Ako riešiť problémy s novými susedmi a voliérou?
Keď sme pred 20r kupovali dom tak sme dali volieru nášho psa asi 15m od hraníce pozemku za plotom mal vtedajší sused drevareň, (im to nevadilo)boli dosť starý ľudia a po čase šli bývať k deťom a dom zostal neobývaný na ďalších desať rokov, po čase bol aj na predaj ale predal sa až vlani. Nová majiteľka dala drevareň zbúrať a od vtedy máme samé problémy.
Majitelka tu bola možno tri krát,zato kadejaký ľudia sem furt chodia, aj pani s malými deťmi ktoré naschvál dráždia psa, napr frkajú vodou, hádžu zvyšky jedla. Ďalšia pani chodí aj s kamarátmi raz s jedným raz a druhým niekedy aj dvomi chlapmi naraz, vždy sa opijú a hulakajú.
Na obci som s mojím problémom nepochodila.
Budovu drevareň a starý chliev došli zdemolovať rómovia z neďalekej osady, ktorý hádzali do psa kamene, dokonca kuracie kosti na motúziku. Milión krát boli upozornení dali sme na golieri aj sieťovinu. Aj pes to predsa vycíti a sieťovinu roztrhal. Psa už v poslednom období na záhradu vôbec nepustíme bez dozoru.
Pozemok nie je veľký nie je veľmi iné miesto na volieru.
Čo by ste poradili ako postupovať ďalej
@anonym_autor ak rusia nocny klud alebo su na cudzom pozemku, volaj policiu
@kp7333 pišem snáď niekde že sú na cudzom pozemku?
@anonym_autor Autorka, preco si taka utocna? Tvoje odpovede su pichlave a jednu privetivu tvoju odpoved tu nevidim. Chces poradit, ale ziadna rada ti nie je dobra. Tak naco sa nas tu pytas?- keby si aspon odpovedala normalnejsie🤷♀️
@motylik2559 prosím ťa po toľkých blbých otázkach...oko je možné hodiť kameň či kus tehly na vzdialenosť 10m, ako sa dráždi pes studenou vodou.
Normálne sme.tam dali textílií aby na psa nevideli ale oni ho dráždia vykrikujú na neho
To že dakto vykrikuje opitý na dvore u susedov nie je rušenie nočného kľudu a neviem čo všetko ste tu ešte písali
@motylik2559 prosím ťa po toľkých blbých otázkach...oko je možné hodiť kameň či kus tehly na vzdialenosť 10m, ako sa dráždi pes studenou vodou.
Normálne sme.tam dali textílií aby na psa nevideli ale oni ho dráždia vykrikujú na neho
To že dakto vykrikuje opitý na dvore u susedov nie je rušenie nočného kľudu a neviem čo všetko ste tu ešte písali
@anonym_autor tak sa odstahuj
@anonym_autor ti ľudia čo píšeš deti, opilci chodia či bývajú u tých susedov?Tak daj psa do vnútra, keď máš neprispôsobivých susedov, alebo prehod volieru inam
@anonym_autor Neviem akeho mas velkeho psa, ale teda pre jeho pokoj by ste ho nechceli dat na dvor pred dom-postavit tam budu a nejaku ohradu? Budete ho mat na ociach a dopredu sa hadam neodvazia hadzat. Autorka naozaj sa neda vela vymysliet. Uz som vycerpala asi vsetky moznosti, co mi napadli...
@oliolijanka kto píse že im vadí môj pes?
@anonym_autor Tak ja uz som uplne zmätena. Nerozumiem, kde je problem. Myslela som, ze susedom vadi pes, resp.ze psa provokuju.
@anonym_autor pises: Majitelka tu bola možno tri krát,zato kadejaký ľudia sem furt chodia
@kp7333 keď dá majitelka klúče sestre kamarátke prečo by sem nemohla prísť. Aj moja mama má kľúče od nás.
