12,5 ročný syn ma nerešpektuje, nadáva mi
Mam troch synov najstarší ma 12 a pol roka a ja už neviem ako dˇalej čo mám robytˇˇ. Sme rozvedení 6 rokov su v mojej opatere otec ich nechce .Najstarší ma nerešpektuje ,škaredo mi nadáva ,stale je nespokojní zo všetkým,napada na aj fyzicky ,utoči aj na mladších súrodencov ,nedoržuje nič ani nič nerešpektuje neviem ako postupovat a na koho sa obratit o pomoc s ním.
Od septembra nemajú počítač,tablet ani mobil (aj keď jeho naj tatko mu už kúpil za jeho peniaze čo si našertil ďalší).Na telku im dovolím kukať len vtedy keď urobia čo majú naučia sa a upracú detskú .Každý má svoju.Je šiestak v škole je to už lepšie je integrovaný má už aj kamošov doteraz nemal . Učí sa priemerne tak na trojky.Aj keď viem že keby chcel má jednotky.Neviem v čom je in kedže pri ničom dlkšie ako 3 dni nevydrží.
@martinabreza myslím možno by som vymenila psychológa )~skúsili ste napríklad judo? Sú tam muži~ dobré pozitívne vzory~ učia sa ovládať. ..aj sa dostatočne unavia. ..
@kenzom bývame na dedine a tu je akurát tak futbal a to je všetko nič iné😞 a do mesta ďaleko .
@martinabreza škoda~ deti tam učia disciplíne sebaovládanie~ mohla by si tam vodiť všetky. ..ja si myslím že v polepsovni sa naučí ďalším kúskom~ držím palce, ,
Milé mamičky,
prepáčte, že Vám vstupujem do témy. Chcela by som Vás len poprosiť, či by ste si nenašli chvíľku času a nevyplnili mi dotazník k bakalárskej práci, ktorá sa týka vplyvu reklamy na správanie detského zákazníka. Veľmi pekne Vám ďakujem. Ak Vás to obťažuje, prepáčte.
https://docs.google.com/forms/d/1-XFUQalQQoMRp3...
treba mu najst nejaku cinnost, kde sa vyburi, lebo ma evidentne mnozstvo energie a vybija si ju zrovna na vas :/
Mám syna 15r.Posledny rok sa velmi zmenil.Nerešpektuje ma,nadáva mi,ignoruje,vyhraza,ze by mi jednu ...
Zaháňa sa pasťami...neviem ako to riesiť,nezvládam ho uz,dom po infarkte,je o skoro dve hlavy vyssi...neviem si s ním rady vobec....medzi kamaratmi je ok,v pohode,len ked je doma tak je takyto...a len namna...na nikoho ineho😢😢😢...skusala som uz aj psycholologicku,no tam ho nedostanem.😢
@misulienka84 prepac, ale nazvat 12 rocne dieta "zmrdom" je na mna trochu silna kava....je to predsa len jej syn, aj ked ma evidentne problem so spravanim, ale tak takyto slovnik by si si mohla odpustit.
@martinabreza PYTAJ SA SAMU SEBA KDE SI UROBILA CHYBU
@martinabreza znama mala podobny problem, nepomahalo dohovaranie, psychologicka, proste nic, dostala radu ukazat mu svoju silu a ono to pomohlo. Zacal ju respektovat.
@martinbreza akú silu? To ho mám začať biť a otĺkať? Nebila som ho nikdy,lebo ja som ho neporodila preto,aby som ho bila,ale tak viem,ze jedna vychovná nikomu neublízi.Len problém je v tom,ze ja sa nemôzem rozculovat,ani kricat a ani by som nevladala ho vytrieskat,nakolko je silnejsi a ja som po infarkte a mam defibrilator na srdci😔
@martina2001 veď ja mu už keď je toho priveľa dám do tela zatiaľ som ešte silnejšia ako on ale nepomáha.😒
@enafilko no biť a otlkať v tomto veku nepomôže, ale môžeš mu stopnúť vreckové, starostlivosť o neho a pod. Sám by mal pochopiť, že môže ešte zle skončiť keby sa ti zdravotne priťažilo... uvedomuje si chlapec že môže skončiť v náhradnej starostlivosti keďže nemá nikoho okrem teba?!
@enafilko decká v tomto veku vidia len seba, sama mám takmer 16-ročného syna, voči rodičom sú kritické a často neempatické. Ktovie čo v sebe rieši keď si na vlastnú matku takto dovoľuje. Ale mäkká výchova sa často v puberte matkám vráti, deti potrebujú hranice a v puberte tak isto, takže dať dieťaťu všetko ako vidíš je pre teba teraz kontraproduktívne. Deti nepotrebujú všetko, len to, čo rodič uzná za vhodné.
Držím palce aby rozhovor zabral a radšej trocha pritvrď, nech ti toľko neskáče po hlave.
