icon

Zúbky a následná choroba. Súvisí to nejak spolu?

lulusy
10. apr 2010

ahojte maminky, hadam miniekto v tuto hodinu poradi
dcerka mala (zacalo to v nedelu 4.4.) horucky cca 39 po 3 dni, hore dole.boli sme aj u dr., vsetko bolo OK, aj krv - nebol ziaden zapal podla vysledkov. Takzre sme usudili ze su to zubky, pretpze ma vsetky 4-ky naliate.(jedna dnes aj vykukla)
Ale od piatku poobedia zacala soplit a kaslat, sopliky - vodove a sem tam sa lahave., kasel skor suchy, ale ten je iba pocas spania - ale hrozne, dcerka sa na to budi a takmer vobec nespi. Zacala somjej davat 1 caj.lyzicku calcium chloratum na den. a dnes na noc som vyskusala dat kvapky fenistil, do nosa sterimar, zapnem jej aj zlhcovac, mam jej ho dat blizko postielky?alebo radsej dalej?
co mozem este urobit aby sa to aspon trosku ukludnilo a aby sa hlavne malej ulavilo.? pomozte. momentalne mi spinka na rukach,akonahle ju polozim, tak sa zacne krutit, mrucat a pod. Myslite ze to nejako suvisi s prerezavanim zubkov?
samozrejme pojdeme v pond. k dr.
dakujem za odpovede

zuza.m
10. apr 2010

kamaratke maly maval vždy sopliky ked mu išli zubky.ale napriklad teras maš soplave obdobie apson u nas v okoli.a sopliky mame aj my.predtym noc sme mali katastrofalnu ako sa pohol upchali samu dierky a nevedel dychat.potom na dašiu noc som mu dala aj nurofen .nakolko sami zdal dost ubonely a noc bola dobra.teraz som zvedava na tu to.inak ja mu davam do nosa kvapky mar a ked ma ist spinkat tak nasivin.predca ten aspon trocha stiahne tie opuchnute dutiny.tak apson na nnoc nech sa mu dobre dycha.zak som len zatial nič ine.ale naposledy som tiež davala ten sirup calcovy a aj mucosolvan od kašlu.dost dlho ho to držalo.vyše tyždna.už potom som ztoho bola neštastna tak som začal aj s prirodnou liečbou.naparila osm ho nad slanou horucou vodou a urobila osm mu cibulovy sirup.stym nič nepokaziš..ked spinka na tebe tak s ajej lepšie dycha asi ju maš tak vyvyšenu.kludne jej pod madrac skrut uterak nech je trocha vyvyšena aj to pomože.

bubatenko
10. apr 2010

lulusy,

tak opäť tu.....ale už tri týždne prežívam s týmto peklo....

jedine ako môžeš pomôcť momentálne je vyzdvihnúť postielku a dať jej sirupček - keď je suchý kašel tak Stoptusin, keď začne mať vlhký kašel tak Solmucol, Mucosolvan, Stodal... je ich veľa na výber..

Ten kašlík poznám, hlavne keď sa uloží spinkať... u nás to trvalo tak 2 hodinky vždy keď som ho uložila a buď to prestalo samo, alebo sa od toho kašlania povrackal, lebo ho dráždili hlieny a potom to prestalo. Prvé 2-3 dni sú najhoršie treba vydržať , potom sa suchý kašel zmení na vlhký a ten dusivý kašeľ večer ustane ....
Zvlhčujem aj ja.... zvlhčovač mám položený vedľa postieľky, mám to nastavené tak, že keď dosiahne 40% vlhkosť v izbe sa vypne sám...

