Je časté zhlukovanie v psích očiach normálne?
Fuj dpč
@anonym_c4256c si 😉
také ako karpinky, ale počas dňa? asi alergia by to mohla byť ...
@biba_18 hej také, nevedela som tomu prísť na názov 😀 občas aj počas dňa, ale väčšinou ráno. Alergiu praveze neviem na čo by mohol, je to vnútorný pes
@anonym_autor aj doma máš alergény a aj venčiť ho chodíš ... 😒
@biba_18 no neveim na čo by mal práveže alergiu. Iný prejav nemá
@anonym_c4256c si 😉
@anonym_autor 😂😂
@anonym_autor 😂😂
@anonym_c4256c 🫶🏻
Vsak to je normálne hnisavé výtok z očí. Aspoň podľa tvojho foto. Chod na veterinu. Dajú tie lieky, kvapky pre neho.
Vsak to je normálne hnisavé výtok z očí. Aspoň podľa tvojho foto. Chod na veterinu. Dajú tie lieky, kvapky pre neho.
@zojazoja hnis to nieje
@anonym_autor a to vieš ako
@rozculena snáď mám oči a viem ako vyzerá hnis. Nemá to ani žiaden zápach, je to ako “karpina” u človeka
Ak tvrdis, ze je to karpina, je to karpina, potom nepotrebujes tu rady na zaklade fotky (na ktorej nic nevidiet prepac 😊 )
Ak je to hnisavy vytok, patri to k veterinarovi (folikulitida, konjuktiv., parazity, ine infekcie ci zapaly)
A bytovy pes moze mat alergie uplne na hocico.
@rozculena snáď mám oči a viem ako vyzerá hnis. Nemá to ani žiaden zápach, je to ako “karpina” u človeka
@anonym_autor hnis z oka vyzerá kľudne ako karpina,len sa robí častejšie.Neviem,prečo si ešte nebol/a u zverolekára. Môže to byť obyčajný prach,alergia,alebo zápal.
Si nemysli,že keď je to bytový pes,tak nemôže byť alergický.
Mala som zápal spojiviek a zahnisané oči,a nevyzeralo to ako hnis,čo vyteká z nejakej rany.....
Fuj?Ved si aspon rukavice daj,to je naozaj nechutne,to nemate teda doma bohvie aku hygienu,bez urazky.A k veci pes ma zapal,chod si predpisat atb masti do oci,ale natieraj mu ich s rukavicami .
@anonym_autor hnis z oka vyzerá kľudne ako karpina,len sa robí častejšie.Neviem,prečo si ešte nebol/a u zverolekára. Môže to byť obyčajný prach,alergia,alebo zápal.
Si nemysli,že keď je to bytový pes,tak nemôže byť alergický.
Mala som zápal spojiviek a zahnisané oči,a nevyzeralo to ako hnis,čo vyteká z nejakej rany.....
@rozculena hnis u psa má svoj zápach. Toto nemá žiaden. Tak načo chodiť a platiť len za návštevu 30€.
Fuj?Ved si aspon rukavice daj,to je naozaj nechutne,to nemate teda doma bohvie aku hygienu,bez urazky.A k veci pes ma zapal,chod si predpisat atb masti do oci,ale natieraj mu ich s rukavicami .
@anonym_081f68 poznáš dezinfekciu v spreji? Nič na tom nieje nechutné, ty si karpiny neumyvas? Doma máme čistejšie ako v domácnostiach s deťmi ☺️ a zápal má ťažko, oči majú normálnu farbu, neslzia a ani nič podobne. A môjho psa môžem chytať ako chcem, ty si v klude chytaj svoje dieťa v rukaviciach
Pre mňa by už len to, že "posledný týždeň" - čiže zjavne odchýlka od štandardu a nie normálne karpiny ako zvyčajne - bol signál k tomu, aby to aspoň prekonzultujem s vet.
@anonym_081f68 poznáš dezinfekciu v spreji? Nič na tom nieje nechutné, ty si karpiny neumyvas? Doma máme čistejšie ako v domácnostiach s deťmi ☺️ a zápal má ťažko, oči majú normálnu farbu, neslzia a ani nič podobne. A môjho psa môžem chytať ako chcem, ty si v klude chytaj svoje dieťa v rukaviciach
@anonym_autor No to asi tazko,a potom s takymi rukami ides do obchodu a obchytkavas vsetko,no fuj.Ked pojdes do obchodu kup si aj rukavice a vzdy po pouziti vyhod.Aj ked psovi papulu cisits a aj zadok umyvas, na to treba naozaj rukavice.Hlavne ked psovi chytas hnisave oka.Ked ma pes zapalene oko, ta sekrecia nezapacha,kludne moze mat len rano.A ked setris na rukaviciach tak to vyberaj aspon spíkami do usi.No a k tvojej domacnosti sa uz nebudem radsej vyjadrovat,staci tato foto.Ale par tipov na zlepsenie som ti poskytla.
Prosím ta, moji psy mali tiez raz zapal oka a vyteká im ten hnisavé. Absolútne to nesmrdelo. Mojim ale pomohla bylina očiarka, ale vedela som ze reagujú na to dobre. Ale akože nechať psa len tak ze nedáš 30 eur na veterine je Absolútne nepochopitelne a divne nechať psa takto "trapit". Veterinárne ošetrenia su Absolútne zaklad ak chovám psa.s tym snáď každý normálny musí rátať.
Ak psovi vyteka hnis z oka (z akychkolvek pricin) alebo ma nejakym sposobom hnisavy sekret miesto cisteho vytoku, tak to takmer nikdy nezapacha.
A hlavne bakterialnu konjuktivitidu pri zlej hygiene si kludne mozes aj ty preniest od svojho psa.Takze tie rukavice si vzdy na mieste,nie len pri zapaloch spojiviek ale kludne aj pri karpinach.
Ja mam psy 19 rokov ani raz sa im take netvorilo ani som nemusela vyberat dokonca ani mensie, co oznacujes ze podla teba je normalne. Urcite by som zasla k vet

Fuj dpč