valibuk, v 5m.vazil uz 10kg..tiez sa potreboval stale nosit na rukach, nejake objatie mu nestacilo len...v okoli tiez nikto nechapal, kazdy pozeral, ze ake to mame dieta 🙈😁😁😁 este ze byvame na RD

bafka
3. okt 2019

@yanni má 1,5roka. No ja by som ho ignorovala. Aj keď vreští. Len on sa naučil pri reve sa nenadýchnuť a začne modravieť a vie, že vtedy prídem a na tie ruky ho zoberiem. Ale kto by vtedy nechal dieťa len tak aby sa zadusil? 🤦🏻‍♀️

bafka
3. okt 2019

@mirkazdenko no my sme na byte, polroka tu bývame a susedia nás nenávidia. Zo spodu nám klopajú keď malý niečím buchne. A keďže on hádže všetko o zem a rád skáče a bucha, tak je to vkuse. A keď mu odbuchnu, on sa smeje a dupe ešte viac. Suseda z hora mi povedala, že také uvrestane decko nezažila a zavolá na mňa sociálku lebo určite ho tu týrame. Rekuuu nech sa páči, aj dnes večer ho ideme týrať, kľudne zavolajte (išli sme večer kúpať a to je rev až v ušiach zalahne). No je to v paneláku na nervy s takýmto dieťaťom. Dosť že sme my na nervy z jeho revu a búchania, tak ešte susedia nám robia problémy

dadkapo
3. okt 2019

Ahoj velmi neporadim moj syn je tiez taky od narodenia a ma uz 2,5r a veru vresti furt. Stale sme hovorili zuby zuby a prd zuby uz ma vsetky a nic sa nezmenilo... je to proste take narocne uvrestane dieta. Skus nosic ak chce byt stale na rukach? V jasliach sa sprava ako? Mozno mu chybas a doma si to vynahradzuje... alebo uz si len na to zvyknut.

xsusiex
3. okt 2019

@sisa0310 Mne moj maly tiez reval z nicoho nic a tiez sme uz boli zufali. Hlavne ked sme zmenili prostredie, ze sme isli k svokrovcom a reval v kuse niekolko hodin. Alebo sa velmi rad kupkal a niekedy vo vani reval jak o zivot. Nechapali sme co sa deje. Bola som sa aj popytat u lekarky, tak sa len pousmiala a povedala ze este nas velakrat vycvici... Ale mne to moc vtipne nebolo...On bol zdravy, ani brusko, ani nic, len proste reval. Ked to videla svokra povedala aby som skusila cervenu snurku na rucku. Poviem ti ja som osobne neverila na taketo veci, ale skusila som to a on zrazu s tym prestal, akoby utal a mali sme na dlhy cas pokoj. Ked ale casom rastol ta snurka mu bola tesna, tak som mu ju dala dole s tym, ze uz ju nebude potrebovat... Ale po nejakom case zase prislo obdobie revu. Bezna cesta domov sa zmenila na horor, ked celu cestu prereval. Tiez sme boli u nasich a moja svagrina ked videla ako maly v kuse reve, tak mu spravila uhliky a maly zaspinkal ako dudek. Tak ma to zase nakoplo dat mu cervenu snurku a zase mame pokoj.
Nehovorim, zeto vyriesi vsetky problemy, ale u nas to fungovalo a stale funguje, tak to skus a uvidis.
Ak by to boli zubky, tak nam teraz idu tiez zadne a tiez sme si uzili prebdene noci, kedy kazde 2-3hodiny bol v kuse hore...My davame gelik na zubky Mundisal a v noci, ked reval od bolesti a mal aj teplotu, tak som mu dala Nurofen capik pre deti. Maly sa ukludnil a aj sa vyspinkal a aj my s nim...Takze sme nasli take riesenie, kedy jemu sa ulavilo a my sme boli radi, ze on je ok...
Skus a uvidis, dufam, ze mu nieco pomoze a oddychnes si aj ty... Vela stastia 😉

mamcotka
3. okt 2019

@bafka Myslis ze keby ste zavolali opatrovateľku ze by to robil aj jej? Mozno by som si niekým pomohla...