Mimochodom či je tá pani ozaj majiteľom či nie ja si op pýtať nemôžem
@anonym_autor Autorka, preco si taka utocna? Tvoje odpovede su pichlave a jednu privetivu tvoju odpoved tu nevidim. Chces poradit, ale ziadna rada ti nie je dobra. Tak naco sa nas tu pytas?- keby si aspon odpovedala normalnejsie🤷♀️
@motylik2559 prečo .... tak ty ma nabádaš aby som protiprávne natáčal nehnuteľnosti iného a ešte s tým aj išla na políciu, dobrovoľne sa priznať k protiprávnemu konaniu, ty sa čuduješ?
@anonym_autor ti ľudia čo píšeš deti, opilci chodia či bývajú u tých susedov?Tak daj psa do vnútra, keď máš neprispôsobivých susedov, alebo prehod volieru inam
@anonym_ed6c8c wau to má podrž! Hneď v úvode píšem že nie je iné miesto aj to že pes je vo vnútri.
Poznáš výraz funkčný analfabetizmus ?
@motylik2559 prečo .... tak ty ma nabádaš aby som protiprávne natáčal nehnuteľnosti iného a ešte s tým aj išla na políciu, dobrovoľne sa priznať k protiprávnemu konaniu, ty sa čuduješ?
@anonym_autor Napisala som ti s tou kamerou nasledne druhu moznost! Nikto ta nenabada! Keby si citala s porozumenim a vsetko, tak by si takto nereagovala...Vies co, vidim,ze skoda reci. Clovek ti dava rady, co ma napadlo (inak aj okrem tej kamery, aby bola natocena vyslovene len na volieru a nie na ich pozemok) a vsetko sa ti zda malo a este si aj arogantna! Urob si s tym co chces, ked si nervna, nevybijaj si to tu na ludoch a nepytaj rady, ked ti nie je nic dobre a na vsetkych tu si neprijemna...Naco si vobec pisala? Aby si sa tu vybila zo zlosti? Fakt sa tu k ludom spravas ako ujeta! Uz na mna radsej ani nereaguj...Ktovie ako to je naozaj a ci zrovna ty niesi ta co obtazuje druhych, ked sa dokazes tu takto primitivne prezentovat.
treba plot, ten zatienit= nasadit tuje, alebo tu stranu voliery proste uplne zalatovat, aby z tej ich strany nebolo do nej vidno, strechu asi ma.. = tym padom ti do nej nic nehodia.
Tazko si predstavit, ze sa prave u vasich susedov najde taka kopa postihnutych ludi, co taketo veci robia a maju cas na kosti na motuziku a podobne kraviny... ak by dohovor nestacil, co neverim tomu ze nie, smarim par kamenov po nich spat, alebo chytim hadicu a deti osprchujem.. popravde, keby niekto do nasho psa hodil kamen, moj chlap mu hned ide vysvetlit co a ako... na deti velakrat staci prehovorit dnes, a uz ked na nich niekto zrukne tak sa odpracu
A inak, kameru mozes mat, a mozes brat aj volieru aj plot a to ze tam behaju a hadzu veci cez = ved na to tam ta kamera je. logicky ak mame kameru pred domom, berie do zaberu aj kus chodnika a pod, za plotom... necumis im do okien, ani na terasu a pod...
@anonym_ed6c8c wau to má podrž! Hneď v úvode píšem že nie je iné miesto aj to že pes je vo vnútri.
@anonym_autor Ono sa to tu asi zvrtne proti tebe. Naozaj si to napisala tak nejasne.
Ja som si stale nie ista, aku radu od nas pytas.
Pises, ze mas maly pozemok, ale polovica ludi na svk, keby dala psiu budu 15 metrov od hranice susedneho pozemku, tak je ta buda tri metre u suseda z druhej strany.
Cize povedzme si, ze mas velky pozemok, ale jednoducho tu volieru posuvat nechces.
Pevny plot postavit nechces. Mas vobec nejaky plot k susedom? Väcsinou byva dohoda, z ktorej strany stavia ktory sused plot.
