icon

Ako naučiť psa cestovať dopravnými prostriedkami?

11. mar 2026

Ahojte. Mám 3 mesačne šteňa a chceli by sme začať chodiť mhd, vlakom a aj autom. Ako ste učili na tieto dopravné prostriedky? Len ste sa vozili a odmeňovali? Alebo ako

anonym_e200c8
11. mar 2026

Stena sme nosili v taske, ked bolo vacsie tak na voditku, sedeli pri nohach. Este pred tym sme zvykali na nosenie kosika. Okrem toho ziaden specialny vycvik nebol potrebny

stellarstar
11. mar 2026

Dala do auta do sedadla a šlo sa na cestu. Nič som neriešila, obaja sa naučili

enmery
11. mar 2026

Naučíš ho to presne tak, že s ním cestovať budeš. Nič iné.

darinagod
11. mar 2026

Treba zacat s kratkymi trasami, bud ho dat do tasky alebo prepravky, neviem, aka velka rasa to bude v dospelosti.

anonym_fe958b
11. mar 2026

Ja som ho naucila, ze ked sa zastavim, on si sadne/alebo lahne, ked stojim dlhsie (napr. na semafore alebo ked niekoho stretnem a zakecame sa).. a ked si sadnem, tak on si lahne.. uz je to take automaticke, vela sme to trénovali, doma, v zahrade, na prechadzkach, na autobusovej zastavke sme vela sedeli, na namesti na lavickach 🙂 v kaviarnach a potom aj vo vlaku aj v buse.. v aute ho nosime v kufri v klietke, to sme mu tak 2x ukazali, ze tam ma skocit a teraz si tam skace uz sam + naucit na nahubok

ik70
11. mar 2026

Ako píšu pred domnou, ale na konci tej cesty musí byť niečo pre psíka pozitívne, napr. prechádzka lesom, alebo hra a venovanie sa psíkovi. Náš sa nevie dočkať ked niekam ideme, lebo vie, že ho čaká velké dobrodružstvo s celou rodinou. Ked otvorím zadné dvere na aute tak nedočkavo skočí do vnútra a skučí a vrtí sa od radosti. Nijako sme ho to neučili, len sme chodili často na výlety autom alebo vlakom. Nekedy je nám ho lúto ked ideme veterinárke a on sa teší, že ide na výlet a potom je z toho sklamaný, že sa nejedná o výlet. Pred tým sme mali psa s ktorým sme v mladosti nechodili vlakom, a raz ked už mal cca 8 rokov sme išli vlakom na výlet. Celú cestu vo vlaku sa triasol od strachu a naspäť už nechcel nastúpiť do vlaku, tak sme volali rodine nech pre nás prídu autom. Proste musíš psa zvykať kým je mladý a ešte malý. My sme mali Nemeckého vlčiaka a toho dospelého nedostaneš do vlaku ked on nechce.

chrobak7
11. mar 2026

@anonym_autor Naučili sme ho voziť sa v aute. Pri prvej jazde sa doblval už po pol kilometri. Potom počas polhodinovej jazdy asi 2x, potom už len raz a asi po 10 jazdách si už zvykol na cestovanie a teraz zvládne aj 2-3 hodiny bez prestávky.