icon

Ako zvládať prácu na 12h a psa v byte?

6. mar 2026

Dobrý deň, ako riešite, keď máte prácu na 12h + cestovanie a máte psa v byte ? Vydrží to v pohode ?

Strana
z3
autor
7. mar 2026
@d_ivana

@anonym_autor Náš psík vedel takto vydržať, ale až keď bol senior - cca od 10 rokov. Menej jedol, menej pil, bol menej akčný, takže nepotreboval ísť často von. Dovtedy mal problém. Neviem, akého starého máš psa, ak je tiež psí dôchodca, možno to zvládne. O mladšom pochybujem.

@motylik2559 práveže susedky tu mám prevažne take staršie pani, a potom mladé rodiny s malými deťmi.. + psík je dosť veľký, a si upevnil dosť aj “zaháňanie” mačiek za plotom, čo keď sa rozbehne niekde pri bytovke za mačkou, tak to nie je sranda ho udržať, na tom by bolo treba tiež zapracovať, ale do neskúsených rúk by som ho nedala venčiť.. a kamarátky tu reálne take blízke nemám, presťahovali sme sa do úplne cudzieho mesta a skoro nikoho tu nepoznám .. mám par mamičiek známych, ale to zase majú malé deti..
@wolf_ je toto celkovo ťažká dilema, lebo obe “riešenia” nie sú ideálne, na jednu stranu my v byte (hlavne teda časovo) na to nemáme zrovna najlepšie podmienky, na druhu stranu ani tam kde je teraz, nie sú ideálne podmienky .. do práce vziať nemôžeme, škôlka neprichádza v úvahu, neznesie sa s inými psami.. jedine skúsiť fakt nájsť niekoho spoľahlivého, kto by chodil venčiť, ale zase tiež len tak hocikomu nechať kľúče od bytu ? Neviem o nikom, kto by oficiálne takéto služby ponúkal..
@anonym_6b1352 predstav si, že som si psa zaobstarala ešte ako bezdetna a nedaná.. samozrejme rátať som s touto možnosťou mohla, ale celá situácia sa vyvinula dosť zložito, a všetky veci nie sú predvídateľne .. ja som vtedy nemala ani tušenie kde budem pracovať (študovala som), ani že sa budem najbližšie roky sťahovať a k tomu ešte do bytu (úplne iné ceny domov boli vtedy ako teraz)
@d_ivana nie je to dôchodca, taký “stredný vek”

wolf_
7. mar 2026
@anonym_autor

@motylik2559 práveže susedky tu mám prevažne take staršie pani, a potom mladé rodiny s malými deťmi.. + psík je dosť veľký, a si upevnil dosť aj “zaháňanie” mačiek za plotom, čo keď sa rozbehne niekde pri bytovke za mačkou, tak to nie je sranda ho udržať, na tom by bolo treba tiež zapracovať, ale do neskúsených rúk by som ho nedala venčiť.. a kamarátky tu reálne take blízke nemám, presťahovali sme sa do úplne cudzieho mesta a skoro nikoho tu nepoznám .. mám par mamičiek známych, ale to zase majú malé deti..
@wolf_ je toto celkovo ťažká dilema, lebo obe “riešenia” nie sú ideálne, na jednu stranu my v byte (hlavne teda časovo) na to nemáme zrovna najlepšie podmienky, na druhu stranu ani tam kde je teraz, nie sú ideálne podmienky .. do práce vziať nemôžeme, škôlka neprichádza v úvahu, neznesie sa s inými psami.. jedine skúsiť fakt nájsť niekoho spoľahlivého, kto by chodil venčiť, ale zase tiež len tak hocikomu nechať kľúče od bytu ? Neviem o nikom, kto by oficiálne takéto služby ponúkal..
@anonym_6b1352 predstav si, že som si psa zaobstarala ešte ako bezdetna a nedaná.. samozrejme rátať som s touto možnosťou mohla, ale celá situácia sa vyvinula dosť zložito, a všetky veci nie sú predvídateľne .. ja som vtedy nemala ani tušenie kde budem pracovať (študovala som), ani že sa budem najbližšie roky sťahovať a k tomu ešte do bytu (úplne iné ceny domov boli vtedy ako teraz)

@anonym_autor tak možno je čas postaviť sa k tomu zodpovedne. Lebo za mňa môj pes = moja zodpovednosť, nie zodpovednosť rodičov, ktorí ani naňho čas nemajú. Dočasne nejak fungovať na tom, že snažiť sa, aby sa smeny čo najmenej prekrývali. Zároveň s tým pracovať so psom na výchovných veciach (neschopnosť koexistencie s inými psami, naháňanie mačiek atď). A riešiť ďalej - či už hľadaním práce alebo určite máte aj vo vašom okolí komunitu psíčkarov, kynologický klub apod, kde môžete získať kontakty, ktoré by vám mohli pomôcť s venčením apod, skrátka hľadať možnosti. Alebo teda hľadať psovi nový domov. Nejak neviem čo chceš počuť 🤷‍♀️

simca06022011
7. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor presne na toto ma mysliet mlady clovek ked si ide brat psa.. pes je pre usadenych ludi. Nie takych co nevedia kde o rok, dva, tri budu. Ratam so vsektym ked si zviera beriem.

wolf_
7. mar 2026
@simca06022011

@anonym_autor presne na toto ma mysliet mlady clovek ked si ide brat psa.. pes je pre usadenych ludi. Nie takych co nevedia kde o rok, dva, tri budu. Ratam so vsektym ked si zviera beriem.