bafka
3. okt 2019

@mamcotka pri mojej mame nie je tak zlý. Raz darmo, pri mne asi vie, že som jeho a robiť zlobu môže. Pritom ja ho hrešim, po zadku mu aj capnem a on sa ide s revom ku mne mojkať. Ukľudní sa a ide znova zle spraviť 😀

lujza123
3. okt 2019

@arcticcode dat výchovnu po riti keď ma decko záchvat revu dokáže len rodic co sám nezvláda svoje nervy. Zázračne sa koli bitke žiadne dieťa neupokojí, ani ho to neodradí od ďalšieho záchvatu, jediný efekt ktorý to ma je ze je rodic spokojný sám so sebou.
Aby mal vôbec trest (napríklad aj fyzicky) nejaký zmysel musí dieťa chapat za co je. Keď 2 - 3 ročne neboli hodiť sa o zem neboli ho ani po zadku lebo je v rausi a nevníma absolútne nič.
Iné je keď za vresk, trieskanie dvermi ci nadávky dostane po zadku 6 ročne ktoré sa už vie ovládať a vie si uvedomiť následky svojho konania.

jankajgal
3. okt 2019

Ahoj, nedavas mu nahodou Vigantol? Moja starsia, ked som jej ho zacala davat, neskutocne plakala. Nastastie sme skoro prisli na to, ze ma z neho krce a kupili sme iny vit. D a bolo vsetko v poriadku. Ked sme si o Vigantole zacali googlit, zistili sme, ze ma taky problem velmi vela deti.

iva2.6
Autor odpoveď zmazal
adus126
3. okt 2019

Prvy chlapček plakal veľmi. Nočné plače sme teda nemali ale cez deň bolo veľa placu. A k tomu minimálna potreba spanku. Skúšali sme pr ve 3 mesiace rôzne lieky na brusko, nemohol byť v kociku, tak spaval buď na prse alebo v nosici. aj akupunkturu sme skúšali. Je to emotívnejsi chlapček doteraz, ale aj v tých dobrých emóciách. A spi stále veľmi malo. Až také aké to máte vy, to ale nebolo. Ale v tom čase mi bola odporucena kraniosakralna terapia. My sme to nakoniec neabsolvovali. Ale mám známych ktorým to plač vyriesilo. Dačo o zablokovaných nervových dráhach este z pôrodu ci tehotenstva. Neviem o tom veľa, len vám chcem dať nejakú radu..lebo aj my sme svojho času hľadali zo zúfalstva kadeco. Držte sa

uradnikova
3. okt 2019

Ja som mala podobne so synom. Ustalo to tak po 10 mesiacoch ked sa zacal sam pohybovat, takze sa ako tak prebavil. Chvila kludu a ked mal okolo troch rokov zacalo peklo. Plakal non stop. Cele dni. V noci sa budil a plakal. Vzdy sa nasiel nezmyselny dovod. Napr ze je vankus tak a nie tak. Ze je zhasnute. Ze je zaznute. Cely zivot sa mi otocil naruby a ja som sa budila s obrovskym stresom co novy den prinesie. Zavierala som sa v kupelni aby som sa z toho vyplakala. Normalne som sa zacinala obavat autizmu. Ale stastny koniec. Vyrastol z toho. Je z neho mily empaticky a poslusny chlapec. V tom obdobi a aj potom sme s nim absolvovali psychologicke vysetrenia a zaver - nadane dieta. Tie su zvacsa emocne nestabilne🙂. Teraz na to uz len spominam a ked sa syn (ma uz teraz 11 rokov) jeduje na plac svojej sestricky, tak sa ho pytam, preco tolko plakal on.

ivik111
3. okt 2019

@mirkazdenko Zdielam vas nazor!podobny "unikat"mam aj ja doma😉su take deti...

madames
3. okt 2019

skoda ze si ho musela dat do jasiel, nie kazde dieta to v pohode zvlada...mozno ma citovu deprivaciu ked je tak dlho cez den bez teba...a este som sa chcela spytat ci si mala v porodnici bonding telo na telo a ako dlho pripadne, lebo aj to vela robi...tie prve hodiny s mamou, bezpecie, pritulenie, objatie, kazde dieta to ma niekde v podvedomi zapisane..

sondika31
3. okt 2019

@mamcotka myslím,že z toho kravskeho mlieka to mať asi nebude ,ked pani píše ,že do 11mesiacov bol kojený a plakaval už predtým ako mu začala dávať kravské.

kikuska_wedge
3. okt 2019

Ja by som sa priklonila k dievčatám skúsiť vysadiť mlieko. Uvediem príklad na sebe. Po konzumácii mlieka trpím hnačkami a bolesťami brucha. Bola som na testoch a nič mi nezistili. Nič to ale nemení na tom, že keď si dám čo i len pol deci mlieka, smotany ... ma okamžite preženie a mám kŕče. Dlho mi trvalo, než som na to prišla. A ak ho niečo bolí, nevie to inač vyjadriť ako plačom.