Ide tu vobec o volieru, alebo ti celkovo vadia neprisposobyvi susedia?
@anonym_autor na plny nepriehladny plot vyssi ako 160 cm potrebujes stavebne povolenie a susedia s tym musia suhlasit, budu ucastnici stavebneho konania. Inak neviem si predstavit dohodit zvysky jedla alebo kuraciu kost na povrazku 15m. Možno tak kost z mamuta by tam doletela.
@anonym_autor tak si trhni😉keď by mi záležalo na psovi presuniem aj detské ihrisko.Tak mu sprav volieru o stenu vášho domu
treba plot, ten zatienit= nasadit tuje, alebo tu stranu voliery proste uplne zalatovat, aby z tej ich strany nebolo do nej vidno, strechu asi ma.. = tym padom ti do nej nic nehodia.
Tazko si predstavit, ze sa prave u vasich susedov najde taka kopa postihnutych ludi, co taketo veci robia a maju cas na kosti na motuziku a podobne kraviny... ak by dohovor nestacil, co neverim tomu ze nie, smarim par kamenov po nich spat, alebo chytim hadicu a deti osprchujem.. popravde, keby niekto do nasho psa hodil kamen, moj chlap mu hned ide vysvetlit co a ako... na deti velakrat staci prehovorit dnes, a uz ked na nich niekto zrukne tak sa odpracu
A inak, kameru mozes mat, a mozes brat aj volieru aj plot a to ze tam behaju a hadzu veci cez = ved na to tam ta kamera je. logicky ak mame kameru pred domom, berie do zaberu aj kus chodnika a pod, za plotom... necumis im do okien, ani na terasu a pod...
@simca06022011
@anonym_eeceb0
@oliolijanka
Dievcata, tejto zene aj zbytocne odpisovat. Na vsetky je neprijemna a arogantna napriek tomu,ze ona od nas nieco chce-a to poradit. Dala som jej 3 rady, ani jedna jej nie je dobra (kamera na volieru, vyssi plot [murovany ak je mozne] a presun psa do budy do prednej casti pred dom a tam mu spravit nejaku ohradu, lebo tam by zrejme uz nemali odvahu hadzat kamene) a napriek tomu odpoveda arogantne a nervne. Mam skor pocit,ze autorka sem dosla zalozit temu nie na to, aby sme jej radili, ale skor aby si ona vybila nervy a prip. provokacne odpovedala. Skoda reci k tejto teme a k tejto zene ocividne. Ona tu pise o analfabetizme-uraza tu takto ine zeny a pritom sama necita s porozumenim co som jej pisala a len sa navaza. Takze zvazte ci vam vobec takato osoba este stoji za vas cas😄🤷♀️ Ale prajem vam pekny vecer, snahu sme mali vsetky🤗🙂
Štýl komunikácie mi pripomína starú dobrú bodku podbeľovú. Som si myslela, že keď tak silou mocou musela ostať v dedine rodičom pri riti, bude to aspoň v nejakej lukratívnej časti a nie v cigánskej osade 😆
Presunut volieru nie (hoci okrem domu je na pozemku milion veci takze evidentne taky maly nebude), riesit to s nimi nie, novy plot nie, kamera na vlastnom pozemku nie, policajti nie... No tak nic, bud funguj tak ako doteraz ze mas psa vnutri, alebo ho daruj a mas vybavene. Co viac sa Ti da poradit 🙃
Chudak psik, naco si kupujete psa, ked je zavrety ako v zoo...
@kp7333 nie je prázdny je tu rodinný dom garáž a letná kuchyňa. Kam by všetci tí ľudia chodili žúrovať ak by tu bol iná prázdny pozemok po starých chlievoch?
Čítať s porozumením je tak ťažké
@anonym_autor a keby si psíka dala k svojej garáži a studní? Či tam nemáš toľko priestoru?
Chudak psik, naco si kupujete psa, ked je zavrety ako v zoo...
