Zúbky môjho dievčatka mineralizujú

bordzovka
31. máj 2013

Zubky môjho dievčatka mineralizujú viete niekto čo to znamená a či sa to dá preliečiť????? Po návšteve u zubára som zostala zhrozená týmto verdiktom. Môže prísť aj o trvácne zuby stretol sa už niekto s týmto. Keď som bola tehotná tak som nebrala žiadne anibiotiká a malá jeden krát asi do jedného roka. Som zničená z toho aké lieky užívamé ani o tom nebvieme. Čiže vina padá na lieky tak neviem čo si o tom mám myslieť ☹ Ďakujem za odpovede. Pekný dník všetkým.

kaja73
31. máj 2013

@bordzovka asi mas na mysli DEmineralizaciu-teda odmineralizovanie-cieze stratu mineralov zo zubkov. 😉
Aj moj to ma na 4 zubkoch-ja to riesim s elmex geelom-raz do tyzdna mu tym potriem zubky-to nie je pasta elmex-ale specialny gel.
neskor zacneme chodit na flouridovnie s elmex fluidom-to sa robi napr na dentalnej hygiene-ale nie u malych deti-moj ma len 3 roky-zacneme tak v cca 5-6 rokoch.
Dalej nepije nic sladene-maximalne sladim so Xylitolom-je to prirodne sladildo,ktore chrani zubky-da sa kupit v zdravej vyzive,alebo objednat cez net. Dobre su aj xylitolove zuvacky.
Tiez pouzivam mineralne soli-calc flour-objednane caz net-je to homeo riedenie-teda sa dieta nepredavkuje s flourom.
Uziva to kazdy den rano a vecer.
zatial presiel rok od objavenie sa tychto probemov a zubky sa nezhorsuju-sme to aspon zastavili.
Umyvanie zubkov 3 krat za den je uplne samozrejme.

bordzovka
autor
31. máj 2013

@kaja73 Ďakujem presne si to popísala no som z toho nešťastná ako každá správna mamina chceme pre detičky to najlepšie. Idem si to pokukať čo si popísala cez net a musím to hneď riešiť v začiatkoch a na nič nečakať. Sladkosti ste asi tiež vylúčili že?????

zuzana76
31. máj 2013

@kaja73
@bordzovka a ako vyzeraju demineralizovane zubky? my sme boli u zubarky a ta nic nepovedala, maly, takmer 3-rocny ma trosku flaky na zubkoch, ale to odkedy mu vysli, hned ich take mal, tak ja som to brala,ze ma take zubky, inak sa mu to enzhorsuje, nic, takze uz 2 roky to ma stale rovnake, zuby mu vychadzali uz od 5-tich mesiacov.

kaja73
31. máj 2013

@bordzovka sladkosti papa minimalne.
lizatka, cukriky-take neje vobec.
Mineralne soli obednavam tu http://www.biomineral.sk/produkty/produkt-4/
,elmex geel dostanes v lekarni,xylitol v zdravej vyzive-tam maju aj tie zuvacky xylitolove.
Neviem kolko rokov ma mala,ale ak ma cca 5-6 a viac,tak chodte aj na dentalnu hygienu-tam jej zubky poriadne vycistia a naflouriduju.

kaja73
31. máj 2013

@zuzana76 najskor ako biele flaky,neskor to zhnedlo-vtedy som sa uz dost zlakla a zacali sme to riesit radikalne.

bordzovka
autor
31. máj 2013

@kaja73 Malá ma 7 rokov no musím to hned zistiť. Nevšimla som si to ked to mala na zadnej stoličke a nejavilo sa to tak 🙂 No obmedzíme určite všetko chúďa moje malééé. Volakedy také nebolo alebo toho bolo málo.

zuzana76
31. máj 2013

@kaja73 a za ako dlho to asi zhnedlo? moj to ma ako take priesvitnejsie flaky na zubkoch, nehnedne to zatial ani nic

zuzana76
31. máj 2013

@kaja73 a ma to prakticky odjazkiva, fakt mal hned take zubky, take mu vysli a zubarka nic nekomentovala, tak to ma asi ok, nie?

