icon

Môžu granule spôsobovať psovi hnačku?

6. júl 2026

Ahojte môžu psovi spôsobovať granule hnačku? Má 7 mesiacov, kŕmime s Ibero cold press duck. Neveim už aké iné granule dať, tieto nám vyhovovali, možno skúsiť príchuť lamb? Že by mal alergie na kačku? Kŕmili sme kupovanými balíčkami vareného mixu, no to finančne vychádzalo fakt dosť ( cca 40€ týždeň) . Už fakt neviem čo iné. Vyšetrenie na giardie negatívne. Len nám vet odporučil dávať probiotiká, tie dávame

Môžu granule spôsobovať psovi hnačku?
Strana
z2
marci9
6. júl 2026

Toto napr. budú mať dnes na večeru. Kúpené v Kauflande.

marci9
6. júl 2026

...a stálo to 1,29 e/kg

autor
6. júl 2026
@marci9

Toto napr. budú mať dnes na večeru. Kúpené v Kauflande.

@marci9 oki ty si ďalej kupuj mäso zo supermarketov a davaj to svojom psom.. v supermarkete nekúpim mäso ani pre seba 😀 a ďalej sa teda nemusíš zapájať.

anonym_fb5ee8
6. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_fb5ee8 😆😆😆 už chcem videt ako dáš mesačne na psa 160€ pls doplnky tak cca 200€

@anonym_autor keď nemám finančné problémy,tak dám,prečo nie?
Prvému psovi som varila,druhý bol na granuliach,a neboli to granule z Lidla.
Kopu peňazí som nechala u veterinára za rôzne operácie.
Kvalitná strava je to najmenej.
A ja som vtedy zarábala dosť biedne.

marci9
6. júl 2026
@anonym_autor

@marci9 čítala som v dosť diskusiách ako samotná vetka @colsami písala že to absolútne nieje vhodné. 😀

@anonym_autor Ja kŕmim BARF-om 20 rokov a so žiadnymi vývojovými vadami som sa u našich psov nestretla. Dožívajú sa mi 17 rokov. Kedysi som bohužiaľ tiež kŕmila granulami a psy mi končili v 11 rokoch s rakovinou. Tvoj pes má už 7 mesiacov, doteraz kvalitné krmivo do misky nedostal, granulami si mu totálne dosrala trávenie, tak len pokračuj takto ďalej. Namiesto toho, aby si zaplatila psovi kvalitné krmivo, dávaš parádne zarobiť veterinárom.

autor
6. júl 2026
@anonym_fb5ee8

@anonym_autor keď nemám finančné problémy,tak dám,prečo nie?
Prvému psovi som varila,druhý bol na granuliach,a neboli to granule z Lidla.
Kopu peňazí som nechala u veterinára za rôzne operácie.
Kvalitná strava je to najmenej.
A ja som vtedy zarábala dosť biedne.

@anonym_fb5ee8 A prečo áno keď mi to nevyhovuje? Zbytočne buďme tlačiť na pílu? Kupovať kvôli psovi mrazák?

autor
6. júl 2026
@marci9

@anonym_autor Ja kŕmim BARF-om 20 rokov a so žiadnymi vývojovými vadami som sa u našich psov nestretla. Dožívajú sa mi 17 rokov. Kedysi som bohužiaľ tiež kŕmila granulami a psy mi končili v 11 rokoch s rakovinou. Tvoj pes má už 7 mesiacov, doteraz kvalitné krmivo do misky nedostal, granulami si mu totálne dosrala trávenie, tak len pokračuj takto ďalej. Namiesto toho, aby si zaplatila psovi kvalitné krmivo, dávaš parádne zarobiť veterinárom.

@marci9 okej veď kŕm, ale nevnucuj to niekomu kto o to nemá záujem. Pokiaľ viem ľudia čo kŕmia barfom a cestujú niekam barf nahrádzajú za studena lisovanými granulami, ktoré dávam ja

anonym_b2dbd8
6. júl 2026

Ty by si sa neposrala z toho, keby si kazdy den mala jest rovnaky chemicky sajrajt a nie normalnu stravu? Tebe by chutilo kazdy den mat to iste? Pes je masozravec, nie granulozravec..

autor
6. júl 2026
@anonym_b2dbd8

Ty by si sa neposrala z toho, keby si kazdy den mala jest rovnaky chemicky sajrajt a nie normalnu stravu? Tebe by chutilo kazdy den mat to iste? Pes je masozravec, nie granulozravec..

@anonym_b2dbd8 ty vieš čo sú za studena lisované granule? Aký chemicky sajrajt je v tom ? 😀

anonym_b2dbd8
6. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_b2dbd8 ty vieš čo sú za studena lisované granule? Aký chemicky sajrajt je v tom ? 😀

@anonym_autor moze tam byt uplne rovnaky sajrajt ako v klasickych. to ze su lisovane za studena este neznamena ze su vyzivnejsie alebo ze su uplne ok..

anonym_4d3572
6. júl 2026

Akekolvek krmivo moze sposobovat hnacky a to je jedno ci granule, barf, konzervy alebo varena strava. Moja hnackovala po Bodreek co su najvyssia Holisticka trieda. Takze zmen a uvidis, ci sa to zlepsi v tychto mu nemusi vafit priamo kacka ale mozno aj obiloviny, ktore obsahuju.

anonym_811739
6. júl 2026
@marci9

Prečo by malo mať šteňa na BARFe vývojové vady? Práve naopak, je to pre neho najprirodzenejšie krmivo!

