Aké máte skúsenosti so stredným pudlom bez PP?
Ahojte baby ,tie ktoré máte stredného pudla bez PP , aki sú vaši drobci ?
Alebo aké skúsenosti máte ale ak ste ich kúpili od normálnych ľudí ...napr že mama bola s PP ale Kryl ju pudel bez PP.
Vďaka ...že či sú chorlave...alebo je to o šťastí...alebo ak je tu aj veterinár ,že by sa mi ktomu vyjadril. Vďaka ❤️❤️❤️❤️
@domix147 Majiteľ/majiteľka psa s PP má v zmluve že nesmie psa len tak nakryť bez uchovnenia. ak to niekto urobí pre biznis a neuchovní a hľadá kratšie cestičky neverila by som veľmi takému "chovateľovi" lebo to značí že do psa čas a energiu investovať nechce . Prečo bez PP a nie s PP? Kvôli pár ušetreným eurám a potom necháš prachy u veterinára alebo u cvičiteľa lebo matke sa "chovateľ" moc nevenoval a šteňa preberá správanie od matky a bude mať problémové správanie?
@domix147 nejaké množky sú pre teba normálny ľudia? Ďakujem neprosím, radšej zájdem do útulku a adoptujem psa ak potrebujem ušetriť na obstarávacej cene
@domix147 pred veľa rokmi sme takého mali, kúpeného z klietky, kde ich chovali ako zajace, bola som malá, nejako sa to neriešilo. Pes na nás často útočil, raz pokusal rak, že ho naši vzali utratiť. Inak to bol veľmi múdry psík, sám chodil pri nohe bez učenia, a to aj cez križovatky. Ale agresívny veľmi. Vtedy neboli kadejaké kurzy prevýchovy. Škoda.
Mala som stredneho pudla bez PP z utulku. Bol uzasny, dozil sa 15 rokov. Mal vsak mnozstvo zdravotnych problemov, najma s travenim. Od “chovatela” (rozumej mnozitela) by som psa bez PP nikdy nekupila, myslim ze v tomto smere je uz dost informacii a kto to napriek tomu urobi, je dost velky ignorant.
@domix147 Ahoj, susedka, starsia pani ma stredneho pudla bez pp, ma ho od steniatka a teraz ma 12 rokov a nikdy nemal nejake zavaznejsie problemy. Dost casto sa stretavame pri venceni a vela krat aj pokecame, takze viem,ze problemy s nim nejake velke nemala. A taktiez kolegyna ma takeho tiez, teraz ma 4 roky a tiez zatial ziadne problemy. Ano je vela ludi, zastancov kupovania psikov s pp, ale kolkokrat co poznam ludi co maju prave psika s pp maju problemy- byvala kolegyna ma charlespaniela s pp a neustale u vetosa riesia usi co s nimi ma problemy, zase ina suseda ma bisonika a beha s nim kvoli dychaniu- nieco s nufakom a dych.cestami riesia. Ja osobne mam orieska z utulku od jeho 2 rokov, mal v marci 12 a ziadne problemy za cele tie roky (krizenec vlciaka s niecim malym, lebo je len po kolena, ale je strasne zlatunky). Takze nehadzala by som do out-u psikov, ktorí papiere nemaju. Vela krat zdravotne prelcia tie, ktore papiere maju. Ale to je moj nazor, ktory mi nikto nevezme, je to individualne vo vela pripadoch, ale toto su skusenosti, ktore poznam v blizkom okoli.
Ja mám adoptovaného a je dokonalý - zdravotne aj povahou. A ešte je aj fešák ;) Ale je to o náhode - rozhodne keby som si išla kupovať ďalšieho, volím chovateľskú stanicu a teda psa s PP. Bez PP ozaj iba z útulku alebo adopcia od rodiny, ktorá sa oňho nemôže už starať, ako to bolo v našom prípade. Nepodporovať množiteľov.
@domix147 Ahoj, susedka, starsia pani ma stredneho pudla bez pp, ma ho od steniatka a teraz ma 12 rokov a nikdy nemal nejake zavaznejsie problemy. Dost casto sa stretavame pri venceni a vela krat aj pokecame, takze viem,ze problemy s nim nejake velke nemala. A taktiez kolegyna ma takeho tiez, teraz ma 4 roky a tiez zatial ziadne problemy. Ano je vela ludi, zastancov kupovania psikov s pp, ale kolkokrat co poznam ludi co maju prave psika s pp maju problemy- byvala kolegyna ma charlespaniela s pp a neustale u vetosa riesia usi co s nimi ma problemy, zase ina suseda ma bisonika a beha s nim kvoli dychaniu- nieco s nufakom a dych.cestami riesia. Ja osobne mam orieska z utulku od jeho 2 rokov, mal v marci 12 a ziadne problemy za cele tie roky (krizenec vlciaka s niecim malym, lebo je len po kolena, ale je strasne zlatunky). Takze nehadzala by som do out-u psikov, ktorí papiere nemaju. Vela krat zdravotne prelcia tie, ktore papiere maju. Ale to je moj nazor, ktory mi nikto nevezme, je to individualne vo vela pripadoch, ale toto su skusenosti, ktore poznam v blizkom okoli.