kaja73
31. máj 2013

@zuzana76 tak to sleduj 😉- ale zvysenou hygienou nic nepokazis ani natretim zubkov raz do tyzdna elmex geelom-to by som na tvojom mieste robila.
a aj ten xylitol je fajn-aj pre nas maminy-nepribera sa z neho 🙂 a chrani aj zuby-dve muchy jednou ranou 😀
No a navsteva dentalnej hygieny od prveho rocnika ZS by mala byt asi norma 🙂
Ps-malemu to zhnedlo cca pol rok od objavenia sa bielych skrn-to mal 20m a od 2 rokov to slo dolu vodou-hnedlo to -pritom hygienu mal OK a ani sladke on do 2 rokov vobec nejedol-mal dietu pre potravinovu alergiu.

zuzana76
31. máj 2013

@kaja73 xylitol mam doma
nas zje obcas aj nieco sladke, a nic sa mu s tym nedeje, zuby umyvame 2x denne, elmex gel vyskusam natierat

zuzana76
31. máj 2013

@kaja73 ja ho este dojcim, aj v noci, aj to by som asi mala zrusit, len on je strasny zavislak

kaja73
31. máj 2013

@zuzana76 dojcenie je take diskutabilne-su nazory, ze nocne dojcenie kazi zubky a tiez aj, ze chrani zubky-tak si vyber 😝
Ale pravda je , ze som st.syna dojcila aj v noci do 2 rokov a zubky ma uplne vzorove-bez kazu do dnes-a to uz bude mat 15 rokov.
Sladkeho tiez pojedol ovela viac ako ml.syn. 😕
Mladsi syn na diete od 6m-do 2 rokov-sladke vtedy ani nevidel-vsade je totiz aj mlieko-,hygienu mal tu istu ako st.syn a tu ho mas -v 20m sa objavili prve problemy. 🙄
Mne nik nenahovori ze je to len o hygiene a sladkostiach-po tom co som na vlastne oci doma videla.
Genetika,lieky......robia viac.
Ale zas hygienu podcenit netreba.

zuzana76
31. máj 2013

@kaja73 ja si myslim,ze je to aj celkovy zdrav. stav, nasmu zistili nedostatok vitaminu D, tak som myslela,ze to suvisi s tym

kaja73
31. máj 2013

@zuzana76 decko ma suvis s vapnikom a ten zas so zubkami-takze tam moze byt prepojenie. 😉
Mojmu by decko chybat nemalo-pokial nema zle vstrebavnie-lebo mu ho davam pravidlene-cela rodina ho berieme pravidelne-okrem leta.
Ja to u nas skor vidim na dedicnost-mm ma krasne zdrave zuby a to si ich umyva len vecer,ja mam uz cca 7 zubov mrtvych,chodim na dentalnu hygienu,umyvam si ich aspon 2 krat za den,pouzivam medzizubne nite....a aj tak ide kazdy rok jeden zub do haja-teda musia ho umrtvit.
U nas neplati ani prenos kazu slinami-ved by to uz chytil mm odomna.
Mne to zacalo s prvym tehotenstvom a po druhom to nabralo na sile. 🙄

zuzana76
31. máj 2013

@kaja73 to D-cko ake uzivate? mne bolo doporucane od Swansonu, len neviem, ja sa bojim objednavat z netu lieky

kaja73
31. máj 2013

@zuzana76 striedam -od jamiensonu-cucacich macikov a kvapkovy d vitamin tiez od nich.
Vitaminy su jedine co obcas maly cuca-ale on to hned hryzie a potom zapija vodou.
My si davama obcas aj zatracovany Vigantol-mm a ja. 😝

zuzana76
31. máj 2013

@kaja73 ten jamienson kupujes bezne v lekarni? ja viem,ze alternativni ludia dost lekarne zatracuju, zato objednavaju vitaminy z USa a pod. mne zase to pride take nedoveryhodne, radsej by som nieco co je dostat v nasich lekarnach ci bio obchodoch, vigantol mam davat aj ja teraz po dobu 6 tyzdnov

kaja73
31. máj 2013

@zuzana76 jamienson dostat v lekarni,ale nie vzdy ho maju-niekedy si ho davame objednat.
urcite malemu decko davaj,v pohode aj teraz-ved slnko ani nie je-taketo temne obdobie si nepamatam za svoj zivot-cela zima temna a teraz jar tiez. 🙄
Myslim si , ze 90% ludi ho ma teraz nedostatok a potom su tu stale dokola virozy,kasle,nadchy.....aj na to ma vplyv.

