Zubná pasta pre medové zúbky
Ahoj mamičky chcela by som sa vás opýtať aká je najlepšia zubná pasta pre detičky ktoré majú medové zubky , alebo je najlepšia čistá voda?
Ďakujem 🙂
@mamamasama S tym pasta nema absolutne nic spolocne. Dobre vycistene zubky bez pasty su rovnako dobre vycistene zuby ako s pastou 😉. Pasta je doplnok, nie dovod (ne)kazivosti. Medove zubky nezachrani uz ale nic, treba ich iba postivo cistit aby sa stav nezhorsil a vydrzali ako-tak do vymeny za trvale.
@levandullka lenze tooth mousse nie je obycajna zubna pasta... 🙈
@denie111 mamila nie je zrovna odborny web, ze ano. Samozrejme, ze dojcenie podporuje vznik zubnych kazov. Nie v zmysle kojim, tak moje dieta bude mat kazy. To by som mohla povedat samozrejme kludne aj to, ze jem cokoladu pravou rukou, tak moja prava ruka je zodpovedna za vsetky moje kazy 😅
Je to myslene tak, ze kojene deti su vacsinou "vo dne v noci" na prse, velakrat prso s mliekom len tak dudluju, popijaju neustale hlavne v noci, zubky su stale obmyvane sladkym materskym mliekom, bez umyvania samozrejme, lebo po umyti zubkov vecer zubky do rana su aj tak "stale" nalozene v mlieku. A to je krasne prostredie pre kazy. Znama kojila syna na poziadanie (znamena asi 20x denne) do 4 rokov, ma vsetky mliecne zuby kompletne hnile, len take pahyliky. Aj zubarka jej povedala, ze to je neustalym kontaktom zubkov so sladkym mliekom. Pre nu je ale tiez Mamila modla, tak to tym urcite nie je.
Deti na UM zvacsa piju narazovo, daju si "2 deci" a "vybavene". Ich zubky nie su take namahane nonstop sladkym mliekom.
@mamamasama To mne vysvetlovat nemusite, zuby ma zivia 😉. Ale ani tooth mouse nepomoze pokial zuby nie sj dobrr cistene. To je proste zaklad. Ani ambulantna fluoridacia nepomoze, ked na zuboch zostava kopec povlaku a rodic poriadne nedocistuje.

@denden77 áno. V paste je fluorid upravený a stačí dat vo veľkosti ryze ☺😉 a 1x za den s fluoridom, napr večer a ráno umyť bez fluoridi. Od 2r 2x za den...pasty netreba veľa...ani dospelemu netreba vela