Ako odnaučiť šteňa hrýzť všetko a všetkých?
Zdravím, máme doma 5 mesačné šteniatko kríženého huskiho. Od mala všetko kúše, vrátane nás. Nerobí to v zlom, skôr sa asi chce hrať. Hryzie nám nohy, ruky… Sem tam chmatne aj naše mačičky. Neni to problém, keďže nehryzie nijak útočne, nebolí to ani mačky sa ho neboja a neubližuje im tým. Bojím sa však, že keď vyrastie do svojej “finálnej” veľkosti a stále bude naučený nás takto okuskavať, to už by bol asi problém.
Je veľmi učenlivý, poslušný, už ako 3 mesačný vedel základné povely. Akurát, že okusava.
Rada si nechám poradiť, keďže nie som až taký odborník.
Ďakujem 🙂
Ja som dnes kupila gumennu piskaciu hracku mame 3m stena,ked mu ju vyhodim,donesie ju spät,aby sme sa hrali.A prave preto som ju kupila,lebo kusal nas tiez,do papuc,teplaky nahanal.
@anonym_81ad68 Náš tiež po nohaviciach, šatách ide, všetko čo sa len mihne okolo neho. Má hračiek kopu naozaj všetky možné druhy, farby, ale aj tak radšej ukradne niečo čo nie je na hranie. 🥲😂
@nina2311 dokial nebude mat vymenene zuby bude kusat...my mame stafforda 3 mesacneho, panecku to su kusance, ale ucime ju, ze ked kusne moc ruku napriklad ,hlasno zakricim AU a vie, ze robi zle, alebo fuj a vacsinou hned prestane, ale pokial je mega blazniva a neprestane treba od psa odist, pre stena velky trest, ze ostane same.
je to ŠTEŇA
@anonym_81ad68 Náš tiež po nohaviciach, šatách ide, všetko čo sa len mihne okolo neho. Má hračiek kopu naozaj všetky možné druhy, farby, ale aj tak radšej ukradne niečo čo nie je na hranie. 🥲😂
@nina2311 je to bábätko,treba sa mu venovať,aj keď ma kopu hračiek,samému sa mu nechce hrať 😉
Štena svrbia ďasná a istú dobu bude kusat. Ale to prejde . A pár mesiacov treba mať trpezlivosť lebo bude veľmi hravé a nezbedne. Výchova nesmie byť o tvrdosti
@nina2311 je to bábätko,treba sa mu venovať,aj keď ma kopu hračiek,samému sa mu nechce hrať 😉
@anonym_87b411 má neustále pozornosť, nebýva nikdy sám. venujeme mu naozaj drvivú väčšinu dňa, bez pozornosti je len keď spí.má aj veľa pohybu, aktivít. nebýva sám doma.
učí sa všetkému, je veľmi rozumný. no na toto sme ešte nenašli riešenie ani spôsob ako ho to odnaučiť. keď dostane vynadané tak na pár sekúnd spozornie no potom naspäť do toho istého.
Štena svrbia ďasná a istú dobu bude kusat. Ale to prejde . A pár mesiacov treba mať trpezlivosť lebo bude veľmi hravé a nezbedne. Výchova nesmie byť o tvrdosti
@jogy1984 práve to že ho nechcem trestať a obzvlášť keď viem že to nerobí so zlým úmyslom. nevedela som či sa to sám odnaučí keď vyrastie alebo treba nejak zakročiť. ďakujem pekne za radu 🙂
@nina2311 dokial nebude mat vymenene zuby bude kusat...my mame stafforda 3 mesacneho, panecku to su kusance, ale ucime ju, ze ked kusne moc ruku napriklad ,hlasno zakricim AU a vie, ze robi zle, alebo fuj a vacsinou hned prestane, ale pokial je mega blazniva a neprestane treba od psa odist, pre stena velky trest, ze ostane same.
