icon

Kto nesie zodpovednosť, keď pes ujde?

Dnes o 06:56

Zaujíma ma váš názor, kto je na vine a kto by mal niesť finančné náklady toho ak pes ujde?
Moja teta a môj brat majú psa rovnakého plemena sú v aj psi príbuzenskom pomerne. Bratov je pes s PP. Teta má sučku ktorá pochádza z vrhu kde sučka tiež ušla.
Pes môjho je vycvičený, brat s ním chodí aj po výstavách
Väčšinou je vo vnútri s bratom alebo vo svojej voliére. Prosím nech to nikto neberie ako útok na moju tetu ale jej pes z toho nič nemá. Asi pochopíte bez toho aby som to rozpisovať.
Môj otec (alkoholik,70+ ) došiel k bratovi a nechal otvorené dvere a pes ušiel akurát vtedy keď sa tretina sučka hárala a teraz má šteniatka. Teta chce nehorázne peniaze za,, výchovu šteniatok,, že od brata. Teta údaje videla psa môjho brata u seba na dvore. Ešte by som doplnila, brat a otec nebývajú spolu ale otec keď má vypité chodí kade tade ako sa mu chce a nemusí mať ani kľúče

Strana
z2
biba_18
Dnes o 09:38

tvoja teta žije asi v nejakej inej dimenzii - platí sa psovi že kryje fenu. teda to tvoja teta by mala platiť tvojmu bratovi, že jeho pes jej fenu nakryl…
ale keďže šteňatá sú plodom neplánovaného aktu lásky - je to ako u ľudí - náklady znáša matka, keď otec nie je preukázateľne dokázaný…

tatiana288
Dnes o 09:38
@anonym_autor

@anonym_a65583 veď jasne píšem hned v úvode že nežijú v spoločnej domácnosti.
@tatiana288 aké kľúče? otec kľúče nemá ale to taka maličkosť môjho otca nezastaví. Má to v remesle, vošiel by aj k nám aj by sa mu chcelo.
On si žije ako bezďák, prespáva kade tade. Ak je zima tak aj u brata, vojde cez pivničné okno a ani o tom nevie.
@anonym_5d4e14 samozrejme príde k tebe niekto bez tvojho vedomia, bez kľúčov, spraví ti škodu ešte ti vyženie psa aby mu pri ,, obzeraní sa nezavadzal,, hlavne že na vine si ty. Mimochodom ten pes sa na ulicu nedostal aby mohol niekomu ublížiť. Asi je zbytočne napísať že by bezdôvodne nikomu neublížil

@anonym_autor A veď čo sa na nás toľko jeduješ? Tam hnev smeruj na otca, s ním máš očividne veľký problém. Brata si zastávaš, celú vinu zvaľuješ na tetu a keď v tom vidíme problém aj na strane brata, prskáš. Tak, keď viem, že mi do baráku pravidelne lozí ožran čo tam len škody pácha, zabezpečím sa, hotovo, bodka.

ria_sprout
Dnes o 09:49

Poznám prípad keď pes ušiel a k susedom preskočil plot za harajucou suckou. Mali to na kamere. Majitelia psa sa odmietali podieľať na financovaní šteniatok, lebo veď mali plot a bránu nemôžu za to že preskočil dva ploty. 🤯 Ani im nikdy nedali žiadne peniaze a všetko mali na pleciach majitelia feny, dokonca ešte aj ohováranie okolia že sú mnoziaren. Úplne šialené. Keď sa raz stane taká nehoda majú sa obaja majitelia podieľať na financovaní a riešení šteniat. Tento postoj že môj pes je v tom nevinne mi príde vyslovene podobný prípad ako keď ľudia tehotenstvo hádžu len na zenu a má si "problém" vyriešiť sama. Je to brutal nezodpovedné!

autor
Dnes o 09:50
@tatiana288

@anonym_autor A veď čo sa na nás toľko jeduješ? Tam hnev smeruj na otca, s ním máš očividne veľký problém. Brata si zastávaš, celú vinu zvaľuješ na tetu a keď v tom vidíme problém aj na strane brata, prskáš. Tak, keď viem, že mi do baráku pravidelne lozí ožran čo tam len škody pácha, zabezpečím sa, hotovo, bodka.

@tatiana288 napíšes že ako?

januska12323
Dnes o 09:51

Čo sa do toho vôbec staráš? Má si to vyriešiť brat s tetou a nezaťahovať do toho celú rodinu.
Teta si mala zabezpečiť psa keď nechcela šteňatá a brat si má zabezpečiť majetok aby sa mu tam nikto nedostal. Keď sa tam otec vlámal má to riešiť na polícii.

tatiana288
Dnes o 10:05
@anonym_autor

@tatiana288 napíšes že ako?

@anonym_autor Zavolať políciu a volať ju každý raz alebo bude brat čakať čo mu tata podpáli dom?

anonym_a72d1d
Dnes o 10:06

Podľa môjho názoru, ak by pes niekomu ublížil, pohrýzol niekoho je zodpovedný majiteľ psa nakoľko ho ma mat zabezpečeného a keď máte blázna otca, nech brat psa zamkne aby ho nedokázal pustiť. Čo sa týka šteniat, je to čistý problém tety, absolútne by som to neriešila, ona si mala zabezpečiť harajucu fenu tak aby na ňu žiaden pes neskočil.

autor
Dnes o 10:43
@tatiana288

@anonym_autor Zavolať políciu a volať ju každý raz alebo bude brat čakať čo mu tata podpáli dom?

@tatiana288 nech sa páči zastaň si do radu, toľko ľudí už na neho volalo políciu

autor
Dnes o 10:49
@januska12323

Čo sa do toho vôbec staráš? Má si to vyriešiť brat s tetou a nezaťahovať do toho celú rodinu.
Teta si mala zabezpečiť psa keď nechcela šteňatá a brat si má zabezpečiť majetok aby sa mu tam nikto nedostal. Keď sa tam otec vlámal má to riešiť na polícii.

@januska12323 lebo tete denne vypisuje a vola ,mojej mame, ktorá sa nič nemôže (býva u mňa)

Strana
z2