@marci9 neviem, spytaj sa tych majitelov co su zdeptani na veterinach lebo BARFuju so stenatami a psami v obdobi rastu, kde nedokazu vyvazit vsetko tak, ako maju. Keby si bola trochu milsia, poslem Ti par krasnych rozbitych krvnych analyz a rengeny s rastovymi deformitami kosti ktore vznikli len a prave na zaklade nezvladnutej vyzivy - BARF prip varenej, u psov..., aby si si mohla pozriet steniatka na BARFe s uplne nezvladnutymi zakladnymi pomermi (mozeme zacat od Ca:P).

Viac sa k tomu nepotrebujem vyjadrovat (a ani zachadzat do diskusie), kedze uplne kazda Tvoja zmienka pri psoch na tomto fore je len o tom, ze granule su jed a ze Ty cele dni varis psom a BARFujes (to kludne rob, ja Ti to neberiem), ale tie Tvoje vyjadrenia pokulhavaju za realitou a praxou medzi obycajnymi majitelmi, a ja sa proste riadim realitou a praxou, to je cele. Ako hovorim, nemam zaujem sa tu o tom dotahovat, chcela som len slusne prezentovat nesuhlas s Tvojim osobnym nazorom, lebo nebudem sa tvarit ze to co hovoris a ludom nonstop radis, ze je spravne...

colsami
6. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_811739 máme ho od 3 mesiacov. 5 bolo obrazne povedané, mal od chovateľa brit, potom purina a teraz Ibero. Takže len troje. A vlastne od vet mal na skúšku royal canin gastro granule, len mále balenie. Je to beauceron, takže veľké plemeno. Vet mu robil výter zo zadku a podľa toho odporučil probiotiká ktoré mu dávame. Hnačky má striedavo, väčšinou to je tak že ráno je to v pohode a počas dňa sa to zhoršuje. Smaozrejme ako ktorý deň. Vodnatú mal len včera večer, inak je to skôr len redšia stolica. Náhubok nosí len pre náš pokoj, nemá moc rád cudzích psov a ľudí. Inak zo zeme nežerie nič. Doteraz nebol ani veľký jedák.

@anonym_autor
(Neviem preco zas predosly prispevok anonymne 😅 ale toto nie je podstatne)

Vyter ste davali robit iba na parazity, alebo aj bakteriologiou? Ak to su len zakladne parazity, treba spravit kompletnu koprologiu aj bakterku - zozbieraj stolicu z 3 dni za sebou (vzdy len lyzicka vzorky), a odnes na kopro. Okrem klasickych parazitov treba spravit aj Giardie + bakteriologiu aj s citlivostou. Ci tam nebudete mat pomnozene Clostridie.
Dalej co spravte - hematologiu, biochemiu, ale aj pankreas z krvi.

Nezda sa mi ale ten obraz co popisujes, ze rano je stolica ok a behom dna sa meni, pride mi to aj ako problem co sa tyka excitacie, najma ak ide o psa - samca. Nie raz som zazila (a raz aj mala mojho psa takeho jedneho) ze to bol extremne vzrusivy typ, takze akakolvek novinka ci vzruch ho privadzal do stavu, ze pes "zacal hnackovat" - lepsie povedane, stolica sa zhorsila. Ze ta prva bola ok, a potom uz len horsie. A suviselo to kludne s vyletmi, prechadzkami, novym prostredim, stretnutia so psami... Nehovorim len o vzruchoch typu ze stretne haravu sucku, ale hocijake vzruchy ktore mozu byt aj negativne ale aj pozitivne, a jednoducho pes je "z toho mimo", ci uz stresuje, alebo sa tesi, alebo mu prepina z hormonov, no a crevo sa zacne krutit (ako napr u ludi co su v strese a td) a cele to takto reaguje. Navyse, ak vravis ze pes ma nejaky nespecifikovany problem so psami a ludmi (co je dost na povazenie ked ma len 7 mesiacov), tak to kludne moze mat suvis aj s tymto...

(Samozrejme, po zakladnej diagnostike sa da pristuput aj k endoskopiam, odberom vzoriek z creva atd atd, ale to byvaju posledne kroky...)

autor
7. júl 2026
@colsami

@anonym_autor
(Neviem preco zas predosly prispevok anonymne 😅 ale toto nie je podstatne)

Vyter ste davali robit iba na parazity, alebo aj bakteriologiou? Ak to su len zakladne parazity, treba spravit kompletnu koprologiu aj bakterku - zozbieraj stolicu z 3 dni za sebou (vzdy len lyzicka vzorky), a odnes na kopro. Okrem klasickych parazitov treba spravit aj Giardie + bakteriologiu aj s citlivostou. Ci tam nebudete mat pomnozene Clostridie.
Dalej co spravte - hematologiu, biochemiu, ale aj pankreas z krvi.

