icon

Ako sa správne starať o uši cavaliera?

22. aug 2026

Ahojte kto mate Cavaiera - ako sa starate o ich uši? Ako ma vlastne vyzerat zdrave ucho? Kolkokrat prideme na veterinu stale cisti tie usi a zakazdym ze tam su kvasinky a 100€….

anonym_558b3e
22. aug 2026

Tak mas asi nachylnu rasu na usi,zozen si orecha,usetris €€

anonym_558b3e
22. aug 2026

@anonym_autor Mala by som podozrenie ze veterinar si uctuje pravidelne.A co ho tie usi skrabu alebo ved vykasli sa mu na usi.

anonym_0ec06f
22. aug 2026

Uši majú byt svetlo ružové vnútri bez začervenania a zápachu. Kavalier ma uši dole čiže mu to tam ,,nevetrá” a ideálne vyholit vnutro ucha alebo ak dovolí vytrhavat chlpy z vnútra ucha. Ja používam na čistenie Mitex (hlavne na mačky, psom cistim pravidelne a nemavaju zápaly). Ten mitex je už liečivo ale na preventívne čistenie používam Otifree.

rozculena
22. aug 2026

@anonym_autor je tam fotka,ako vyzerá zdravé ucho
https://polovnictvo-rybarstvo.pluska.sk/kynolog...

nikaeli
22. aug 2026

Raz za čas sme mu ich vytreli papierovým obrúskom.

colsami
22. aug 2026

No a teda doma sa o ne ako starate, aby ste predchadzali tomu, ze vzdy pridete k veterinarovi uz s problemom? Pretoze kavaliere na to maju predispoziciu, to iste viete ked ste si kupili toto plemeno.
A 100 euro urcite neuctuju za jedny kvapky a vycistenie - tam toho musi byt viac.

autor
22. aug 2026
@colsami

No a teda doma sa o ne ako starate, aby ste predchadzali tomu, ze vzdy pridete k veterinarovi uz s problemom? Pretoze kavaliere na to maju predispoziciu, to iste viete ked ste si kupili toto plemeno.
A 100 euro urcite neuctuju za jedny kvapky a vycistenie - tam toho musi byt viac.

@colsami vy ma idete tu poucat ? Cistime raz do tyzdna roztokom. Tvori sa dookola cierny maz. A aona cistenie mast zistene kvasinky a za to 88€. Takze ano predstavte si pani premudreta

autor
22. aug 2026
@anonym_558b3e

@anonym_autor Mala by som podozrenie ze veterinar si uctuje pravidelne.A co ho tie usi skrabu alebo ved vykasli sa mu na usi.

@anonym_558b3e Škrabe si ich vycisti potom povie ze my doma nemame nic robit s tym uz a o 3 tyzdne zayd vyskaraba tie usi sialene

colsami
22. aug 2026
@anonym_autor

@colsami vy ma idete tu poucat ? Cistime raz do tyzdna roztokom. Tvori sa dookola cierny maz. A aona cistenie mast zistene kvasinky a za to 88€. Takze ano predstavte si pani premudreta

@anonym_autor nie poucat. Chcela som poradit pretoze mesacne riesim x cavalierov a navyse viem, co kolko stoji, ale tak nic radit nejdem, lebo vidim ze niet zaujem o vecnu a konkretnu diskusiu, o tieto agresivne vlozky do diskusie nemam zaujem.

PS: ano, to co Vy popisujete len z toho mala a k tomu "raz do tyzdna cistime roztokom" - je malo starostlivosti vzhladom na dany problem. 🙂

rozculena
22. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak ak nechceš radu od veterinárky @colsami,tak sa tu nesťažuj

anonym_558b3e
23. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_558b3e Škrabe si ich vycisti potom povie ze my doma nemame nic robit s tym uz a o 3 tyzdne zayd vyskaraba tie usi sialene

@anonym_autor A tak nevh si ich skrabe na to predsa neskape,ja neviem mne by bolo luto tych 100 e kazde 3 tyz,dnes je drazoba a rolko za psa??

marci9
23. aug 2026

Keď sa mu dookola tvorí čierny maz a neustále si škriabe uši, je tam predpoklad, že má ušný svrab. Nech mu veterinár ten maz pozrie pod mikroskopom. Je na to potom úplne iná liečba, ako pri bežnom ušnom maze.

anonym_6285e7
23. aug 2026

Cistenie 1x do tyzdna roztokom pri problemoch je velmi malo. Treba cistit zo zaciatku 2x denne, neskor z prevencie 3x tyzenne a tiez je otazne. Ci mate nejaky kvalitny pripravok alebo nejaky za par eur. Toto by mohlo pomoct alebo ine na podobnej baze https://vetalis.online/products/maxi-guard®-zn4... urcite nestacia obycajne cistiace roztoky, ktore sa davaju na cistenie vramci beznej hygieny psov.