icon

Psík zvracia po strihaní pazúrov: Čo robiť?

1. jún 2026

Ahojte. Dnes sme mali doma malú drámu. Po strihaní pazúrikov sa môj 6-mesačný psik pozvracal. Našťastie som ho nikde nestrihla do živého, nekrvácal, v kľude ležal aj keď sa mu to nepáčilo a zvracal len raz.

Stretli ste sa niekto s tým, že sa psík po strihaní pazúrov alebo inej nepríjemnej manipulácii pozvracal? Budem rada za vaše skúsenosti a rady.

biba_18
1. jún 2026

tak možno zo stresu, chudák 😔

autor
1. jún 2026
@biba_18

tak možno zo stresu, chudák 😔

@biba_18 tiež si myslím. Ani som mu 1 labu nedostrihala. Nechcem hi nejako viac stresovať. Len je mu ti treba strihať, je vnútorný. Len neviem ako teraz na to. Keďže celý čas len ležal, neprejavoval vôbec nejaky strach.

anonym_cc8515
1. jún 2026

nemohla to byt zhoda okolnosti, ze sa pri to pozvracal ked neprejavoval strach? Nebol ani prilis napaty, so stoahbutym chvostom a usami? S mojou prve strihania bol boj strihali sme tak, ze za kazdy jeden pazurik odmena a volno, neskor za 2pazuriky,labku, 2labky... az sme sa dopracovali k vsetkym labkam a pazurikom na jednom sedeni. Ale prve strihania trvali niekolko dni. Nechcela som ju zbytocne stresovat, podla mna to stalo zato teraz to zvlada uplne krasne alebo existuju okrem kliestov take brusky na pazuriky, tie zvyknu psici znasat lepsie ale tiez nato treba naucit.

colsami
1. jún 2026
@anonym_autor

@biba_18 tiež si myslím. Ani som mu 1 labu nedostrihala. Nechcem hi nejako viac stresovať. Len je mu ti treba strihať, je vnútorný. Len neviem ako teraz na to. Keďže celý čas len ležal, neprejavoval vôbec nejaky strach.

@anonym_autor je to 6 mesacne stena. Ak ho nenavyknes na manipulaciu spravnym sposobom, pretoze "nechces ho stresovat", si na dobrej ceste vyrobit do buducna velky maler... To su presne tie psy potom, co pri strihani pazurov sa metaju a hryzu vsetkych naokolo. A slova majitelov "lebo on to nema rad, jemu sa to nepaci". No, samozrejme ze to nema rad, ked ho to nikto spravnym sposobom nenaucil, ze je to ok, ze scenky sa nerobia, a ze nejde o zivot.
Takze je na mieste dat si poradit od odbornika - chod za veterinarom/trenerom, hocikym, kto Ti ukaze ako mas spravne fixovat psa, spravne ho v spravny moment chvalit a odmenit, nerobit okolo toho sceny (lebo potom aj Tvoj pes robi sceny) a bude to do buducna zvladnute 👍 drzim palce.

alguno
1. jún 2026

Nezastrihla si mu do živého? Možno od bolesti zvracal...neviem, len sa pýtam.

autor
1. jún 2026
@colsami

@anonym_autor je to 6 mesacne stena. Ak ho nenavyknes na manipulaciu spravnym sposobom, pretoze "nechces ho stresovat", si na dobrej ceste vyrobit do buducna velky maler... To su presne tie psy potom, co pri strihani pazurov sa metaju a hryzu vsetkych naokolo. A slova majitelov "lebo on to nema rad, jemu sa to nepaci". No, samozrejme ze to nema rad, ked ho to nikto spravnym sposobom nenaucil, ze je to ok, ze scenky sa nerobia, a ze nejde o zivot.
Takze je na mieste dat si poradit od odbornika - chod za veterinarom/trenerom, hocikym, kto Ti ukaze ako mas spravne fixovat psa, spravne ho v spravny moment chvalit a odmenit, nerobit okolo toho sceny (lebo potom aj Tvoj pes robi sceny) a bude to do buducna zvladnute 👍 drzim palce.

@colsami pes je na manipuláciu zvyknutý. Ako som písala ležal, nijako sa nemetal. Na všetku manipuláciu bol navyknutý od jeho 2 mesiacov. A scény nerobím 😀

autor
1. jún 2026
@alguno

Nezastrihla si mu do živého? Možno od bolesti zvracal...neviem, len sa pýtam.

@alguno nie. Písala som to v príspevku.

colsami
1. jún 2026
@anonym_autor

@colsami pes je na manipuláciu zvyknutý. Ako som písala ležal, nijako sa nemetal. Na všetku manipuláciu bol navyknutý od jeho 2 mesiacov. A scény nerobím 😀

@anonym_autor tak to vobec nemuselo byt nijake zvracanie ktore by malo za nasledok prave a konkretne strihanie pazurov, ak pri tom bol pes v pohode. Kedze si napisala, ze si prestala so strihanim pazurov lebo si ho nechcela stresovat, logicky z toho vyplynulo ze asi bol vystresovany z danej aktivity, lebo inak nechapem, preco by si mu tie pazuriky nedostrihala ak bol inak v pohode.

V tom pripade by som sa nad tym absolutne nezamyslala, zvracanie raz za cas sa u psov moze vyskytnut - z uplne akehokolvek dovodu. 🤷