icon

Máte skúsenosti s vysávačom na strihanie psa?

2. sep 2026

Nášho psa - pudlíka - si striháme doma a po každom strihaní máme chlpy úplne všade. Teraz som narazila na tie sety, kde ide strojček rovno do vysávača a srsť by mala miznúť hneď počas strihania.
Nemáte ho náhodou niekto?

anonym_8c8563
2. sep 2026

Je to pre plznuce plemena nie pre pudle. Este taky vysavac neurobili aby vedel odstrihnut srst a celkovo n3viem si to predstavit pouzit pocas strihania. Kazdopadne pre plznuce plemena je to super pomocka v obdobi presrstovania.

autor
2. sep 2026
@anonym_8c8563

Je to pre plznuce plemena nie pre pudle. Este taky vysavac neurobili aby vedel odstrihnut srst a celkovo n3viem si to predstavit pouzit pocas strihania. Kazdopadne pre plznuce plemena je to super pomocka v obdobi presrstovania.

@anonym_8c8563 Aha, toto som si práve nevšimla 😅 Mňa zaujalo hlavne to, že tam je aj strojček napojený na vysávač.

anonym_ebf2b2
2. sep 2026
@anonym_8c8563

@anonym_8c8563
Ved pisu, ze je aj na strihanie
https://www.planeo.sk/eta-4216-90000-petmaster?...

anonym_8c8563
2. sep 2026
@anonym_ebf2b2

@anonym_8c8563
Ved pisu, ze je aj na strihanie
https://www.planeo.sk/eta-4216-90000-petmaster?...

@anonym_ebf2b2 to by som chcela vidiet ten strih aky urobi a hlavne na tvari, labkach, chvoste. Ako ked niekomu je to jedno ako ten pes potom vyzera a striha tak zvane "na kozu" kedy necha len kratku srst tak kludne. No, ak sa chce pekne vyhrat so strihom aj s noznicami nie len strojcekom tak to vysavac neurobi. Navyse pudle maju dost specificku srst, este na maltezakovi yorkovi, ktori maju rovnu mozno by to slo ale k pudlej kuceravej srsti mi to jednoducho nejde. Kazdy kto strihal niekedy pudla urcite vie naco narazam.

sticker
chrobak7
2. sep 2026

@anonym_autor Je to nepraktické - hadica ti zavadzia, so strojčekom nemôžeš dobre manipulovať. A na nožnice ho nenapojíš - jedine, že by si hadicu lepiacou páskou prichytila o svoju ruku ... Ja strihám nášho maltezáka v garáži na pracovnom stole. Niektoré chlpy hodím rovno do koša rukami, niektoré padnú na zem. Na konci strihania všetko - aj psa, náradie, seba, stôl a podlahu - povysávam starým vysávačom, čo mám v garáži na autá.

Ak ho striháš doma, v byte - zbohom rodina. To máš asi chlpy ešte niekoľko dní po rohoch miestnosti. Ja ešte aj montérky po strihaní musím prať.

marci9
2. sep 2026

Na pudlovi sa strihá strojčekom len tvárová časť, prsty, časť chvosta a brucho. Všetko ostatné sa strihá ručne nožnicami. Teda za predpokladu, že má ten pes po strihaní nejako vyzerať. Samozrejme strihá sa po vykúpaní a dokonalom vyfúkaní srsti dorovna. Takže tento prístroj budú len zbytočne vyhodené peniaze.