A či to súvisí so zúbkami..... zúbky môžu púšťať soplíky a to je asi tak celá súvislosť, podľa mňa. Potom soplíky začnú zatekať a máš tu kašlík. Druhá možnosť je tá, že teraz je obdobie respiračných vírusov - bronchytída, laringytída .....
u nás to začalo so soplíkami, kašlíkom, mierne zvýšenými teplotami, ktoré sa stupňovali......a obštrukčná bronchytída bola na svete

Takže na záver malinkej vyzdvihni postielku, daj jej sirupček, odsaj soplíky, viac momentálne spraviť nemôžeš a v pondelok ti doktorka povie... ešte čo je dobré domáci recept....nakrájaj cibulku a polej ju medom, alebo posyp cukorm , cibulka pustí šťavu a tu jej dávaj 3xdenne čajovú lyžičku... pomáha to na kašlík.....a ešte malému teraz večer keď ho okúpem ponatieram hrudník a chrbátik eukaliptovou mastičkou a ešte pre posilnenie imunity dávam malému denne cebion - vitamín C a echináciu.... to je asi všetko....

držím palčeky

daducha
10. apr 2010

aj môj maly reagoval presne takto na prerezavanie stoliciek,akurat nekaslal, iba soplil.U nas zabralo iba odsavanie,Physiomer spray do nosteka a spinkal na velkom dospelackom vankusi.Este bol maly velmi zahlieneny,chrcalo mu stale v krku, tak sme ho naucili odkaslat si.A bral Cordyceps, to je v " prirodne cinske ATB a sirup Sinupret na vykasliavanie.Do tyzdna sme boli v pohode.Nasa doktorka este odporuca na noc polku Dithiadenu, odpuchnu sliznice a lepsie sa dycha.
Inak ma upozornila, ze pri prerezavani zubkov sa meni mikroflora v puse a deti su nachylnejsie nieco chytit.Nam sa zatial prerezali stolicky dve,este ostava 10 zubkov 😠 .Uz aby boli vonku 😀

bubatenko
10. apr 2010

a ešte k toalete nošteka ,

nasivin môžeš používať iba týždeň, lebo potom je viac škodlivý a teraz používame Physiomer (niečo ako Mar) a homeopatický sprej Euforbium ....a veľmi pomáha

janicka.m
10. apr 2010

lulusy, tiez sme to mali pri zubkoch a dr. aj nam povedala, ze pri zubkoch su deti nachylnejsie pochytat chorobky, tak sme pouzivali len "babke" recepty 😉 naparovanie pomohlo aj na sopliky a aj na kasel a ked to vyzeralo, ze ho v noci chyti zubkova horucka (nastastie sme to zatial pouzili iba 2-3-krat) , tak bud detsky nurofen alebo paralenovy cipok - aj jedno, aj druhe je a od bolesti a aj proti zapalom, tak sa v klude vyspinkal... a pre istotu cebion, nech je viac imunny...

janicka.m
10. apr 2010

sorry - "babke" = babske 😅

lulusy
autor
11. apr 2010

dakujem maninky,
bubu: ahoj

aj ja som zacala malej davat cebion a asi kupim tu eukaliptovu masticku,vidi sa mi to ako dobry napad.
s tym cibulovym odvarom .... hmmm co´ja viem ... nikdy som to neskusala a na rocne babo sami to zda prislis divoke.
BUBU: ide tam aj medik ato deti mozu az po 3 rokoch nie? ja som sama alergicka na med, tak sa obavam ....

Ale poviem vam, Dominika dnes prespala celu noc !!!! 😕 12 hodin vkuse 😵 asi zabral ten zvlhcovavc a fenistil.
Iba ja som sa nad ranom budila, lebo som mala prsniky naliate ako balon a uz boleli 😅 ale som sa aj fajne vyspala - po tyzdni
A este: v izbe sme mali normalnu hmlu - som zle nastavila zvlhcovac, okna zarosene od hora az dole, na podlahe vlhko ....vsetko 😀

Do nosteka jej davam Sterimar . je to tiez na morskej vode, uvidim aky bude dnesny den a ked tak zacnem davat aspon na noc Nasivin.