Jasné,skúsim ten rozhovor a uvidím.Ďakujem za rady😊Prajem pekný večer
@martinabreza veľmi ti kvitujem, že si sa rozhodla nedovoliť bývalému, aby robil rozdiely medzi deťmi aby v tom nevyrastali, ja viem podľa seba ..si dobrá mama, lebo deti sú pre teba viac ako sa držať chlapa, ale pokiaľ tvoj syn ma adhd, to bede hcieť s ním ísť na odborné vyšetrenia..toto nemôže ostať len tak, že diagnostikovaný je a padla klec..práve kvôli tvojim dalším deťom..riešiť ho treba ale tu tvrdá ruka nepomôže..ich otec im dovolí všetko, tsk to je veľmi zlé, takému by som deti vôbec nedávala na víkendy, ked má na nich zlý vplyv a ešte ho nezaujímajú, lepšie bude nedávať i h k nemu vôbec..
joj stará téma..ale môžem sa spýtať ako sa to dnes vyvíja pani autorka?
Už to že máš troch chlapcov, je ťažké, myslím si že tvoj nový chlap by mal robiť poriadky, zvlášť ak majú rešpekt, ale myslím že to je ešte taký zbytkovy strach z chlapa, teda z otca. A žiaľ vzťah k žene, matke chlapec často kopíruje od otca, takže tvoj terajší musí mu ukázať, ako ťa mať rád. A ešte kombinácia adhd, neviem či robíte s ním niečo? Nejaké cvičenia, atď....nikto viac nepotrebuje disciplínu a hranice ako adhd...zvlášť keď ide do puberty, lebo to bude horšie...
@heyoka to by aj mňa zaujimalo
@martinabreza ako sa vyvija situacia?
@martinabreza jednoznacne je vo velmi citlivom veku asi nevie spracovat vas rozvod a to ze ho otec nechce treba to riesit urcite s detskym psychologom a to co najskor podla mna to zaslo az moc daleko uz sama si s tym uz neporadis a ked sa to nezastavi vcas aby z neho nevyrastol zavyslak co bude okradat a bit svoju mamu drzim palce
Ahojte baby tak už má 15 a pol roka.
Bola u nás zlá situácia asi pred pol rokom terajší môj partner ( 8 rokov sme spolu) ho zbyl že týždeň nechodil do školy čo mal taký monokel a ja som ešte mesiac potajme plakala ale odvtedy je kľud
Správanie má v norme ako pubertiak ale nie nejaké zlé .
Boli sme u psychologický tak adhd mu zrušila ostala mu dyslexia a dysgrafia
Riešime strednú školu toho sa obáv keď nastúpi čo a ako bude
@martinabreza dakujem za info. Velmi drzim palce, aby ste vybrali dobru skolu a nedostal sa do zlej partie. Pytala som sa preto, lebo moj ma 13a pol, nastali nove skutocnosti u nas doma a mam obavu, aby ma syn nezacal odsudzovat, trosku sa obavam puberty. Dakujem, ze si sa zdoverila, si odvazna zena.

kočky, ak nemáte doma dieťa s poruchou pozornosti a správania - diagnostikovanou, tak si skôr, než napíšete nejakú múdru radu, pozrite, čo to je ...ak už raz má diagnózu potvrdenú od psychológa, psychiatra a neviem akého odborníka, tak klasické zákazy a príkazy, ktoré zaberú na naše deti, u takýchto detí skôr vyvolajú ešte väčší amok ...
@martinabreza máš to určite ťažké...a možno aj o sebe pochybuješ (pýtaš sa v duchu „čo robím zle?“)...myslíš si, že si niekde urobila chybu, ale tak ako ty by určite reagovali inštinktíne aj druhí rodičia ...hnevom, možno aj bitkou, krikom a tiež by boli nešťastní, keby ich dieťa bolo iné a všetci by v ňom videli len malého neposlušného a zlého chlapca, ktorého rodičia rozmaznávajú a všetko mu dovolia a on sa potom nevie vpratať do kože ... tí ľudia nevedia, že má ADHD a on to nemá napísané na čele ... preto sa treba trošku ukľudniť a skúsiť to pomaly a pokojne a nedať sa vytočiť ... nech si aj ostatní myslia, že si apatická, ale keď to zaberie na tvojho syna, tak kašľať na ľudí ...
musíš vedieť, že ho nesmieš trestať za niečo, čo nedokáže urobiť, keď mu to povieš ty alebo v škole (je to nad jeho sily lebo sa nesústredí a možno hneď vybuchne...) ...ale, je dobré, že táto porucha sa môže zmierniť (nezmizne úplne) len treba veľa trpezlivosti oboch rodičov, aby o sebe nepochybovali, neobviňovali sa, musia držať spolu ...inak, tieto deti majú možno jednu-dve oblasti, v ktorých sú nadpriemerne dobrí ...nevšimla si si čo mu ide tak dobre, že sa to nemusí ani učiť? ...akoby to vedel – ak niečo také je u tvojho syna, tak ho v tom stále podporuj...
Ty to máš o to ťažšie, že máš malé dieťa a treba sa venovať aj jemu a ešte jedného syna, ktorý možno už chodí do školy ...dúfam len, že ten bude ok ... držím palce ...a neprestaňte chodiť k psychológovi alebo psychiatrovi – je to naozaj dôležité ...
PS: keď budeš mať čas, tak si pozri na nete niečo ako pomôcka pre rodičov detí s adhd add ...