@motylik2559 Na to že máš psa 10 rokov teda veľa o psoch nevieš.
Krížence sú najodolnejšie zdravotne, teda áno takéto miešance z útulku výhra po zdravotnej stránke, horšie ak majú zlé skúsenosti nejaké z minulosti s problémovým chovaním (napríklad agresivita na mužov ak predtým ich muž nejaký bil, sklon k utekaniu ak s nimi nik nechodil na prechádzky a naučili sa chodiť na prechádzky samé, veľká separačka ak boli opustené predtým a podobne) Ale čo sa týka zdravia sú odolné a zdravé.
Ale čo sa týka kríženia psov rovnakého plemena tam je to prešľachtené a preto majú zdravotné problémy a preto psy s PP sa na predispozície na dané zdravotné problémy testujú. Psy bez PP však nie a teda veľké riziko zdravotných problémov.
Teda ak by som zoradila psy z hľadiska zdravotnej odolnosti, najodolnejšie sú také mixy rôznych plemien, v strede sú psy s PP ktoré by nemali problémy plemena mať lebo rodičia boli testovaní, ale aj tak sú náchylné na rôzne alergie a podobne. A najviac chorľavé sú psy kde sú jedinci rovnakého plemena-ale bez zdravotných testov a teda je tam veľké riziko že šteniatka budú mať nejaké choroby typické pre dané plemeno.
@motylik2559 A ešte cavalier a buldoček to sú práve 2 plemená ktoré sú extrémne prešľachtené a proste zdravotne prusér, to sú psy čo ak má človek trocha rozum si nikdy nekúpi a teda aj preto mala kolegyňa s ním problémy hoci bol s PP. Hoci napríklad ten cavalier sa aj mne páči exteriérovo a povahou ani nevravím sú úžasné-poznám pár, ale skoro každý má vážne zdravotné problémy.
@motylik2559 A ešte cavalier a buldoček to sú práve 2 plemená ktoré sú extrémne prešľachtené a proste zdravotne prusér, to sú psy čo ak má človek trocha rozum si nikdy nekúpi a teda aj preto mala kolegyňa s ním problémy hoci bol s PP. Hoci napríklad ten cavalier sa aj mne páči exteriérovo a povahou ani nevravím sú úžasné-poznám pár, ale skoro každý má vážne zdravotné problémy.
@marsmykkok Praveze viem o psoch viac ako dost. Ale nechce sa mi tu vypisovat litanie na 3 strany. Chodila som aj dobrovolne pomahat do utulku a ver,ze tam sa dostali aj cistokrvny psici aj orieskovia atd. Bola som aj dost v kontakte s trenerom psov, takze viem aj vcelku o povahach psov. Nemala by si niekoho sudit ake male znalosti ma na to,ze ma 10 rokov psa, kedze v mojom pripade je to uplne naopak a vobec ma ani nepoznas a netusis co mam za sebou - myslim co sa psov tyka. To,ze som vyjadrila v skratke na nieco svoj nazor este nehovori nic o mojich celkovych znalostiach. A co je pre teba znalost z toho, len za to, ze som napisala skusenosti z okolia? To je podla teba neznalost? Je rozdiel znalosti a je rozdiel skusenosti z okolia, ktore som uviedla, nemyslis? - uz keby sme sa na to pozreli takto. Ja som nepisala o buldockoch ani o cavalierovi...ale ved ok, ja tvoj nazor tebe brat nebudem nech napises o akomkolvek plemene...Ale ty nesud, ked kludne znalosti a skusenosti mozem mat viac nez ty a ani o tom nevies🤷♀️ Nic v zlom samozrejme. Ale nemam rada,ked niekto niekoho niekam hodi alebo zaskatulkuje a pritom houby o nom vie. Co sa psov tyka mam skusenosti aj znalosti viac nez dost, ci v ramci dobrovolnictva alebo aj od toho trenera sa na mna nalepilo viac nez dost...Takze dakujem ti za siahodlhu odpoved (dokonca do 2 komentov), urcite nejdem spochybnovat teba a tvoje skusenosti, ale skor nez budes sudit dalsieho cloveka ako mna, tak to skratka nerob, pretoze nevies/nepoznas tak nehodnot, moze toho vediet dost🙂
No len problém je že s pp 3000 a bez PP 500...takže to je ten zásadný problém že to nie par eur .
No len problém je že s pp 3000 a bez PP 500...takže to je ten zásadný problém že to nie par eur .
@domix147 tak, ak nechceš investovať do pudlíka, tak to treba radšej urobiť dobrý skutok a zobrať si psíka z útulku, ako podporiť mnoziteľa pri kúpe psíka bez PP. A tu hlavne nikdy nevieš, čo z toho vyrastie. Nechovajú sa ani na krásu, zdravie a ani na povahu, ale množia sa kvôli peniazom.