@nttnnt áno to aj u nás platí že keď zakričíme au tak prestane. musíme teda čakať kým zubky prerastú. len niekedy už naozaj zakusne poriadne a bojím sa aby náhodou neublížil keď bude väčší a bude mať väčšiu silu.
je to ŠTEŇA
to veľmi dobre viem 🙂 pýtam sa na to, či je potrebné ho to nejak odnaučiť alebo na to príde časom sám.
Skoro rok by si u nás v domácnosti nenašla ponožku, ktorá by nemala dierku 😂 náš krpec to robil tiež, aj napriek milión hráčkam. Proste ako niekto prešiel okolo- hryzol nohy, päty, lytka. Okolo pol roka to bolo masaker, lebo už menej spal a stale len hryzol. Okolo roku to trošku obmedzil, kupila som celej rodine nové ponožky 😂 dnes má 2 roky a nohy síce už nehryzie, ale ruky si v rámci hry dá rád...
Skoro rok by si u nás v domácnosti nenašla ponožku, ktorá by nemala dierku 😂 náš krpec to robil tiež, aj napriek milión hráčkam. Proste ako niekto prešiel okolo- hryzol nohy, päty, lytka. Okolo pol roka to bolo masaker, lebo už menej spal a stale len hryzol. Okolo roku to trošku obmedzil, kupila som celej rodine nové ponožky 😂 dnes má 2 roky a nohy síce už nehryzie, ale ruky si v rámci hry dá rád...
@danusskaaa no náš presne tak isto. keď bol maličký iba tak okuskaval prsty. potom začal nohy, nohavice, všetko na čo dosiahol😂 teraz ide hlavne po rukách ale pre neho to je v rámci hry. len niekedy vie poriadne zakusnúť. akurát je ešte malý a nemá toľko sily že by naozaj ublížil. snáď to ale prejde, lebo všetky papuče ktoré mal v dosahu skončili v koši 😐
To je ako ked sa psiky klbcia a kusnu silno, ten druhy zapisti a tym da vediet, ze to bolelo a naucia sa. Tak aj vy musite hovorit au, zapistat tenkym hlaskom ako ine stena. U naseho toto zabralo, ale teda nemali sme huskyho 🙂 Davaju sa psikom na obhryzanie jelenie parohy alebo kavove drevo - to sa nestiepi, iba tak droli, maju to v psich obchodoch. Niektori davaju take susene koze, take su to ako take biele tycinky - nam to pribaliala chovatelka, odkial mame psa, ale citala som potom niekde, ze to sa dajakymi bielidlami spracovava a nie je to moc dobre, ale vedel sa s tym nas zabavit, hryzkat to, len trebalo davat na konci pozor, ked uz mal len kusok, aby sa tym nedrhol, keby to cele chcel zhltnut.
Ahoj, hracky mu kup take, aby boli z roznych materialov (napr. aj tvrdsie gumene, kozene alebo mne sa vyborne osvedcil jeleni paroh pripadne drevo na to urcene). Aby si mohol masirovat dasna podla potreby.
Moja mala uplne najradsej ten paroh a drevo, takze som niekolko mesiacov zametala rozzute kusky dreva, ale nevadilo mi to, pretoze predtym, nez som jej ich dala mala tendenciu ohryzat drevene nabytky a interierove dvere. Pozor, drevo nie hocijake. Tiez som davala susene bravcove alebo kralicie usi (kupit sa daju v obchode) alebo susenu bravcovu kozu, no s nimi treba len striedmo, majú dost tuku a jed som to prehnala, tak mala riedku stolicu.
Tiez ked mi zahryzla trochu viac do ruky, povedala som au a otocila som sa jej chrbtom a par minut som ju uplne ignorovala. To sa naucila velmi rychlo, ze si musi davat pozor, pre nu je to jasny signal, ze takto nie.

Ja som dnes kupila gumennu piskaciu hracku mame 3m stena,ked mu ju vyhodim,donesie ju spät,aby sme sa hrali.A prave preto som ju kupila,lebo kusal nas tiez,do papuc,teplaky nahanal.