icon

Ako naučiť psa neutekať za inými psami

kacenocka2
Včera o 21:08

Prosím poradiť, začali sme chodiť na prechádzky 🐕‍🦺, chodíme k rieke, keď prideme na poľnú cestu, pustím ho aby sa vybehal,vyvenčil ale stane sa že nečakame sa objaví nejaký pes a on utečie za ním, nepomáha keď kričím..ako mám naučiť 3,5 ročného psa zlaty retriever neutekať za psami ?

Strana
z2
anonym_8937cc
Dnes o 18:04

Treba ist na cvicisko,trenovat s nim.Ja ked pozeram tie vycvicene psy,to je krasa na pohlad.Strazia vo velkom svojich majitelov a nepohnu sa ani o krok vpred.Pekne vedla nohy kracaju.

tilly
Dnes o 18:08
@kacenocka2

Počúva aj príde ku mne na zavolanie.. otázka znela že za inými psami uteká.. išla pani,nemala psa na voditku a vyšla s ním z kríkov.ja som nestihla reagovať a utiekol.neublizili si ale som sa zľakla,hrozne po sebe brechali..
Príklad:keby ho napadol nejaký pes a ja mu zakažem, naučím ho aby zostal a neutiekol tak sa nebude brániť a nechá sa pohrýzť cudzim psom!?!🤔

@kacenocka2 keby ho napadol cudzí pes a ty si pri nom, vieš tomu zabrániť. Asi toho moc o psoch nevieš. Pozri si videá. Instagram, yt... je veľa návodov a podrobných návodov, ako reagovať pri cudzích psoch. Preto potrebuješ dobrú privolavacku. Aby si chránila svojho psa.
Napr. My, keď je v okolí pes, ktorého nepoznáme a je väčší, odvolam svojho, dám ho za seba na voditko a postavím sa medzi svojho a toho cudzieho. Ak medzitým vysvitne (pride majiteľ alebo je to baba), pustím svojho, nech sa pohraju, ak nie je nikto okolo, alebo je pes najezeny, v bojovej polohe, stojím stále medzi nimi a snažím sa zabrániť útoku. Dupnem silno pred seba, to už väčšinou psa odlaka, ale môže to skončiť aj kopancom. Preto na venčenie chodím väčšinou ako bezdomovec. Silné topánky, dlhá bunda...

zojazoja
Dnes o 18:12
@kacenocka2

Počúva aj príde ku mne na zavolanie.. otázka znela že za inými psami uteká.. išla pani,nemala psa na voditku a vyšla s ním z kríkov.ja som nestihla reagovať a utiekol.neublizili si ale som sa zľakla,hrozne po sebe brechali..
Príklad:keby ho napadol nejaký pes a ja mu zakažem, naučím ho aby zostal a neutiekol tak sa nebude brániť a nechá sa pohrýzť cudzim psom!?!🤔

@kacenocka2 to uz miesas 2 rôzne situácie. Teraz mas problém ty, ze mas psa na voľno a nemáš urobenu privolavacku ked sa tvoj pes rozbehme za iným psom. Druhá situácia je ked tvojho psa ide napadnúť iný pes. Tebe sa ale stáva a deje situácia cislo 1.

kacenocka2
autor
Dnes o 18:13
@tilly

@kacenocka2 je kastrovany? Bolo to pri vašom dome?

@tilly nieje kastrovany, bežal za psom nie fenou.známi maju 2 feny s ktorými chodíme na prechadzky, hrajú sa, poznajú sa od šteniat..

tilly
Dnes o 18:18
@kacenocka2

@tilly nieje kastrovany, bežal za psom nie fenou.známi maju 2 feny s ktorými chodíme na prechadzky, hrajú sa, poznajú sa od šteniat..

@kacenocka2 bežal za psom, ukázať mu svoju dominanciu. Preto na seba stekali. K fene by sa inak správal

wolf_
Dnes o 18:20
@tilly

@kacenocka2 bežal za psom, ukázať mu svoju dominanciu. Preto na seba stekali. K fene by sa inak správal

@tilly hm.. a nie je to jedno? Nemá dobehnúť ani za psom, ani za fenou, ani z takého ani z onakého dôvodu. Resp. mne ako majiteľke feny je úplne jedno, či sa jej pes bude k mojej fene správať tak alebo onak - proste nemá čo za nami len tak doletieť, bodka 🤷‍♀️

kacenocka2
autor
Dnes o 18:21
@tilly

@tilly a to asi aj preto že na tom mieste videl prvykrat iného psa okrem tých fén čo sa s nimi hraje..

tilly
Dnes o 18:23
@kacenocka2

@tilly a to asi aj preto že na tom mieste videl prvykrat iného psa okrem tých fén čo sa s nimi hraje..

@kacenocka2 to môže byť. Že vlastne to miesto berie ako svoje územie. To nič nemení na veci, že pes, čo nemá zvládnutú privolavačku, nemôže byť navolno

tilly
Dnes o 18:24
@wolf_

@tilly hm.. a nie je to jedno? Nemá dobehnúť ani za psom, ani za fenou, ani z takého ani z onakého dôvodu. Resp. mne ako majiteľke feny je úplne jedno, či sa jej pes bude k mojej fene správať tak alebo onak - proste nemá čo za nami len tak doletieť, bodka 🤷‍♀️

@wolf_ jasne. Bez debaty. Ja nepustím nikdy, až keď druhý majiteľ povie, že je to v poriadku. Tu je nutné natrenovat privolanie.

kacenocka2
autor
Dnes o 18:31
@tilly

@kacenocka2 to môže byť. Že vlastne to miesto berie ako svoje územie. To nič nemení na veci, že pes, čo nemá zvládnutú privolavačku, nemôže byť navolno

@tilly samozrejme, veď už sa to nestane že ho nechám bez voditka..bola to hlavne moja chyba..

Strana
z2