@domix147 velmi dobre viem, kolko stoji pudel. Trosku prikraslujes. Pred par mesiacmi si sesterka kupila stredaka, pudla, suku, vyslovene na chov a vystavy z vybornych linii a stala 2500 euro, z renomovanej chovky. Hovorim o strednom pudlovi, toy, male, kralovaky, su drahsie. Bezne stena stredneho pudla najdes cca za 2000-2500 euro. Takze s 3tis nemas pravdu. A naopak, za niektore bezpapieraky pytaju aj 800 euro.
A kedze sa da DA kupit seriozne steniatko od seriozneho chovatela za 2 tis, to sa Ti naozaj neoplati nasetrit si tu druhu tisicku radsej za dalsi rok, nez splasene kupit nieco najlacnejsie co najdes? Pouvazuj nad tym. Jeden rok, za dalsich minimalne 15 rokov zivota so psom. Ale je to Tvoja volba. Poznas rizika, moznosti a aj cele pozadie bezpapierakov.
@domix147 neuverila by si, koľko nás stala doteraz veterina adoptovanej fenky, ktorá len rodila šteňatá v množke - choré srdce, žlčník, nie lacné injekcie na alergiu každý mesiac, ablacia zvukovodu a následne sa tvoriace abscesy… a nerátam do toho všetky vyšetrenia každý rok. Už by som mala nové auto. Nehovorím, že pes s PP je odolný voči všetkému, ale aspoň vieš, čo kupuješ. A ak ti stačí kríženec bez PP (lebo to 100%tny pudel nikdy nebude), tak prečo potom nejdeš do útulku?
@domix147 teraz na jar do nejakeho utulku na stredno slovensku zhabali vyse 100 krizencov pudla z nehakej mnozky.. poobzeraj sa po FB, aku maju ponuku, mozno najdes vhodneho psika na adopciu. Bez PP naozaj nie, je to velky risk
Ja by som to napísala asi takto... Ten kto má naozaj rád zvieratá, psov si v dnešnej dobe psa bez PP skrátka nekúpi. Informácií prečo NIE je už dostupných dosť.
@domix147 nech sa ti páči,šteniatka z množiarne.
Nemám skúsenosť s pudlom, ale my sme si kúpili psa pár rokov dozadu, ja neviem či som z iného sveta, ale také veci typu množiarne atď. fakt som v živote toto neriešila, nepočula som proste o tom, nezaujímala som sa o tieto veci, naše rozhodnutie mať psa bolo totálne spontánne, možno nezodpovedné pretože to bolo z minúty na minútu a narýchlo som si počítala na googli o danom plnene, super wau, bazoš, za hodinu bolo dohodnuté stretnutie, mali sme psa.
Neľutujem, že ju mám, milujem ju najviac na svete, nedala by som ju za nič, ale.. Po asi roku od našej kúpy som našla inzerát na šteniatka s presne rovnakou tou istou fotkou na ktorý som reagovala ja, prišlo mi to divné, začala som sa v tom šprtať..bolo mi z toho zle, aj zo seba.. dnes by som toto nespravila, nikdy v živote už nepodporím mnoziteľa. Nikdy.
Náš pes - mladý pes - má problémy, nebudem špecifikovať aké, ale úplne sa vymyká štandardom daného plemena. Utešujem sa, že keď už boli na svete som ho "aspoň zachránila" šak niekde musel skončiť..neviem..bola som hlúpa a pritom stačilo tak málo..len si o tom niečo naštudovať..keď už bolo zle som študovala, ale neskoro.
Ak budú pribúdať stále taký hlúpi ľudia ako som bola ja, toto nikdy neskončí..

Ahoj, som veterinarka, nikdy by som si pudla bez PP nekupila. Akoze ziadneho psa 😁 Ale vyslovene pudla?
Co navyse znamena "normalny clovek"? Pre mna clovek co nakryje psa bez vysetreni (a ZIADEN pudel bezpp nema klinicke ani geneticke vysetrenia ktore sa v chove sleduju, lebo sa u pudlov vyskytuju), je proste nezodpovedny majitel ktory chce stenata len za ucelom sebeckosti ("chcem steniatka lebo chcem") alebo zisku. Ci Tebe taky clovek pride ako milujuci majitel a dobry "chovatel"? 🙃
Dnes je tak obrovska osveta toho, co je to rodokmen psa a ake rizika na seba vezmes ak kupis bezpapieraka od 'hocikoho' na bazosi, ze kazdy, kto napriek tomu kupi bezpapieraka (a zehli si to vo svedomi ze "od normalneho cloveka") si koleduje o problemy...
Toto pisem mimo emocii, ako fakty. Prakticky - u pudlov je tym vyssie riziko blbej povahy ci nejaky zdravotny problem, pretoze je to momentalne ziadane plemeno a tak sa nakryje - aj namnozi - aj preda - uplne hocico, co je "milo nafotene".
Pre Tvoje dobro by som Ti radila si to naozaj velmi dobre premysliet. 👍😊 Viem ze to nie je to, co si chcela pocut, ale take su fakty. Je to zavazok na 15 rokov. Riadne si to premysli. Drzim palce pri vybere psika.