Kto nesie zodpovednosť, keď pes ujde?
Zaujíma ma váš názor, kto je na vine a kto by mal niesť finančné náklady toho ak pes ujde?
Moja teta a môj brat majú psa rovnakého plemena sú v aj psi príbuzenskom pomerne. Bratov je pes s PP. Teta má sučku ktorá pochádza z vrhu kde sučka tiež ušla.
Pes môjho je vycvičený, brat s ním chodí aj po výstavách
Väčšinou je vo vnútri s bratom alebo vo svojej voliére. Prosím nech to nikto neberie ako útok na moju tetu ale jej pes z toho nič nemá. Asi pochopíte bez toho aby som to rozpisovať.
Môj otec (alkoholik,70+ ) došiel k bratovi a nechal otvorené dvere a pes ušiel akurát vtedy keď sa tretina sučka hárala a teraz má šteniatka. Teta chce nehorázne peniaze za,, výchovu šteniatok,, že od brata. Teta údaje videla psa môjho brata u seba na dvore. Ešte by som doplnila, brat a otec nebývajú spolu ale otec keď má vypité chodí kade tade ako sa mu chce a nemusí mať ani kľúče
@puertorico psi majú rovnakú iba matku sú z iného vrhu. Keby bola sučka s PP tak by sa nikdy s tete nedostala, ona by za psa toľko nedala. Ten kto sa trochu vyzná do daného plemena vidí už u dospievajúceho psa znaky odchýlky ,že nie je ,, čistokrvný,, môžem však napísať že som nevidela z tohto druhu,, divne flakaté ,,, šteniatka, a tie šteniatka u tety sú také
@anonym_autor tomu sa hovori ze su to polosurodenci, ked chces byt presna. Co je dost blizka pribuzenska plemenitba a ak je to plemeno ktore je nachylne na urcite specificke problemy, vie z toho do buducna byt pekny problem.
@anonym_autor tomu sa hovori ze su to polosurodenci, ked chces byt presna. Co je dost blizka pribuzenska plemenitba a ak je to plemeno ktore je nachylne na urcite specificke problemy, vie z toho do buducna byt pekny problem.
@colsami brat mal odjakživa toto plemeno, aj predošlý pes mal problémy s bedrovými kĺbmi v staršom veku a aj sa mu dosť zhoršil zrak. Bral dosť liekov a vitamínov. Nakoniec mal problémy so žalúdkom a preto ho bolo treba dať uspať.
Aj keď mi ľúto tých šteniatok, ja by som s nich nechcela, aj z dôvodov ktoré si napísala.
Tvoja teta nech sa zobudí. Ak sa sučka harala, mala ju mat zabezpečenú, aby sa k nej pes nedostal. To by mala byť samozrejmosť aj keď sa nehara. Nehovoriac o tom, že ako pes bez PP mala byť kastrovana. Keď sa už stalo a bratov pes ju nakryl, skôr ona by mala bratovi za to zaplatiť. Bežne sa takéto šteniatka predávajú. Nehovorím ze súhlasím s predajom psov bez PP.
Podat zalobu na urcenie otcovstva, vykonat urcenie otcovstva sterom genetickeho materialu, pri pozitivnom naleze (ktory je otazny, nakolko ak som spravne pochopila, aj psy su pribuzni, ci?) pockat na rozsudok o urceni alimentov. Tetuska bude muset preukazat naklady na brezivost a vrh a odchov steniatok, moze tvoj brat ocakavat exekutora, pokial by sa spieral, v krajnom pripade mu zablokuje ucet. Neplanovane rodicovstvo hold nieco stoji😊
Podat zalobu na urcenie otcovstva, vykonat urcenie otcovstva sterom genetickeho materialu, pri pozitivnom naleze (ktory je otazny, nakolko ak som spravne pochopila, aj psy su pribuzni, ci?) pockat na rozsudok o urceni alimentov. Tetuska bude muset preukazat naklady na brezivost a vrh a odchov steniatok, moze tvoj brat ocakavat exekutora, pokial by sa spieral, v krajnom pripade mu zablokuje ucet. Neplanovane rodicovstvo hold nieco stoji😊
@zelenykvet isté by si sa takto rehotala keby jedno s tvojich detí spravi dieťa tomu druhému, alebo brat tebe......
@anonym_8a5b19 sihlasim. Tiez ako majitelka fenky davam pozor ked sa hara nech sa k nej nedostane nejaky pouličný trpaslik
@katkaseiner si mi pripomenula, kedysi, ked som mala fenecku a harala, ked sme vencili, v bezpecnej vzdialenosti od nas sa za nami tahala hrstka roztuzenych krpcov, smiala som sa na tom. Vsetci chlapci, co neboli priviazani na voditku zdrhli o paniciek a tie ich vyvolavali a nahanali. A tie ganive pohlady na mna, ze im casanova zdrhol. Co ja s tym, je to priroda😂
@katkaseiner si mi pripomenula, kedysi, ked som mala fenecku a harala, ked sme vencili, v bezpecnej vzdialenosti od nas sa za nami tahala hrstka roztuzenych krpcov, smiala som sa na tom. Vsetci chlapci, co neboli priviazani na voditku zdrhli o paniciek a tie ich vyvolavali a nahanali. A tie ganive pohlady na mna, ze im casanova zdrhol. Co ja s tym, je to priroda😂
@zelenykvet no my sme boli v rovnakej situacii. Cestou (na prechadzke) sa k nam pridal taky paik skaredy trpaslik a nasledoval nas az domov cca 2km. Odvtedy sme ho pred domom vidali dalsie 2 tyzdne niekoľkokrát denne. To bolo v decembri. Napriek tomu ze zacny dvor mame cely obkoleseny betonom, fenka spi nie v bude, ale vo vnutri (a to ma vyhrievanu budu, ale pod -10 stupnov by aj tak spala vo vnutri). Proste sme nechceli riskovať ze sa nahodou k nej dostane. On realne 2 tyzdne niekoľkokrát denne spravil tu vzdialenost, pockal pred nasim domom a isiel domov.

Tetka si mala chranit fenu.Mne sa aktualne hara nasa a je doma s nohavickami,lebo sice sa k nam na dvor pes nedostane,ale nikdy nevies.Takze poslat ju do teplych krajin.Tvoj brat nebol ani doma ak spravne chapem,tak co on s tym ma.