Kto nesie zodpovednosť, keď pes ujde?
Zaujíma ma váš názor, kto je na vine a kto by mal niesť finančné náklady toho ak pes ujde?
Moja teta a môj brat majú psa rovnakého plemena sú v aj psi príbuzenskom pomerne. Bratov je pes s PP. Teta má sučku ktorá pochádza z vrhu kde sučka tiež ušla.
Pes môjho je vycvičený, brat s ním chodí aj po výstavách
Väčšinou je vo vnútri s bratom alebo vo svojej voliére. Prosím nech to nikto neberie ako útok na moju tetu ale jej pes z toho nič nemá. Asi pochopíte bez toho aby som to rozpisovať.
Môj otec (alkoholik,70+ ) došiel k bratovi a nechal otvorené dvere a pes ušiel akurát vtedy keď sa tretina sučka hárala a teraz má šteniatka. Teta chce nehorázne peniaze za,, výchovu šteniatok,, že od brata. Teta údaje videla psa môjho brata u seba na dvore. Ešte by som doplnila, brat a otec nebývajú spolu ale otec keď má vypité chodí kade tade ako sa mu chce a nemusí mať ani kľúče
Za mna, majitel harajucej fenky si ju musi zabezpecit riadne. Ak sa k nej takto hocijaky ujdeny pes dostane, tak asi ma velmi slabe zabezpecenu fenku. Teraz to bop.jeho.pes, nabuduce to bude hocijaky iny pes... prost3 je to.magnet pre psov... pamatam ako sueedov pes prezival susedovu haeajucu sa fenku zavijanim vo.voliere, dva tyzdne ani nezral pomaly, schudnuty a vsetko.. ten by aj ten plot dal dole urcite. Proste fenky musia byt zabwzpecene. Ak nechcu steniatka sterilizacia atd je cesta.
A k zodpovednosti. ona moze chciet akekolvek peniaze, mali by sa normalne dohodnut a nie z eteta si ide na tom ryzovat.
@simca06022011 prečo nabudúce? mohol tam byť iný pes aj teraz…
@biba_18 mohol, ja predpokladam, ze nebol ak sa o.to.tolko hadaju... ale ano, moze to.aj takto brat otocit.a.dna testy ziadat 😂
Za to, že fena čaká šteniatka nesie plnú zodpovednosť majiteľka feny, bodka. Tam nie je za mňa o čom. Je bezpredmetné, či ju nakryl taký alebo onaký pes, či ten pes utiekol alebo neutiekol alebo čo. A rovnako si za to nesie aj finančné a iné náklady/dôsledky.
Za to, že sa niekomu utečie pes si tiež plnú zodpovednosť nesie majiteľ psa, bez ohľadu na okolnosti.

@colsami je nejaký zákon ktorý hovorí že pes nesmie bez dovolenia majiteľa nakrývať suku? lebo len vtedy by sa dalo hovoriť o nejkej zodpovednosti za toto… lebo o akej škode tu potom hovoríme?
@biba_18 pes nema co robit volne pusteny na ulici a na cudzom pozemku (tj utekat). To, ze urobil majitelke suky pes skodu je asi taky isty moralny argument (pretoze ano, urobil jej skodu, ma s tym zbytocne vydavky a vela starosti) ako ze defacto jasne ze za to "moze" opity pan otec ktory psa vypustil (hoci zodpovednost za psa ma majitel). Takze ja myslim ze v niektorych veciach (a najma v rodine) sa netreba ohanat len zakonmi, ale aj zdravym rozumom.