Žlté zuby

alica191
26. júl 2014

Ahojte 🙂
Prosím o radu...
Od malička mám zažltnuté zuby, skúšala som už veľa vecí, no bez výsledku ☹
Zvažovala som aj bielenie, no veľa ľudí ma upozornilo, že často po tom dochádza k poškodeniu skloviny ☹ ☹
Neviete o niečom šetrnejšom??? 🙂 Som už zúfala... 😒
Vopred ďakujem 😉

naolina
26. júl 2014

zial aj ja mam z tym problem ☹ mne sa zda, ze je to aj dedicne, lebo moja mama ma tiez take zazlknute zube, stary otec ma tiez ale je to asi od toho, ze vela fajci 😖

bosoriak
26. júl 2014

@alica191 Ahoj. Farba zubov je dana geneticky. Niektori maju zuby biele, niektori do zlta. Farbu potom ovplyvnuje aj stravovanie a zivotny styl - kava, vino, cierny caj, fajcenie - to vsetko sposobuje zazltnutie. Ak chces skutocne biely chrup, potom pripada do uvahy len bielenie. Odporucam ist k zubarovi alebo k dentalnemu hygienikovi, aby si si uplne neznicila sklovinu. A samozrejme, pri kazdom bieleni sa sklovina mierne znici, ale ak to robi odbornik, tak vie, co si moze dovolit.

sosanna88
26. júl 2014

@alica191 ked to mas odmalicka asi vela vody uz nenamutis...ak tak, to bielenie. no kamoska co robi sestricku u zubarky to povazuje za zbytocne peniaze..pomoze to, ale len na isty cas a hej, nici to sklovinu..existuje nejaka nova metoda laserova tusim ale vraj je to hovadsky drahe a tiez docasne.
inak moj muz si cisti zuby aj tri razy denne, nepije, nefajci a ma ich zlte...
ja si cistim raz, max. dva razy denne, pravidelne pijem kavu a mam ich biele...
takze isto je to najmä genetika. zmier sa s tym alebo vybiel ucet...🙂)
su aj horsie veci...

kiki68
26. júl 2014

je to aj dedicne, ale pomaha dentalna hygiena, nie bielenie,ale dentalna hygiena u zubara spravena zuby mierne vybieli tak na 6 mesiacov, potom treba ist zase. Ako vsetko co bieli,tak zasahuje do skloviny a ak priroda nadelila aj to nie vo vysokej kvalite,tak radsej nemat americky usmev, ale mat sklovinu v poriadku.

laskavocka
26. júl 2014

Ja chodim 4 krat do roka na dentalnu hygienu,jedno sedenie stoji okolo 50 eur.Dentalna hygiena odstranuje hlavne zubny kamen.V lekarni si mozes kupit bielu perlu,vdaka nej sa ti zuby vybielia a mas pokoj.

zita19
26. júl 2014

Nemysli si, ze ti majitelia "ziarivych úsmevov a la Holywood" maju nejakym zazracnym spôsobom vybielene vlastne zuby. Kopa z nich ma svoje zuby zbrusene a na nich korunky. Porcelanove, kompozitne... Uplne najziarivejsi priklad je Lucie Bila. Skus si na nete najst nejake fotky z jej zaciatkov v roku kona. Ma zuby na siroko, male, krive... A vcul aku ma ukazkovu klapacku. Urcite ma spickoveho, sikovneho a superdraheho zubara s este sikovnejsim zubnym technikom, lebo zuby jej vyrobili nadherne.

maria45715
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoobaby
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cecilia68
20. jún 2018