@anonym_6404cb ??? Akože aj si čítala čo píšem?
@anonym_autor a keby si psíka dala k svojej garáži a studní? Či tam nemáš toľko priestoru?
@margotka17 nie
@anonym_autor Ono sa to tu asi zvrtne proti tebe. Naozaj si to napisala tak nejasne.
Ja som si stale nie ista, aku radu od nas pytas.
Pises, ze mas maly pozemok, ale polovica ludi na svk, keby dala psiu budu 15 metrov od hranice susedneho pozemku, tak je ta buda tri metre u suseda z druhej strany.
Cize povedzme si, ze mas velky pozemok, ale jednoducho tu volieru posuvat nechces.
Pevny plot postavit nechces. Mas vobec nejaky plot k susedom? Väcsinou byva dohoda, z ktorej strany stavia ktory sused plot.
Ide tu vobec o volieru, alebo ti celkovo vadia neprisposobyvi susedia?
@oliolijanka presne tak, veď naši susedia majú šírku pozemku 12 m. Oni keby dali 15 m psa od kraja, tak ho mám ja na svojom dvore 🤣🤣🤣🫣😏
@anonym_autor kks ty máš aké nepríjemné komentáre. Tu sa ti ľudia snažia poradiť a ty ich urážaš. Z tvojho príspevku skôr cítiť závisť, že susedia si robia u seba žúrky a že si tam majiteľka robí čo chce a ty sa im snažíš akokoľvek znepríjemniť život. Mám pocit že ten pes je len čerešničkou na torte.
Presunut volieru nie (hoci okrem domu je na pozemku milion veci takze evidentne taky maly nebude), riesit to s nimi nie, novy plot nie, kamera na vlastnom pozemku nie, policajti nie... No tak nic, bud funguj tak ako doteraz ze mas psa vnutri, alebo ho daruj a mas vybavene. Co viac sa Ti da poradit 🙃
@anonym_f286c0 ja kameru mám môžeš byť šťastná, dokonca aj plot mám keď majiteľa nevidno ako s ním riešiť? Tá návšteva bola viac krát upozornenia ale aj rómovia ale úplne zbytočne
@anonym_f286c0 ja kameru mám môžeš byť šťastná, dokonca aj plot mám keď majiteľa nevidno ako s ním riešiť? Tá návšteva bola viac krát upozornenia ale aj rómovia ale úplne zbytočne
@anonym_autor asi vas nikto nema rad..alebo len teba
Psa by som chovala vo vnútri a fungovala s ním ako v byte - vo vnútri a vonku len pod dozorom a celú voliéru by som odstránila. Zbytočné sa s takými ľuďmi doťahovať a hrať sa na to, že som v práve - ani by ma nehlo riskovať zdravie a život psa tým, že ho nechám bez dozoru napospas takýmto ľuďom. Resp. neviem v akej oblasti sa toto všetko deje, ale veľmi pravdepodobne by som tam ani žiť nechcela a zvažovala sťahovanie, ale to už je mimo tému.
Ahoj, vela moznosti nemas, je to blba situacia. Prava sa nedomozes, ludi neprinutis neprovokovat psa. Bohuzial. V zaujme zachovania svateho pokoja a bezpecnosti mojho psa by som presunula volieru (neverim tak celkom tomu ze je to jedine miesto na pozemku a ze sa voliera neda dat aj inde, niekde z druhej strany domu, k domu, atd - ale to vies Ty). Nemyslim si, ze to ma ine riesenie. Alebo ako hovoris, mat psa dnu a na zahradu len pod dozorom 🤷
@anonym_f286c0 a čo tak betónový plot 2,5 metrový a máte svätý pokoj

@kp7333 nie je prázdny je tu rodinný dom garáž a letná kuchyňa. Kam by všetci tí ľudia chodili žúrovať ak by tu bol iná prázdny pozemok po starých chlievoch?
Čítať s porozumením je tak ťažké