icon

Ako pomôcť týranému psovi spoza plota?

Včera o 18:32

Ahojte, som taká smutná a rozhodena. Vencime nášho psa popri jednom dome, kde býva mladá rodina, nepoznáme sa, nikdy sme spolu nehovorili. Majú psa, ktorý sa vždy tešil, keď sme šli okolo, vrtel chvostom, bol veselý, vždy sa dal tak do rohu plota, aby sme ho pohladkali, tak sme ho aj pohladkali, keď sme šli okolo, vždy keď nás zbadal, utekal do rohu, aby sme boli v kontakte, až knucal od radosti. Tiež sme videli taký mladý pár s ich psom, že aj ich pes sa k nemu ťahal, že sa tak voňali cez plot, proste taký dobrý psík. Je to mladý pes. Posledné dva tri týždne sme ho nevideli, asi bol zavretý v koterci. V pondelok sme šli okolo, tak zas pribehol, ale bol viditeľne zmenený, taký smutný a špinavý. No a dnes len pozeral spoza plota, trošku pomaly smutné prišiel a normálne sa bdl, keď sme ho chceli pohladiť, úplne zlomený psík, ten smutný pohľad. Nám je to strašné ľúto, isto dostal bitku, proste vidno, že zažil niečo zle.
Ako mu pomôcť? Asi sa to nikde nedá nahlásiť, nik nepríde to dvora vziať psa "slusnej" rodine, však? Bože mne je ho tak ľúto, že ani nezaspím z toho a taká bezmocnosť... Dá sa to nejako riešiť? Je mi do plaču...

anonym_1e862d
Včera o 18:51

@anonym_autor mozno sa skusit porozpravat s tou rodinou? Nech vedia, ze si ho niekto vsima.

chrobak7
Včera o 19:16

@anonym_autor Pokiaľ si presvedčená, že je týraný a má znaky týrania, môžeš to nahlásiť Slobode zvierat.

marca12
Včera o 19:27

Nemoze mu byt teplo? Nas psik tiez chodi teraz ako chodiace nestastie a spinavy je preto,lebo sa kupe vo vode a potom sa vyvala v hline. Nejdem zlahcovat situaciu,ale mozno to nie je take cierne ako to vidis ty. Ale nahlasit ho mozes slobode zvierat. Oni chodia presetrovat podnety,minimalne zavolaju majitelovi.

anonym_553bac
Včera o 19:34

Možno si len namýšľaš a pritom psíkovi nič zlé sa nemusí diať.
Troška si ho všímaj dlhšie či náhodou sa nezmení k lepšiemu.

anonym_895b6f
Včera o 19:38

Radsej zbytocne nahlasit ako nieco nechat tak lebo ma to nepali… vela nestastia sa stalo prave z dovodu zlahcovania ci “radsej sa nestarat”…ja by som nahlasila. Zviera si samo nepomoze…

anonym_005615
Včera o 19:45

Toto vobec nemusi byt tyrany pes. Za prve, teraz je vacsina psov na zahradach "polomrtvych", len sa presuvaju z tiena do tiena kvoli extremnemu teplu. A niektori lezia vo vykopanych jamach a pod.

Za dalsie, ak sa bal ist k plotu, mohol kludne dostat od cudzich ludi za plotom, jeho rodina s tym nic nemusi mat.

cezpat
Autor odpoveď zmazal
cezpat
Včera o 19:47

@anonym_autor https://slobodazvierat.sk/linka-proti-krutosti/ je možné aj priamo nahlásiť týranie a zlé podmienky Štátnej veterinárnej a potravinovej správe https://podania.svps.sk/index.php?page=podnety&...

anonym_d0c934
Dnes o 05:17

@anonym_autor s nahlasovaním by som bol opatrný, ak by som si nebol istý. Horúčavy (vnútri či vonku) dokážu zdecimovať ľudí aj zvieratá.

anonym_de8ab4
Dnes o 06:13

Možno boli na dovolenke a nepáčila sa mu zmena prostredia a znášal to zle
Keby si videla rany alebo že fyzicky nieje v poriadku
Ale že nemá náladu a je smutný to môže mať veľa príčin
A vôbec to nemusí súvisieť s týraním, takže opatrne s dojmami

anonym_9e065f
Dnes o 08:39

Z coho sudis ze je tyrany? Mohol byt chory, zraneny, mohol byt v hoteli ak nahodou boli majitelia na dovolenke ked ste ho dlhsie nevideli... Tak isto v takych horucavach ake boli ani moje psy neboli nadsene, ked sa vyvalaju tak tiez nie su ciste a to neznamena, ze su tyrane.

anonym_2c0986
Dnes o 11:47

@anonym_autor kebyze venujes energiu inde a nie tam kde nie je ziaden problem.Mat teba za susedu by som nechela,Co tak ist pomoct radsej bezdomovcom? Tam mozes robit charitu nie sa starat do druhych ako sa o svojho psa staraju.

anonym_1e862d
Dnes o 16:34
@anonym_2c0986

@anonym_autor kebyze venujes energiu inde a nie tam kde nie je ziaden problem.Mat teba za susedu by som nechela,Co tak ist pomoct radsej bezdomovcom? Tam mozes robit charitu nie sa starat do druhych ako sa o svojho psa staraju.

@anonym_2c0986 ako vieš, že tam nie je žiaden problém? Ja by som zas bezdomovcovi nepomohla, aj tak nestoja o nič iné len o chlast. Ale nevinnemu zvieraťu pomôžem hocikedy a rada.

anonym_2c0986
Dnes o 17:00
@anonym_1e862d

@anonym_2c0986 ako vieš, že tam nie je žiaden problém? Ja by som zas bezdomovcovi nepomohla, aj tak nestoja o nič iné len o chlast. Ale nevinnemu zvieraťu pomôžem hocikedy a rada.

@anonym_1e862d Ano ,taka ako ty pomoze skor psovi ako cloveku.

anonym_1e862d
Dnes o 17:17
@anonym_2c0986

@anonym_1e862d Ano ,taka ako ty pomoze skor psovi ako cloveku.

@anonym_2c0986 Bezdomovci o pomoc nestoja, nalievať sa celý deň má pre nich väčšiu cenu než nocľah v teple, to vie predsa každý. A áno, zvieratám pomáham pravidelne. Ty si komu pomohla?

anonym_2c0986
Dnes o 17:50
@anonym_1e862d

@anonym_2c0986 Bezdomovci o pomoc nestoja, nalievať sa celý deň má pre nich väčšiu cenu než nocľah v teple, to vie predsa každý. A áno, zvieratám pomáham pravidelne. Ty si komu pomohla?

@anonym_1e862d Ach ty si ina odluda.