icon

12,5 ročný syn ma nerešpektuje, nadáva mi

martinabreza
29. mar 2016

Mam troch synov najstarší ma 12 a pol roka a ja už neviem ako dˇalej čo mám robytˇˇ. Sme rozvedení 6 rokov su v mojej opatere otec ich nechce .Najstarší ma nerešpektuje ,škaredo mi nadáva ,stale je nespokojní zo všetkým,napada na aj fyzicky ,utoči aj na mladších súrodencov ,nedoržuje nič ani nič nerešpektuje neviem ako postupovat a na koho sa obratit o pomoc s ním.

Strana
z3
martinabreza
autor
19. apr 2019

Ešte k ex chodia k nemu raz za mesiac aj to tak že sú u babky a dedka takže len ich privezie a odvezie mladší ten tam ani nechce chodiť
Môj názor na neho je stále rovnaký ani za tie roky sa nezmenil bola som v pondelok na súde podať žiadosť o zvýšenie výživného a je to rovnaký debil som rada že si ich berie menej a menej.

mooonika1975
19. apr 2019

@martinabreza niekedy bohužiaľ nič iné nepomôže, dúfam, že sa nejako vtesna sám do seba. Super že adhd mu vylúčila....

0silvia0
19. apr 2019

@eva8 prečo by ťa mal syn začať odsudzovať?

heyoka
19. apr 2019

@martinabreza uff tak hádam tá bytka bude prenho výstražnum znamením do budúcnosti..ono je dôležité aby mal rešpekt pred fými, čo ho vychovávajú..snád sa tvoj partner nebude musieť v budúcnosti znovi k tomu uchýliť..a jeho otec? Aký má postoj ten? Žiadna zmena?

heyoka
19. apr 2019

@martinabreza aha až teraz som si veimla čo si písala..tak radšej nech nie sú unho ked na nich nemá dobrý vplyv...

eva8
19. apr 2019

@0silvia0 kvoli porovnavaniu. Ale zatial je to ok. Obdivujem ho, ako zvlafa niektore ssituacie, aj ked niekedy e to tazsie samozrejme. Ale je mi velmi luto, ze v sucasnosti mnoho deti nevyrasta v uplnej rodine

0silvia0
19. apr 2019

@eva8 deti sa vzdy porovnavaju s inymi. A myslia si casto, ze vsetci ostatni sa maju lepsie, len deti to posudzuju hlavne podla vonkajsich povrchnych znakov.

2231987
23. júl 2025
@martina2001

@martinabreza znama mala podobny problem, nepomahalo dohovaranie, psychologicka, proste nic, dostala radu ukazat mu svoju silu a ono to pomohlo. Zacal ju respektovat.

@martina2001 akú silu prosím vás myslíte? Ja mám 11roč..a tiež tento problém ...mám ešte aj 8roč..ten je v pohode a som v 5 mesiaci...sú dni úplne v pohode a sú dni keď mi ho je ľúto ako rozpráva a chová sa.

anonym_52a0be
20. sep 2025
@2231987

@martina2001 akú silu prosím vás myslíte? Ja mám 11roč..a tiež tento problém ...mám ešte aj 8roč..ten je v pohode a som v 5 mesiaci...sú dni úplne v pohode a sú dni keď mi ho je ľúto ako rozpráva a chová sa.

@2231987 silu v ignoracii zjednodušene povedané, pri výlevoch, blbý ch rečiach. Nastavila jasne pravidlá, začiatok bol ťažký, ale potom to bolo lepšie. Prežiť ten začiatok je ale ťažké. U nás tiež funguje puberta, dúfam ze posledne štádium, ale ideme presne podla vytýčenych hraníc. Vie ze keď to preženie pride trest. Pozor ja som jasne proti fyzickým trestom a psychickým trestom. My fungujeme na rozprávaní, ak to nejde pekne do izby, ak treba odprevadim, a keď sa ukludni pokračujeme. Áno tiež sme najhorší rodicia na svete. Chce to u rodica však veľmi pevné nervy a trpezlivosť, obaja rodicia však musia mať rovnaké pravidlá. Ja napríklad nekricim, ak sa tak stane to uz vie ze prehnala úplne. Tým ze mame uz aj dospelé dieta vidíme vysledky

Strana
z3