Nezda sa mi ale ten obraz co popisujes, ze rano je stolica ok a behom dna sa meni, pride mi to aj ako problem co sa tyka excitacie, najma ak ide o psa - samca. Nie raz som zazila (a raz aj mala mojho psa takeho jedneho) ze to bol extremne vzrusivy typ, takze akakolvek novinka ci vzruch ho privadzal do stavu, ze pes "zacal hnackovat" - lepsie povedane, stolica sa zhorsila. Ze ta prva bola ok, a potom uz len horsie. A suviselo to kludne s vyletmi, prechadzkami, novym prostredim, stretnutia so psami... Nehovorim len o vzruchoch typu ze stretne haravu sucku, ale hocijake vzruchy ktore mozu byt aj negativne ale aj pozitivne, a jednoducho pes je "z toho mimo", ci uz stresuje, alebo sa tesi, alebo mu prepina z hormonov, no a crevo sa zacne krutit (ako napr u ludi co su v strese a td) a cele to takto reaguje. Navyse, ak vravis ze pes ma nejaky nespecifikovany problem so psami a ludmi (co je dost na povazenie ked ma len 7 mesiacov), tak to kludne moze mat suvis aj s tymto...

(Samozrejme, po zakladnej diagnostike sa da pristuput aj k endoskopiam, odberom vzoriek z creva atd atd, ale to byvaju posledne kroky...)

@colsami práveže sme dávali stolicu za 3 dni. V tej nič nebolo, ani giardie na ktoré som mala podozrenie. Nepamätám si už presne čo na vezerine hovorili, keď mu robili 2x len výter, no že tma niečo v menšom množstve, preto nasadiť probiotiká. On ľudí nemá lem rád, nechce sa hladkať od cudzích a je ostražitý, nepovedala by som že má nejaký extra problém. Za ľuďmi sa vždy otočí.

anonym_811739
7. júl 2026
@anonym_autor

@colsami práveže sme dávali stolicu za 3 dni. V tej nič nebolo, ani giardie na ktoré som mala podozrenie. Nepamätám si už presne čo na vezerine hovorili, keď mu robili 2x len výter, no že tma niečo v menšom množstve, preto nasadiť probiotiká. On ľudí nemá lem rád, nechce sa hladkať od cudzích a je ostražitý, nepovedala by som že má nejaký extra problém. Za ľuďmi sa vždy otočí.

@anonym_autor tak plati ako som povedala - neudavas, ci vobec bola robena bakteriologia (standardne ju mensi veti ani nerobia - neviem preco), plus ostatne vysetrenia, ktore su na mieste. Tam by som zacala.

autor
7. júl 2026
@anonym_811739

@anonym_autor tak plati ako som povedala - neudavas, ci vobec bola robena bakteriologia (standardne ju mensi veti ani nerobia - neviem preco), plus ostatne vysetrenia, ktore su na mieste. Tam by som zacala.

@anonym_811739 no lebo neveim čo mu bolo robené. Je to veľká klinika, obzerali ho už viac vetov. V účtenke je zapísaný test vechek giardia lambia Ag a nejaké klinické ošetrenie

lucia147852
7. júl 2026

Pes potrebuje kvalitnú stravu, tak ako ľudia. Pokiaľ nechceš zaplatiť kvalitnú stravu, tak plat radšej veterinu. Dávam mesačne 150€ za stravu pre 2 mačky. Ale chcela som ich a chcem aby boli zdravé. Pes je živý tvor. Neberiem si zviera, keď do neho nechcem investovať.

colsami
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_811739 no lebo neveim čo mu bolo robené. Je to veľká klinika, obzerali ho už viac vetov. V účtenke je zapísaný test vechek giardia lambia Ag a nejaké klinické ošetrenie

@anonym_autor tak ale podla toho co tam je zapisane to vyzera, ze nebolo robene nic, len test na Giardiu. Ani len parazitologia komplet. Ved to je zalostne malo na nejaku diagnostiku - ba priam skoro nic. 😶

gastanka32
7. júl 2026

Aku radu vlatne ocakavas? Niekto sa ti snazi poradit, mozno ako by sa dala vylepsit, obmenit a ty hned utocis.
Ako dlho trvaju tie hnacky? Ma ich kazdy den? Je aj rozdiel hnacka a riedka stolica.

autor
7. júl 2026
@gastanka32

Aku radu vlatne ocakavas? Niekto sa ti snazi poradit, mozno ako by sa dala vylepsit, obmenit a ty hned utocis.
Ako dlho trvaju tie hnacky? Ma ich kazdy den? Je aj rozdiel hnacka a riedka stolica.

@gastanka32 kde útočím? Radu vetky vyššie som si zobrala 🙂 už je objednaný na kliniku

Strana
z2