icon

Ako naučiť psa správne chodiť na toaletu?

Dnes o 12:40

Ahojte. Máme doma psika 4,5mesiacov. No začali sa nám doma stavať nehody. Vie že ma ist curat von, aj sa pýta, no niekedy vôbec. Vonku ho odmeňujeme, chválime. Keď sa vycika v dome, tak nekricime len povieme fuj a len ho zodvihneme a odnesieme von kde následne dokončí cikanie a ďalej chválime za to že cikal vonku. Beriem ho pravidelne po jedle a spánku. Po akom čase napr keď sa napije ho brať von? Alebo nadstavit nejaké intervaly?

anonym_65ac16
Dnes o 12:48

keď sa napije, tak do 15min vonku podľa mňa.
Napríklad ja som moju ráno keď vstala rovno brala na ruky a do trávy pred blok. Ani som si neumyla zuby ani nič, len vonku vypišať a ona sa potom naučila, že doma nesmie. ale 4,5m šteniatko je ešte maličké.. do 6-7 mes sa môžu stávať nehody, bude ich stále menej a menej

autor
Dnes o 12:53
@anonym_65ac16

keď sa napije, tak do 15min vonku podľa mňa.
Napríklad ja som moju ráno keď vstala rovno brala na ruky a do trávy pred blok. Ani som si neumyla zuby ani nič, len vonku vypišať a ona sa potom naučila, že doma nesmie. ale 4,5m šteniatko je ešte maličké.. do 6-7 mes sa môžu stávať nehody, bude ich stále menej a menej

@anonym_65ac16 práveže ne vydrží tak od 23;00 do 8:00 a ani sa nepýta a ano nespraví nehodu. Cez deň sa niekedy vypýta a niekedy nie. Asi budem teda skúšať aj po pití brať von.

bg92
Dnes o 17:48

Je to este veeelmi male steniatko, treba ho brat vonku bezohladu na pytanie kazde 3 hodiny (to je skor nahoda ze sa “vypyta” podla mna).inak ze vydrzi od 11-8 je obdivuhodne, si si ista ze v tom case to niekde nepusta? Ani cvrk? Ono je este malinke. My sme s nasim chodili aj raz za noc minimalne do toho polroka
Inak po papani a spanku treba ist

autor
Dnes o 18:21
@bg92

Je to este veeelmi male steniatko, treba ho brat vonku bezohladu na pytanie kazde 3 hodiny (to je skor nahoda ze sa “vypyta” podla mna).inak ze vydrzi od 11-8 je obdivuhodne, si si ista ze v tom case to niekde nepusta? Ani cvrk? Ono je este malinke. My sme s nasim chodili aj raz za noc minimalne do toho polroka
Inak po papani a spanku treba ist

@bg92 nie nikde nič, spí somnou v posteli a mám aj kameru, len sa 2x v noci presunie na iné miesto ale inak spí.