Kto nesie zodpovednosť, keď pes ujde?
Zaujíma ma váš názor, kto je na vine a kto by mal niesť finančné náklady toho ak pes ujde?
Moja teta a môj brat majú psa rovnakého plemena sú v aj psi príbuzenskom pomerne. Bratov je pes s PP. Teta má sučku ktorá pochádza z vrhu kde sučka tiež ušla.
Pes môjho je vycvičený, brat s ním chodí aj po výstavách
Väčšinou je vo vnútri s bratom alebo vo svojej voliére. Prosím nech to nikto neberie ako útok na moju tetu ale jej pes z toho nič nemá. Asi pochopíte bez toho aby som to rozpisovať.
Môj otec (alkoholik,70+ ) došiel k bratovi a nechal otvorené dvere a pes ušiel akurát vtedy keď sa tretina sučka hárala a teraz má šteniatka. Teta chce nehorázne peniaze za,, výchovu šteniatok,, že od brata. Teta údaje videla psa môjho brata u seba na dvore. Ešte by som doplnila, brat a otec nebývajú spolu ale otec keď má vypité chodí kade tade ako sa mu chce a nemusí mať ani kľúče
Nezodpovední ste všetci ktorých sa to týka.
@maca1984 v com sú nezodpovední?
No neviem ,ale tak či tak je ten pes vášho brata bez ohľadu nato kto ho vypustil.Nám tiež ušla sučka (prehrýzla nový plot )kým sme neboli doma a následky si veru musí človek niesť tak či tak 🤷🏻♀️nikoho nezaujímajú veci okolo toho..
@anonym_autor nech sa teta zobudí zo sna.
ak ma vystavneho psa ma byt nauceny neutekat ak sa otvoria dvere... teta moze šteňatá predat a zarobi na vychovu. najma ak su od chovneho psa. vychovu znasa ten koho je suka, nie pes, tak je to v chovnych staniciach. teta si brala suku takže sa rata s mladymi, ak ich nechcela, mala si ju dat sterilizovat
@maca1984 v com sú nezodpovední?
@anonym_1e2362 teta- nechá háravú fenu len tak. Prísť k nim môže hocijaký pes a nakryť ju.
Brat- je majiteľ psa, je za neho zodpovedný. Bez ohľadu na to, že psa vypustil ožratý otec.
A ešte sú títo dvaja psi aj príbuzní. Jeden druhému si nemajú čo vyčítať.
@anonym_autor Mali ste všetky psy vykastrovať, hlavne, keď stále utekajú. A teta bude rada ak si tie šteňatá niekto zoberie zadarmo a nebude ich musieť utopiť alebo vyhodiť za dedinu. Aj tak skončía zle, keďže krížencov je všade ako sračiek a presne takú aj majú cenu.
Teta ak nechce šteniatka má sučku sterilizovať. A má si zabezpečiť tak aby k nej žiaden pes neprišiel, veď mohol hociktorý okoloidúci z ulice.
@maca1984 napr brat, ktorý v tom čase ani nebol doma? A pred odchodom psa riadne zavrel?
@anonym_1e2362 teta- nechá háravú fenu len tak. Prísť k nim môže hocijaký pes a nakryť ju.
Brat- je majiteľ psa, je za neho zodpovedný. Bez ohľadu na to, že psa vypustil ožratý otec.
A ešte sú títo dvaja psi aj príbuzní. Jeden druhému si nemajú čo vyčítať.
@maca1984 dobre dristy
@anonym_autor Mali ste všetky psy vykastrovať, hlavne, keď stále utekajú. A teta bude rada ak si tie šteňatá niekto zoberie zadarmo a nebude ich musieť utopiť alebo vyhodiť za dedinu. Aj tak skončía zle, keďže krížencov je všade ako sračiek a presne takú aj majú cenu.
@anonym_2ae261 kde píšem že stále utekajú? Raz za päť rokov je u teba stále?
Psy a deti moze mat kazdy a podla toho to tu aj vyzera.
Keď vedela že sa jej fena hara a vedela ( videla ) psa vo dvore maka to riešiť hneď pokiaľ viem da sa predísť aby nemala šteniatka ak počas hraniu bol pri nej pes . Ďalšia vec stará sa majiteľ feny takže tolko by som jej povedala .