Dakujem vam
😵

janulkama
11. apr 2010

lulusy-ja mám síce viac ako o
rok staršieho chlapčeka,ale presne viem o čom píšeš.Skoro každý zúbok sme si pretrpeli spolíkmi a teplotami,ale stále sa to dalo vydržať.Až na tieto posledné stoličky.Písala som o tom už aj v inej téme.Pri stoličkách sme vo fbruári skončili aj v nemocnici,chytilo mu to aj hrdlo,takže dostal angínu a do toho sa primiešala laryngitída.O vysokých teplotách ani nehovorím,4 dni mal cez 40,museli mu dávať aj infúzky,To mu vtedy išli naraz 2 dolné.V marci mu išla 3 horná a zasa sa to zopakovalo.Nechali nás v nemocnici 8 dní,angína,teploty,chvála bohu,laryngitída nie,ale trocha to chytilo uško.Tento krát tiež s vysokými teplotami,ktoré museli zrážať už aj hydrokortizónom ☹ Po tom ako nás pustili domov a dobral antibiotiká bolo dobre len 2 dni.Ide mu posledná stolička,len 2 dni mal zvýšenú teplotku,ale dostal silný soplík a z toho kašel.Aj ja som rýchlo nasadila Cebion,Calcium,Fenistil,Stodal-ten kašel má úplne vlhký,do nosíka mu lekárka predpísala pamycon zmiešaný so Sinupretom,zvlhčovač pustený celú noc a k tomu otvorená vetračka na okne.Možno preto nemá teplotu,ešte je chránený ATB,zajtra bude týždeň čo ich dobral a len dúfam,že sa mu to nezhorší,lebo tá stolička nie a nie vyliezť ☹ ☹
Ja som zasa alergická na rozne spreje do nosíka a malý to po mne zdedil,nemožme použiť ani morskú vodu,max Libenar kvapky,aj to len vetdy,aby sa mu uvolnil nosík a mohla som ho odsať.

V tomto Ťa naozaj veľmi dobre chápem,zúbky vedia poriadne potrápiť,zažívam to na vlastnej koži.Dúfam len,že potom sa toto trápenie skončí 🙂

A najlepšie je keď prídem k lekárovi a začne mi tvrdiť,že zo zúbkov to nemože byť.To ma može poraziť vtedy.Pretože všetko prešlo hneď v deň,keď mu zúbok vyšiel a bolo všetko ok.

zuza.m
12. apr 2010

janulkama my sme sem tam mavali horučku a tak tiež mi tvrdili že taka vysoka teplota od zubkov nemože byt a predca po troch dnoch ustupila a vyšiel zubok.a preto si myslim že aj tie choroby možu byt stym že pri prerezavani je oslabeny organizmus a preto sa dost na deti nachyta.
na tvojom mieste by som mu niečo dala na imunitu.ATB robia aj zle veci v organizmu.tak treba ho troch aposilnit aby sa dostal z toho začarovaneho kruhu.

lulusy tej cibulky sa neboj ...ja robim sirup tak že nasekam cibulku a posypem cukrom.a po dni ked ´pusti štavičku kludne možeš po lyžičke davat.ono to už neštipe len je to take čudne chutovo.ale možem povedat že mojmu malemu to chutilo.tak sa oblizoval...a hlavne je to prirodne a nema vedlajšie škodlive učinky.

lulusy
autor
12. apr 2010

No maminy,
boli sme dne u dr. pocuvanie dychania prebehlo asi takto: mala zjapala ako o dusu, pretoze akonahle ju dam na ten stolik takspusti rev a ked sa jej este dotknu, tak hotovo. Pred tym vosla do ambulancie iny dr. a azacali medzi vysetrenim kecat. Nasa dr zacala malu pocuvat a medzi tym malej rev, debata medzi doktorkami vo velkom prude, tak sa pytam,mohla vobec nieco dr.pocut - myslim dychanie a srdieko malej? Ku koncu druha dr povedala ze: "no vidim ze teraz sa neda,pridem cez obed" ..... no chapete to??? 😠 to ci uz je za system???? 🙄
Pozrela do hrdielka a konstatovala, ze ma cervene ale to bude od soplikov, lebo jej stekaju (zo zubkov) a tie ju drazdia na kasel a z toho je cervene. Uzliny pozrela az na moje upozornenie a konstatovala ze na lavej strane ma malicku uzlinku, ktroa je tam stale aked je mala chora tak sa zvacsuje aked nie tak je taka malicka. ze to je v poriadku. Nie som doktor,tak ak niekto tomu rozumie prosim napiste mi. Vlastne celkove vysetrenie skoncilo tym, ze to bude zo zubkov alebo zacinajuca vyroza .... 😒
Dala nam opat pamycom ANTB. kvapky do nosa. Opat lebo od narodenia, vzdy ked sa vyskytli sopliky tak nam davala pamycon (raz som ho nedala- pretoze sa mi to vydelo prehnane- davala som jej Libenar a vsetko bolo OK),teraz nam dala aj sirup Sinupret a tiez sirup Trifed (poznate to niekto?)
Nuz tolko a ozaj asi pred mesiacom jej zistili v hridelku bacila (napisala som tu aj temu) acinetobacter species-na to nam dala antb. Amoksiklav a tiez do nosa "preventivne" pamycon..... nemyslite si ze je tych antb. az az ?
co mam robit??? Mam chut ten pamycon zahodit, resp. nechat -odlozit.

