icon

Výchova dobermana

Dnes o 12:50

Ahojte aká ja výchova dobermana? Líši sa v niečom od iným plemien napr so stafordom. Premýšľame o jeho kúpe.

silvusias
Dnes o 13:17

To ste si vybrali nádherné plemeno, môj sen, len sa bojím, že by som ho nezvládla.

elistek13
Dnes o 13:20

doberman je super pes, ale treba povedat, ze to nie je uplne plemeno pre kazdeho. je velmi inteligentny, rychlo sa uci, ale zaroven je dost citlivy a potrebuje doslednu vychovu. oproti stafordovi je podla mna vacsi rozdiel hlavne v povahe. staford je o dost tvrdohlavejsi, ide si proste svoje.

tilly
Dnes o 13:25

Dobermana, rotweilera, nemeckého ovčiaka vycvičíš ľahšie, ako staforda a Bull plemená. Ako tu bolo vyššie, tieto plemená majú viac svoju hlavu.
Ale aj doberman a spol potrebujú pevnú ruku, prácu a výcvik a teda samozrejme lásku, inak je to pruser

patka_673
Dnes o 13:30

no jednoznacne to nie su plemena pre kazdeho, to je fakt. 🙈 to si treba velmi dobre premysliet.

kiki68
Dnes o 13:30

Ved to sa dobre cvici, cize tam staci byt psychicky v pohode, nevrestat na psa, byt dosledny. Pes je vzdy odrazom majitela a domacnosti. Cize aka si a ako zijes, taky bude aj ten pes. Hlavne z neho netreba robit strasiaka , je to pes a je ti spolocnik.