Tak pes bez papierov(alebo s papiermi ale neuchovneny) ma byt vykastrovany hned ako je to mozne. Tam to cele konci. Cize fena mala byt urcite kastrovana, kedze je to nejaky mix/mnozka.
Ale nezodpovedny je aj brat, ak psa neplanoval uchovnit a nedal ho kastrovat. Presne takychto steniat(od ujdenych psov) su plne utulky. A dufam, ze predavat ich nikto nebude. Maximalne darovat za veterinarne naklady a potom dat oboch kastrovat.
Keď vedela že sa jej fena hara a vedela ( videla ) psa vo dvore maka to riešiť hneď pokiaľ viem da sa predísť aby nemala šteniatka ak počas hraniu bol pri nej pes . Ďalšia vec stará sa majiteľ feny takže tolko by som jej povedala .
@anonym_8a5b19 sihlasim. Tiez ako majitelka fenky davam pozor ked sa hara nech sa k nej nedostane nejaky pouličný trpaslik
Zbytočne píšeš omáčky, úplne to len zamotávaš.
Za psa je zodpovedný majiteľ. Tzn že tvoj brat majiteľ psa má zamknúť bránu, aby tam nikto nevošiel bez jeho vedomia. Má zatvoriť psa a zamknúť ho, aby ho nikto nevypustil bez jeho vedomia.
Má zabezpečiť oplotenie pozemku tak, aby nedošlo k úniku psa. Ale.
To že teta má psa, je na jej zodpovednosti, ako ho zabezpečí. Ona má fenku zatvoriť / chrániť aby nedošlo k neželanemu nakrytiu, veď vidí že sa hára. Sú rôzne pomôcky, ktoré mohla využiť
Má si zabezpečiť pozemok tak, aby nedošlo k neželanemu vniknutiu na pozemok, k jej fenke.
Kto oplodnil jej fenku by musela dokázať, ona má dôkazné bremeno. Že videla bratovho psa, 👀 ešte nie sú dôkaz, nakryt ju mohol aj iný pes, ktorého teta nevidela ...
Mohla dať fenku kastrovat, urobiť potrat hneď ako zistila graviditu, skrátka mala urobit opatrenia aj ona. Atď.
V skrátenej verzii sa radšej opýtaj v právnickej skupine, alebo tetku poslite do hája.
Brat nech si urobí poriadky doma, a keď viete akého máte otca, tak urobte poriadky.
ak ma vystavneho psa ma byt nauceny neutekat ak sa otvoria dvere... teta moze šteňatá predat a zarobi na vychovu. najma ak su od chovneho psa. vychovu znasa ten koho je suka, nie pes, tak je to v chovnych staniciach. teta si brala suku takže sa rata s mladymi, ak ich nechcela, mala si ju dat sterilizovat
@kacena4 to si kde zobrala taketo bludy?absolutne nezalezi,ci bol otec vystavny pes,pokial nie su obaja uchovneni,moze si pytat za stena akurat tak drobny poplatok,kedze to nie je cistokrvny pes,dokonca ako pise autorka ze su oba psy v pribuzenskom vztahu😡
Vždy je za psa zodpovedný majiteľ. V tejto situácii,čo je až smiešne,tak ťažko povedať. Ja za seba napíšem,keď sa nám fenka harala a potomstvo sme nechceli,strážili sme ju celý čas,bola zavretá alebo na vôdzke. Oplodniť ju mohol hociktorý pes. Čiže o čo tete ide😄by som sa iba zasmiala a neriešila.
Sibnuta je tetka, mala svoju pouličnú zmes dávno nechať kastrovat. Takže celá situácia je výhradne a len jej problém. Na druhej strane je sibnuty aj tvoj brat, lebo mat výstavného psa a ktokoľvek ho môže vypustiť (otec nebude jediný ozran v dedine), je nezodpovedné. Ani tak nie preto, lebo nejaká šialená majiteľka feny bude požadovať testy otcovstva, ale keď mu psa zrazí auto alebo mu niekto ublíži (nemusí byť človek, môže byť aj iné zviera), bude neskoro.
Pes je zviera, riadi sa inštinktami. Jeho nezaujíma či ho niekto vypustí alebo nie. Musíte sa zísť a v kľude sa dohodnúť a rozdeliť si zodpovednosť.
@maca1984 napr brat, ktorý v tom čase ani nebol doma? A pred odchodom psa riadne zavrel?
