icon

Ako začať so starostlivosťou o psíka doma?

domix147
24. máj 2026

Ahojte ...chcela by som si zaobstarať psíka...ale tým že nie všetci doma súhlasia ....chcela by som najskôr skúsiť starať sa o psíka doma....aby sme sa vedeli spoločné rozhodnúť či do toho ideme alebo nie...teda ja som rozhodnutá že hej, ale chcem aby aj partner bol...aby si to vyskúšal a videl čo to je a čo to obnáša...a že to nie je také strašné ako sa zdá...alebo možno aj je 🫣😀
Neviete poradiť ako na to ? Tí čo majú skúsenosť ? Vďaka♥️

anonym_689788
24. máj 2026

@domix147 nerob to. Ak chceš psa, musíš sa mu venovať na 100%. My sa s partnerom striedame. Nakoniec buď bude pes smutný sám a keď budeš potrenovať s ním pomoc, tak ti partner povie je to tvoj pes, staraj sa.

stellarstar
24. máj 2026
@anonym_689788

@domix147 nerob to. Ak chceš psa, musíš sa mu venovať na 100%. My sa s partnerom striedame. Nakoniec buď bude pes smutný sám a keď budeš potrenovať s ním pomoc, tak ti partner povie je to tvoj pes, staraj sa.

@anonym_689788 v čom sa prosím striedate?

anonym_689788
24. máj 2026
@stellarstar

@anonym_689788 v čom sa prosím striedate?

@stellarstar ja som si psom doma 3-krát do týždňa, dvakrát priatel. Nastavili sme si tak homeoffice.

domix147
autor
24. máj 2026

Ale my máme deti...len manžel ho nechce dnu a mne príde zase smutné dat ho von...a hlavne nechcem aby sme hádali kôli psovi...vôbec neviem ako to riešiť.

anonym_689788
24. máj 2026
@domix147

Ale my máme deti...len manžel ho nechce dnu a mne príde zase smutné dat ho von...a hlavne nechcem aby sme hádali kôli psovi...vôbec neviem ako to riešiť.

@domix147 no psa by som vonku nikdy nenechala. Aby bol sám niekde v búde zavretý. Radšej sa na to vykašli.

anonym_e3f0d8
24. máj 2026

Boze zase ty? Kazdy den tu musis zakladat temy o psoch? A inak v minule teme si tvrdila, ze si psa beries, aj ked je manzel proti. Si nejako vymäkla odvtedy😏

stellarstar
24. máj 2026
@anonym_689788

@stellarstar ja som si psom doma 3-krát do týždňa, dvakrát priatel. Nastavili sme si tak homeoffice.

@anonym_689788 ale veď pes môže byť sám doma či nie?

domix147
autor
24. máj 2026
@anonym_e3f0d8

Boze zase ty? Kazdy den tu musis zakladat temy o psoch? A inak v minule teme si tvrdila, ze si psa beries, aj ked je manzel proti. Si nejako vymäkla odvtedy😏

@anonym_e3f0d8 áno zase ja 😂

stellarstar
24. máj 2026
@domix147

@anonym_e3f0d8 áno zase ja 😂

@domix147 na čo si teraz zas zakladala tému?

anonym_689788
24. máj 2026
@stellarstar

@anonym_689788 ale veď pes môže byť sám doma či nie?

@stellarstar No veď áno, ale nie 8 hodín

domix147
autor
24. máj 2026
@stellarstar

@domix147 na čo si teraz zas zakladala tému?

