Ako sa správne starať o uši cavaliera?
Ahojte kto mate Cavaiera - ako sa starate o ich uši? Ako ma vlastne vyzerat zdrave ucho? Kolkokrat prideme na veterinu stale cisti tie usi a zakazdym ze tam su kvasinky a 100€….
@anonym_autor Mala by som podozrenie ze veterinar si uctuje pravidelne.A co ho tie usi skrabu alebo ved vykasli sa mu na usi.
Uši majú byt svetlo ružové vnútri bez začervenania a zápachu. Kavalier ma uši dole čiže mu to tam ,,nevetrá” a ideálne vyholit vnutro ucha alebo ak dovolí vytrhavat chlpy z vnútra ucha. Ja používam na čistenie Mitex (hlavne na mačky, psom cistim pravidelne a nemavaju zápaly). Ten mitex je už liečivo ale na preventívne čistenie používam Otifree.
@anonym_autor je tam fotka,ako vyzerá zdravé ucho
https://polovnictvo-rybarstvo.pluska.sk/kynolog...
No a teda doma sa o ne ako starate, aby ste predchadzali tomu, ze vzdy pridete k veterinarovi uz s problemom? Pretoze kavaliere na to maju predispoziciu, to iste viete ked ste si kupili toto plemeno.
A 100 euro urcite neuctuju za jedny kvapky a vycistenie - tam toho musi byt viac.
No a teda doma sa o ne ako starate, aby ste predchadzali tomu, ze vzdy pridete k veterinarovi uz s problemom? Pretoze kavaliere na to maju predispoziciu, to iste viete ked ste si kupili toto plemeno.
A 100 euro urcite neuctuju za jedny kvapky a vycistenie - tam toho musi byt viac.
@colsami vy ma idete tu poucat ? Cistime raz do tyzdna roztokom. Tvori sa dookola cierny maz. A aona cistenie mast zistene kvasinky a za to 88€. Takze ano predstavte si pani premudreta
@anonym_autor Mala by som podozrenie ze veterinar si uctuje pravidelne.A co ho tie usi skrabu alebo ved vykasli sa mu na usi.
@anonym_558b3e Škrabe si ich vycisti potom povie ze my doma nemame nic robit s tym uz a o 3 tyzdne zayd vyskaraba tie usi sialene
@colsami vy ma idete tu poucat ? Cistime raz do tyzdna roztokom. Tvori sa dookola cierny maz. A aona cistenie mast zistene kvasinky a za to 88€. Takze ano predstavte si pani premudreta
@anonym_autor nie poucat. Chcela som poradit pretoze mesacne riesim x cavalierov a navyse viem, co kolko stoji, ale tak nic radit nejdem, lebo vidim ze niet zaujem o vecnu a konkretnu diskusiu, o tieto agresivne vlozky do diskusie nemam zaujem.
PS: ano, to co Vy popisujete len z toho mala a k tomu "raz do tyzdna cistime roztokom" - je malo starostlivosti vzhladom na dany problem. 🙂

Tak mas asi nachylnu rasu na usi,zozen si orecha,usetris €€