@simca06022011 nie len mladý, podľa mňa aj ten na pohľad usadený 🙂 Pes síce žije krátko na to, že ho máme radi a potom nás opustí. Ale zároveň dlho na to, aby sa nám život za ten čas nepredvídateľne zmenil. A keď už si ho raz k sebe zoberiem, tak by bolo fajn rátať s tým, že prípadné aj veľké aj ťažké aj nepredvídateľné rozhodnutia bude treba robiť aj s ohľadom na psa.

simca06022011
7. mar 2026
@wolf_

@simca06022011 nie len mladý, podľa mňa aj ten na pohľad usadený 🙂 Pes síce žije krátko na to, že ho máme radi a potom nás opustí. Ale zároveň dlho na to, aby sa nám život za ten čas nepredvídateľne zmenil. A keď už si ho raz k sebe zoberiem, tak by bolo fajn rátať s tým, že prípadné aj veľké aj ťažké aj nepredvídateľné rozhodnutia bude treba robiť aj s ohľadom na psa.

@wolf_ no len je mensi predpoklad harakiri scenarov v mladej/starsej rodine ako pri studentovi. Kt. chce psa lebo je to rozkosne, alebbo rodicia nedovolili ked bol maly atd ( lebo to su caste pohnutky ku kupe psa). Clovek, co psa mal uz vie ake su to zavazky, starosti. A nie len tutuli mutuli. Aj tu vidno napr zanedbsnu vychovu a tym padom starost kde so psom ked som v praci 12h 3-4x do tyzdna. Normalne bybto vibec nebol problem. Mam okolo zdravotne sestry s psov maju.. a som si ista ze 5x denne ich vencit nik nechodi.

libusak
8. mar 2026

Sesterke vencila suseda (16 rocna) po skole

anonym_8cdff8
8. mar 2026
@anonym_autor

Takto, psa v byte ešte nemám.. prácu zmeniť nemôžem, tu v okoli sa absolútne nedá zamestnať na 8h pracovnú dobu, prakticky tu práca ani nie je, aj teraz musím ďalej dochádzať. Ale musela som svojho psa nechať u rodičov v RD, nakoľko sme si založili rodinu a nemohli sme už z priestorových dôvodov zostať u mojich rodičov, na dom nemáme peniaze. Mne môj psík veľmi chýba, rodičia sa mu nevenujú, nemajú na neho čas …

@anonym_autor
Rodičia sa mu nevenujú, ty budeš? A kedy?
Prosím ťa... Toho psíka nechaj u rodičov, určite mu v rodinnom dome bude lepšie ako u teba v byte samému. Je to veľmi dlhý čas, ktorý bude sám, nebude to naňho dobre vplývať psychicky, ani fyzicky. A tie problémy s obličkami a močovými kameňmi je úplná pravda, poznám presne takého psíka.

zebrasoma
9. mar 2026

@anonym_autor no toto asi záleží od mnohých okolností.
Na co je pes zvyknutý, ake ma možnosti aktivity kým je sam, ako zvlada samotu, jeho vek a iné.
Ja osobne mam 2 psy v byte. Čiže cely den maju co robit jeden s druhým. Cistotny su zhruba od 5. Mesiaca. Dostávajú rôzne aktivity ak idem na dlhšie prec. Lízanie podložky, naplnené kongy, hladacie aktivity. Dalej maju pustene rádio... niekomu trápne ale ja viem ze rádio tlmí iné zvuky ktore maju menej radi.
A samozrejme si treba privstat. Riadne vyvenčiť a unavit- podla druhu psa mentálne / fyzicky.
Pripadne aj kamera nie je zle riesenie ale ja osobne ju nemam. Nemam co sledovať. Žijú si svoj zivot a takmer celý cas co nie sme doma spia a riešia svoje aktivity. Ked pridem ako prve idem znova venčiť.
Dospelý pes 12+ h vydrží pokial nema zdravotný problem.
Názor ze je to týranie psa je za mna výkrik do tmy.
Teraz clovek 15r nemôže pracovať na smeny? Nemoze sa mu zmeniť životná situácia? Za mna velmi prehnane. Osobne nemam doma psy 12 a viac h samých ale viem ze by to v pohode vydržali
🙂

anonym_4fd845
11. mar 2026

@anonym_autor a čo tak 8hod práca ?

Strana
z3