@stellarstar ale to je iná téma 😂
Prva bola že či pudla s PP alebo bez
Druhá bola že či docaska a tretia že nech mi napíšu tie čo pudla naozaj majú 😀

anonym_e3f0d8
24. máj 2026

Tak hlavne vsetci doma zdravi...

anonym_6a5e02
24. máj 2026

Nechoď do toho, pokiaľ manžel s tým nie je ok.. budete sa hádať, koniec koncov aj ten pes bude trpieť .. a psa keď už jedine s pp alebo z útulku.. ale s takýmto rozhodnutím musíte súhlasiť obaja.. pes je záväzok na 10-15 rokov, niekedy aj dlhšie ..

anonym_6a5e02
24. máj 2026

A keď už, skúste si dočasnú opateru psa z útulku, tak uvidíš, či si zvyknete a či to budete zvládať..

anonym_443f06
24. máj 2026
@domix147

@domix147 nemyslim si, ze je u Vas situacia pripravena na prichod psa ako clena rodiny. Toto musite mat doma jasne vydiskutovane a odsuhlasene. Inak si zarobis na problem.

anonym_a3632f
24. máj 2026

@domix147 musis byt presvedcena ze ho chces za kazdu cenu. Chcem skusit je malo. Je to dost podobne tomu ako mat male dieta.Kym je maly tak mas osraty aj ocikany aj ogrcany byt. Z grcania ti nevyrastie samozrejme 😆 par veci ti znici. Aj tie drahe lodicky. Kupujes hypoalergennu stravu ak ma intolerancie, pamlsky musia byt vzdy doma. Ak kupis nevhodne bude sa dusit. Potom ho zachranujes. Ked vybehne na vas agresivny pes bez vodzky ho zachranujes tiez. Musis sa s nim hrat, venovat sa mu. Ked je chory musis a nim ostat doma. Lebo ano aj pes moze byt chory. A tak chory ze sa ti bude dusit kaslom a ty sa do tej roboty proste budes bat ist tak si vymyslis ze si chora ty lebo to by nikto nepochopil ze si ostala so psom doma. Chodis k veterinarovi. Vakcinujes na vsetko co existuje lebo nechces aby tvoje “babo” nieco ohrozilo. Vyberas klieste po prechadzke v prirode lebo aj ked si dala 70€ za bravecto tak to riskovat nebudes…a vlastne prisposobujes mu cely svoj zivot. Ides von aj ked sa ti nechce, nejdes tam kam sa ti chce ak ho nemas komu nechat. A ked ho aj nechas, velmi dobre si rozmyslis komu. Je to vlastne vsetko fajn, ja milujem mat psa ale vravim musis byt presvedcena. Bez toho to nejde lebo toto vsetko to obnasa.

anonym_5d25c6
24. máj 2026
@domix147

@stellarstar ale to je iná téma 😂
Prva bola že či pudla s PP alebo bez
Druhá bola že či docaska a tretia že nech mi napíšu tie čo pudla naozaj majú 😀

@domix147 kúp si radšej plyšového,ten nebude mužovi vadiť.

wolf_
26. máj 2026

Ja si nemyslím, že "mať psa na skúšku" je dobrý ukazovateľ toho "keď budem mať už toho nášho bude to rovnako dobré/zlé". Áno, človek si vyskúša aké to je venčiť za každého počasia, koľko času to ne/berie a tak... ALE zároveň je tam jedno veľké ale... každý pes je iný.. to že ten "na skúšku" bude fajn/na prd neznamená že aj ten "náš" taký bude.. a hlavne veľmi veľa robí výchova, prístup človeka, podchytenie základov, vedomosti ohľadom socializácie, výchovy, reči psa, potrieb psa atakďalej.. Lebo áno, pes môže byť neskutočne otravná bytosť, ktorá bude ničiť byt, dom, záhradu, nervy 😂.. prechádzky s ním môžu byť stres s vyťahanými rukami jak opica.. atď atď.. A rovnako pes môže byť parťák, ktorý funguje spoľahlivo a vlastne tak, že človeku do jeho života zapadne ako riť na šerbel....

anonym_2455c4
26. máj 2026

@domix147 Doviesť domov psa, keď ho partner nechce, je zaručená a rýchla cesta k rozvodu. A áno, mať doma psa je horšie ako akékoľvek predstavy. Smrad, srsť, vylizovanie si zadku, povinnosť niekoľkokrát denne chodiť von za každého počasia kvôli psiemu sraniu, špinavé paprče...