zuza.m
12. apr 2010

lulusy ani dr nieje jasnovidec tak že podla tychto začinajuci priznakov len tažko urči presnu diagnozu.pokial jej v pluckach nešušti a kašlik ma vlhky tak je to naozaj len od tych soplikov.musiš počkat na čo sa to vyzreje.ak ma mala soplik čiry alebo maximalne biely pamycom by som jej nedavala ked jej ožlkne alebo ozelenie tak by som jej ho nasadila.ATB by som davala čo najmenej radčej tej prirodnej liečby sa drž ale pokila ste už mali take bacila tak dr asi aj vie čo je pre nu najlepšie...

junovka
12. apr 2010

lulusy, teploty mozu byt aj zo zubkov, a tak isto aj vsetke tieto priznaky co pises, ale........ tieto priznaky mozu byt aj sposobovane alergiu.Teraz je dost taketo obdobie, kedy alergici mavaju problemy takeho to razu.Co sa tyka tej uzliny, ktoru vraj tvoja mala mava, tak taktiez alergici ju povacsine mavaju a zvacsi sa ked alergia graduje, alebo je clovek chory.Skus vyradit ten Pamycon, mozno uz ten nostek je voci nemu imunny ked ste ho uzivali viackrat, davaj 7 dni Nasivim, ked neprejde skus potom Olynth HA asi 3-4 dni a az potom by som opat riskal ten Pamycon.Co sa tyka toho Trifedu, taj je to histamin, ktory sa vacsinou davaju alergikom, Sinupret je na spustanie soplov, Timka Trifed uzivala s kombinaciu Nasonexu, ale ten nie je vhodny pre bataolata /pokial ja viem/.A skusila si homeopatika Coryzaliu a Homeogene 9?Mozno, sa ti bude zdat, ze sa tu hram na mudru,ale je to len moja skusenost, ktoru sme mali od narodenia so starsiou dcerou 😉

inac
12. apr 2010

lulusy, pamycon neodkladaj. ak si uz Rp. v lekrarni vyzdvihla, predpokladam, ze kolegyne Ti ho uz nariedili. pamycon ma po nariedeni obmedzenu trvanlivost, takze ak si este nebola v lekarni a nechces ho aplikovat, do zasoby URCITE neber. trifed su dva druhy sirupov- expektorans a antitusikum. prvy je na zriedenie hlienov a ulahcenie vykaslavania, druhy tlmi suchy drazdivy kasel. kazdy z nich je teda vhodny na nieco ine. ktory z nich mas pre malu?
sinupret je na prirodnej baze, uvolnuje hlavne hlieny z prinosovych dutin, ale tiez sa pouziva ako expektorans.

janulkama
13. apr 2010

ahojte maminky-takže po pár dňoch po nasadení všetkých tých liekoch sme na tom stále rovnako,kašel ustupoval,ale od včera zasa horšie.Aspoň že tá teplota nie je 🙂

zuza.m-snažím sa mu dávať čo najviac ovocia a zeleninky,na imunitu berie stále niečo,najprv bral Imunor,potom Isoprinosine,ten mi ale vracal,lebo sú to tablety,teraz po mesačnej pauze berieme Rybomunil.Ale ten sme len začali,takže to chce čas.Len ma štve ten kašel,je vlhký,vykašliava už týždeň a ani Stodal nám akosi už nepomáha.Premýšlala som aj nad tou alergiou,dávam mi fenistil a nič.

