icon

Dlhosrstá kolia: Je vhodná do rodiny s deťmi?

Včera o 11:01

Aké máte skúsenosti s týmto plemenom? Podľa povahy nám najviac vyhovuje tento psík, zaujímajú ma reálne vaše skúsenosti kto mate doma alebo poznáte niekoho kto ich má...sú naozaj vhodné do rodiny s deťmi? Naozaj nie sú ustekane ako niektoré iné druhy psíkov? Dakujem

anonym_51f736
Včera o 11:07

Stekot a vhodnost do rodiny zavisi od vychovy. Poznam len jednu dlhosrstu koliu, ten pes vkuse na nas steka ked idem s mojou BOMxNO - nie je socializovany, trha sa na voditku. Ale nie je to chyba plemena ale majitela.

anonym_f3f7fc
Včera o 11:13

Ahoj, je to vhodné plemeno k deťom, ale nie, ak sú veľmi malé. Každý psík trpí, ak ho deti šklbú, ťahajú, vrieskajú a behajú celý deň okolo neho. Štekajú, ale nie na všetko, čo sa pohne. Samozrejme záleží na výchove a psychickom stave psa. Tiež počítaj so starostlivosťou o srsť, aby sa nerobili dredy.

tilly
Včera o 11:25

Ja som mala, bol to pán pes. Vtedy som nemala žiadne skúsenosti so psami, tohto som vychovala sama a bol dobrý.

anonym_4cbc04
Včera o 11:57

Ano, mame doma, vyborny pes. Ale samozrejme vela zavisi od vyberu spravneho chovatela (pri DK mas fakt niekolko naozaj uzasnych ludi, chovatelov, co steniatka odchovavaju v kruhu rodiny s detmi doma), a samozrejme, vychova. Hlavne pozor na ten vyber chovatela... Lepsie za pripadne nakontaktovat aj na viacerych, pokukat web, zistit, ktory chov sa Vam paci.
Daj si www.koliaklub.sk a najdes tam vsetko o plemene a aj weby na chovatelov.

bubinko1506
Včera o 13:34

Kolia je uzasny pes k detom. Mali sme uz viacere - fenku aj psikov. Je to inteligentny spolocensky pes, ktory miluje spolocnost a velmi rychlo sa uci. To, ci bude pes vychovany, zalezi od majitela, nakolko sa psikovi venuje. Akurat si zvazte, ci naozaj chcete dlhosrsteho psika - tych chlpov je milion a su fakt vsade.

megusik
Včera o 15:46

Kólia je úžasný psík k deťom, máme doma 2 dlhosrste kolie. K deťom sú úžasné, sú to rodinný parťáci. Dcéra je vysoko funkčná autistka, tak to zrejme hovorí za všetko. Ale pozor kolie naozaj veľa stekajú. Je to proste trochu ustekane plemeno. Samozrejme pri výchove počúvajú na slovo a prestanú, ale proste na vtákov, vrany atď si steknut musí 😆. Kolie milujú byť so svojou rodinou, milujú byť všade s vami, idú všade s vami, aj ja wc 😆. Na to treba myslieť, aby neboli samé . A neznášajú prísnu výchovu, žiadne prísne trestanie. Proste len rázne povedať, resp. Trocha zmeniť ton hlasu.
My sme mali predtým koliu 6 rokov a žiaľ nám zomrela a hneď sme riešili ďalšiu. Teraz sme k nej kúpili ďalšiu. Iné plemeno si neviem predstaviť.

anonym_72dfec
Včera o 17:49

Ahoj, ja osobne milujem kolie. Moji rodicia mali dve fenky dlhosrste, jedna bola velmi aktivna a aj napriek tomu, ze uz bola starsia, ked sa v nasej rodine zacali rodit deti, zvladla to s babatkami a lezunmi perfektne. Ked zomrela nasi chceli opat dlhosrstu koliu. Chovatel im vybral velmi submisivny typ, co je trochu skoda, deti ma rada, respektivne s nimi uz vyrasatala, ale je rozhodne menej hrava, bojazlivejsia, a ovela hlucnejsia. Zavisi teda aj od povahy.

ivicatolic
Včera o 19:43

@anonym_autor pokojný, milý, disciplinovaný, inteligentný....💚❤️💚❤️