@anonym_autor majitelia oboch psov sú na vine
Brat mal psa zabezpečiť zámkom,keď vie ,že otec chodí k nemu
A teta,fenku vykastrovat alebo zavrieť keď sa hara
Vždy je v prvom rade zodpovedný majiteľ psa a ak sa niečo stane je to na jeho pleciach dokázať svoju nevinnu
Úprimne za mňa má hlavnú vinu ten, kto psa vypustil .. a brat s otcom bývajú v jednej domácnosti alebo ? .. a druhu časť viny nesie teta, za prvé, mohla so dať fenku sterilizovať, za druhé, cudzí pes sa im nemá dôvod dostať na pozemok, ma to mať zabezpečené tak, aby sa nedostal. Majiteľ psa vinný nie je.
Kazdy je za svojho psa zodpovedný, ako brat za toho svojho, a teta za toho svojho. Takze obaja nesú zodpovednosť. Brat za to, že psa nezabezpečil a teta za to, že keď ma psa nepostará sa o to, aby nemal štence. Ak brat dava psa do voliery mal tam byt aj vtedy ak nebol doma, a nejde len o to, že niekoho "nabúchal" ... skor ide o to, že mohlo ist nejake decko a dohrýzť ho ..
Teta nemá žiadny dôkaz, že natrieskal jej psa bratov pes
Na vine je otec a teta, nech si náklady podelia.
Vinní sú obaja. Áno, aj tvoj brat. Keď vie, že sa mu do domu môže dostať opitý nezodpovedný otec, buď mu zoberiem kľúče, alebo si psa zabezpečím ešte viac. Ja osobne by som to riešila odobratím kľúčov, otec v opitosti môže vyrobiť ďalšie problémy.
Teta, ak vie, že sa jej fena hára, má zabezpečiť, aby sa k nej nedostali psy z ulice. Predpokladám, že tam pes neskočil s padákom z lietadla. Keď videla psa na dvore, prečo nezakročila, už spokojný odchádzal? V skorom štádiu gravidity mohla riešiť prerušenie. Náklady a zodpovednosť by si mali rozdeliť medzi sebou.
@anonym_autor
Je fascinujúce aké právne bezvedomie tu predvádzaš...(Kto nesie zodpovednosť, keď pes ujde),táto otázka je asi takého druhu,že " kto je zodpovedný,keď moje auto niekoho zrazí..."
Najv.čas zaviesť na koňovi IQ testy alebo kontrola OP.
Na vine je otec, ok, a co teraz?
Kazdy je za svojho psa zodpovedný, ako brat za toho svojho, a teta za toho svojho. Takze obaja nesú zodpovednosť. Brat za to, že psa nezabezpečil a teta za to, že keď ma psa nepostará sa o to, aby nemal štence. Ak brat dava psa do voliery mal tam byt aj vtedy ak nebol doma, a nejde len o to, že niekoho "nabúchal" ... skor ide o to, že mohlo ist nejake decko a dohrýzť ho ..
Teta nemá žiadny dôkaz, že natrieskal jej psa bratov pes
@anonym_a65583 veď jasne píšem hned v úvode že nežijú v spoločnej domácnosti.
@tatiana288 aké kľúče? otec kľúče nemá ale to taka maličkosť môjho otca nezastaví. Má to v remesle, vošiel by aj k nám aj by sa mu chcelo.
On si žije ako bezďák, prespáva kade tade. Ak je zima tak aj u brata, vojde cez pivničné okno a ani o tom nevie.
@anonym_5d4e14 samozrejme príde k tebe niekto bez tvojho vedomia, bez kľúčov, spraví ti škodu ešte ti vyženie psa aby mu pri ,, obzeraní sa nezavadzal,, hlavne že na vine si ty. Mimochodom ten pes sa na ulicu nedostal aby mohol niekomu ublížiť. Asi je zbytočne napísať že by bezdôvodne nikomu neublížil
@anonym_autor
Je fascinujúce aké právne bezvedomie tu predvádzaš...(Kto nesie zodpovednosť, keď pes ujde),táto otázka je asi takého druhu,že " kto je zodpovedný,keď moje auto niekoho zrazí..."
Najv.čas zaviesť na koňovi IQ testy alebo kontrola OP.
@anonym_01d390 daj si dobrý sex alebo frťana a ukľudni sa.
Ak nepodarí načo sem píšeš.