lulusy-aj nám stále dáva pamycon-teraz som jej ale povedala,že nám nikdy nepomohol a stav samu len zhoršoval.Tiež mu našli nejaký bacil-moraxellu-bral ATB,dnes budem volať,lebo mu robili kontrolný výter minulý týždeň,tak či ju zasa nemá.

Ešte som sa chcela spýtať,Maťko má od minulého týždňa oranžový jazyk,taký povlak na ňom.Neviete z čoho to býva???Lekárka sa na to pýtala,ale papal cukrík,taký želé,tak sme to pripisovali tomu.Ale neprešlo to ani po vysadení cukríkov,aj pomaranč som prestala dávať,skúsila som mu pri umývaní zúbkov umyť jazyk(chúďa,skoro sa povracal 🙂 ),ale aj tak ho má stále žltý-oranžový....

zuza.m
13. apr 2010

janulkama- na vlhky kašel som davala mucosolvan a zatial vždy pomohol aj ten cibulovy sirup k tomu.na imunitu vyskušaj thymuline ch9.počula som na to dobre reakcie.aj ked osobne to nemam vyskušane lebo maly je intolerntny na laktozu a tie homeopatika ich obsahuju tak osm to nerriskovala.ale určite vam neuškodia.a ten jazyček zafarbeny nemože byt z liekou z tych sirupov tie maju kadejake prichute a farby možno z toho či nie??

janulkama
13. apr 2010

zuza.m-práve som dovolala s imunologičkou.Výsledok-znížená bunková imunita ☹ Takže ostávame na Rybomunile.
A tie soplíky,keď nás zobrali do nemocnice,zistili mu z výteru moraxellu,teraz mu urobili kontrolný a výsledok?Tá potvora v tom nose stále je.Ale poradila mi nejaké kvapky Uniflox.Ešte som o nich nepočula.Vraj mám skúsiť najprv toto,je to na tú moraxellu citlivé,tak uvidím.Zajtra idem aj k detskej,čakala som len na tieto výsledky,skúsim sa s ňou porozprávať,či by bolo lepšie,keby mu vybrali nosné mandle.Veď tá potvora sa mu tam stále vracia ☹ ☹ ☹

Ten jazýček má od minulého utorka taký,sirup a lieky začal barť až v stredu,tak asi ani nie z toho.A ja blbá som to nepovedala imunologičke,pýtala sa predtým na to a ja som povedala,že asi z cukríkov.Skúsim jej ešte zavolať.

zuza.m
13. apr 2010

neboj sa ak mate vysledky ake bakterie,, alebo čo to je,, ma tak ti presne na to daju abt.vyničia sa a je to ok.len treba posilnit tu imunitu lebo tie atb ničia aj tie dobre veci.mala by si mu davat aj probiotika.tie upravuju črevnu floru.a neboj sa určite to pomože....

bubatenko
14. apr 2010

ahojte,

tak aj my ešte stále soplíkujeme a kašleme a to nás pred týždňom prepustili z nemocky a tiež sme mali moraxelu a streptokoka , tak sme brali antibiotika a janulkama presne ako píšeš pri prepušťaní nám predpísali Uniflox - sú to síce kvapky do uši a očí, ale sú veľmi účinne na moraxelu a včera sme mali výsledky z kontrolných výterov a všetko bolo už negatívne.