kaja73
31. máj 2013

@zuzana76 http://www.jamieson.sk/produkty/vitaminy-a-vyzi... takto to vyzera-mas tam kvapkovy-to je ten maly-a aj kids cumlaci d vitamin.

zuzana76
31. máj 2013

@kaja73 vdaka, presne ten pojdem kupit, aj kvapky aj mackov, uz uzivame C-cko z DM, ale nie ako megaskorbicku liecbu, aj predtym mam respekt, ja mam znicenu sliznicu zaludka, takze to sa bojim, ale davame si kazdy den

kaja73
31. máj 2013

@zuzana76 cecko treba nutralizovat-potom ti nesposobi problemy-bud so sodou bikarbonou-v pomere 1 ku 4,alebo kup askorbat sodny-to je uz zmiesane so sodou,alebo askorbat vapenaty-ten je neutralizovany vapnikom zas-my mame ten.
juj, ale to sme uz dost od temy.

bordzovka
autor
31. máj 2013

@kaja73 A nevieš nepozáš niekoho kto bol na tej fluorizácií či je to bolestivé pre deti???

kaja73
31. máj 2013

@bordzovka moj starsi syn tam chodi-nic to nie je.
najskor mu dentalna hygienicka zuby precisti a potom flouriduje-len sa nanesie flour-konkretne mu davala elmex fluid.
Ale flouridaciu robia aj zubari-neviem ci vsetci,ale mnohi ano.
Na dentalnej hygiene plus aj zuby precistia a vybielia-to sa robi dospelakom.

bordzovka
autor
31. máj 2013

@kaja73 Ďakujem Ti za rady určite to nenechám len tak a ideme s tým bojovať. Pekný dník prajem 🙂

bznka
1. jún 2013

@bordzovka a ako sa prejavuje ta mineralizacia ci demineralizacia na zubkoch u tvojho dietata?.....robi sa jej to na mleicnych ci trvalych?...vidis to ty volnym okom?....dakujem

bordzovka
autor
3. jún 2013

@bznka zatial to máme na mliečnom zube na zadneh štvorke no sú tam také šedé flaky vyzerá to zatial ako zubný kameň. Je to vidieť volným okom no nemyslela som si že to je také vážne ☹

lubikan
3. jún 2013

baby a hlavne pozorna kombinaciu sladke,kysle...dokonca treba aj domace dzusy obmedzit.....mojej sa to tiez zacalo robit,neviem preco...asi ze nejaky cas bola extremne zavisla na dzusoch...manzel ju v tom podporoval...na moje "skoro nervove zrutenie" 😠 😠 😠 😠 .....a teraz ma tesne pri koreni zuby cierne....

martina1305
7. aug 2013

my davame polku tabletky zo zeleneho caju s mätou (obsahuju fluor) cuckat kazdy den, umyvame zubky 2x denne, alebo raz urcite, ako to vyda....a zubky mame ukazkove

helena35
14. sep 2013

mam 15mesacnu dcerku,a dneska som zbadala ze sa jej akoby rozpadavali zubky este som take nevidela neviete mi prosim poradit

vanes1
27. feb 2015

@helena35
mame taky isty problem ako ste mali vy, budeme mat 18m a asi pred dvomi mesiacmi som si vsimla, ze ma z jednoho zubku ako keby odlomene, potom dalsi a dalsi...uz som nasla 4 a na hornej jednotke ako keby prasklinu v zubku, ako keby tie zubky boli krehke, boli sme u zubara a vraj je to normalne, mala je este dojcena, papa vela mliecnych vyrobkov, berieme D, Dr. kazala pridat este cebion a calcium. O tyzden ideme na krv ci nam nieco nechyba. Zubky cistime elmexom. Pisem po roku 🙂 ale pls poradte, co pomohlo vam, ako su na to vase zubky?