Mi už bojujeme mesiac... už to bolo na ústupe , ale idú nám dalšie stoličky, tak sme sa zase trochen rozsoplili a ten kašel je už veľmi vlhký, ale je... brali sme Trifed zelený (expektorans) a od včera nám predpísala Trifed žltý (antitusikum), že máme ho brať 10 dní a potom prejsť už iba na Fenistil.... uvídíme.....

už to trvá dosť dlho a to držanie malého v izolácii ma ubíja a hlavne jeho... tak strašne by chcel ísť medzdi detičky a nič z toho....

janulkama
14. apr 2010

bubatenko -aj vy si teda "užívate" 😉
Ja som si len dnes bola pre tie kvapky Uniflox,dúfam,že nám pomožu.Mňa tiež chytila silná nádcha,odporučili mi,aby som si aj s MM dala spraviť výter,či sme sa tiež nenakazili.
Na ten kašel nám kazáli inhalovať,tak budeme Ventolin.
To ti verím,že to trvá,aj my už 3 týždne,jedno skončí,druhé začne ☹ ☹

bubatenko
14. apr 2010

janulkama,

dajte si spraviť výter, ja som poprosila ošetrujúcu doktorku, aby nám to dala do prepúšťacej správy, aby sme nemuseli náhodou platiť, ale máme super doktorku s manželom a ta to zobrala ako samozrejmosť, prepustili nás v utorok a už vo štvrtok sme išli obaja - ja som ok, ale manželovi zistili stafilokoka, tak od včera berie antibiotika a povedali nám, že aby obmedzil styk s malým pokiaľ nedoberie antibiotika.

No my sme kvôli Ventolinu zostali v nemocnici, inhalovali sme 4x denne, až kým nám to nezredukovali na 2x a mohli sme ísť po týždni domov....

janulkama nemboj, raz to prejde... my už kašleme tak pomenej, hlavne sa rozkašli keď mu dám sirupček , ale inak v pohode, klop, klop, klop nechcem to zakríknuť, lebo nikdy neviem.......

janulkama
14. apr 2010

bubatenko -zajtra sa chystám k nášmu obvodnému,bola som dnes na pohotovosti,tam mu to napísali,že vzhľadom na to,že tonáš syn má vyše 2 týždňov,tak majú spraviť výter aj mne.Hneď mu ale poviem aj za manžela,nech spraví aj jemu.Nevadí,ak budem platiť,ak to na Maťka prenášame my,treba to dať určite do poriadku,inak budeme na tom stále dookola rovnako.
Dnes večer som mu už dala Uniflox,len je toho strašne málo.Mám mu ten nosík vytierať,keby som ale vedela,kolko max kavpiek možem dať na tampón,aby som mu to vytrela dobre.Bojím sa ,že dám málo a nebude to posobiť,keď dám viac,tak mi to na 6 dní nevydrží ☹

bubatenko
14. apr 2010

no nám povedali, že do každej dierky jednu kvapku 3xdenne, 7 dní, max. 10........

janulkama
14. apr 2010

mne len,že vytierať...myslíš,že by som mohla kvapkať???A pamycon by sa mal iba vytierať a v lekárni mi povedala,že aby som dala 1 kvapku,vraj je to lepšie.Tak som nad tým premýšlala,že aj s týmto to tak spravím,len som si nebola istá.Tak díky 🙂 🙂 🙂
A mne kázali 6.Tak neviem už...

janulkama
15. apr 2010

dnes som bola u obvoďáka,na ten výter mi kázal prísť až v stredu...no neviem prečo až vtedy a na čo chce čakať...
Maťko je od včera na tom zasa horšie.Kašle viac a viac...už aj inhalujeme ☹ ☹ ☹

daducha
15. apr 2010

janulkama,

moraxelu a stafylokoka pred casom nasli aj u mojich drobcov.Starsi to nosil zo skôlky.Samozrejme aj ich liecili klasicky ATB az kym som sa nenastvala a zacala patrat po inych moznostiach.Cez dobru kamosku som sa dostala ku Cordycepsu a odvtedy neviem co su ATB a vôbec choroby u deti.Ak ta to zaujima, viac je v teme Cordyceps-prirodne ATB vo volnej diskusii.Kazdy kto ho zacal uzivat ma s nim iba vynikajucu skusenost, nepoznam nikoho komu by nepomohol.
Ak ta to zaujima, skus tam mrknut ,ak by si to chcela vyskusat,veim ho kupit za velmi dobru cenu a poslat 😉 .