icon

13 ročná dcéra chce ísť na koncert vo Viedni

salamistka
4. máj 2016

Ahojte, 13 ročná dcéra by chcela ísť na koncert skupiny Panic at the disco 6.11.2016 do Viedne a ja by som chcela vedieť, kedy boli vaše deti prvýkrát na koncerte a ako to dopadlo? Ja som nikdy na žiadnom koncerte nebola, takže neviem, ako to prebieha, dcéra by išla s kamarátkou a s dvoma dospelými ako doprovod, len neviem, či na to ešte nie je malá, či to tam nie je príliš hlučné, či je to bezpečné v koncertných sálach. Môj muž hovorí, nech dcéra nevymýšľa, že by to boli len zbytočné problémy navyše, ja si myslím, že by to bol fajn zážitok pre ňu, mám však obavy, aby sa jej niečo nestalo. Predsa len, Viedeň, nedeľa večer, v noci cestovať domov, aj keď by tam boli tí dvaja dospelý, ale človek nikdy nevie. A okrem toho, koncert bude až za pol roka a dovtedy sa jej už tá skupina nemusí páčiť, lístky by sme však mali kúpiť už teraz. Ďakujem za skúsenosti.

twiggi_veggie
5. máj 2016

@rica1 ja ich tiez mam rada .. uz od svojich 17-tich :D

rica1
5. máj 2016

@twiggi_veggie spevak vyzera dost dobre podla mna no a veru asi si idem od nich nieco pustit 😀

bjeremiasova
5. máj 2016

@rica1 tunely ani kerku ani ja nie..piercing...kebyze za mojim chrbtom... no to sa da vzdycky dat prec :D ... ja mam v jazyku 🙂 uz asi 10 rokov..ale kerku a tunely a ciro ci podobne veci by som si nikdy nedala aj ked sa mi to na niekom paci no na zenach moc nie ! .... zena ma byt zenou... zas na mna by nikto nepovedal ze pocuvam od punk az po skinhead reggae (pre tych co nemaju sajnu o tom co to je nie je to nic nacisticke ! ! ! ) no skor si o mne myslia ludia ze som "barbina" .... a kaslem na to .... paci sa mi to aj to 🙂 kaslem na to kto si co o tom mysli a hlavne taky co sa do toho nerozumia

f3rari
5. máj 2016

@bjeremiasova Aj moj muz ma kerku,aj ja mam kerku 😀 Dokonca ma moj muz kamienok v uchu a to od 6 rokov 😀 (na tu dobu 😀 ) Za mlada pocuval americky a neskor aj vsetok slovensky rap,dokonca aj nieco z 90 rokov v style disko co sa vtedy hravalo na zabavach a cuduj sa svete toto vsetko a je z neho slusny,starostlivy,uspesny a pracovity clovek a skvely otec 🙂 😉 Akoze nechapem,ako sa tema o koncerte zvrtne v neposlusne deti,alkoholicke matky a celkovo zlych rodicov.. Tuto ale vzdy niekto musi hrotit do extremov..Ale to je MK 😀 A pritom stacilo vyjadrit sa len k teme 🙂 A inak koncert Prodigy je snom mojho muza kt. by som mu rada splnila 🙂 Ma teraz niekde byt?

f3rari
5. máj 2016

@bjeremiasova A este som zabudla,kedysi som mala piercing v brade, taky maly kvietok ako mala Aguilera v klipe Beautiful a som tu.. 🙂 A som slusne vychovana inak 🙂 uplne s tebou suhlasim 😉

f3rari
5. máj 2016

@bjeremiasova A este som zabudla 😀 mala som aj v jazyku,asi 4 roky potom som dostala silnu alergiu tak musel von 🙂

bjeremiasova
5. máj 2016

@f3rari no moj muz je rocnik 83 a ja koniec roka 90 takze este zapadam do toho obdobia ked sa to na skolach pocuvalo ( u nas aj doma) 🙂)) no bol to aj moj sen ..nasi to uz videli na Szigete a boli tu v roku 2012 u nas v Ba len sme tam nemohli vtedy :/ teraz budu na Pohode no ako vravim maximalne tak by som ich mohla videt ze ideme donutra na koncert a hned prec ... ale to neviem ci je vobec realne :/ takze tiez chcem aby tam siel manzel ale sam nechce :/ ... neva 🙂 hlavne aby sme mali zdrave babatko <3 no moj muz ma celu ruku pokerovanu :D ... a hento ...vacsina zien sem pise co su zamindrakovane :D a pre to sa tu uz vela zien do mna navazalo :D lebo neohovaram hned kazdeho :D ... kaslat na nich :P nezavidim im no ...

bjeremiasova
5. máj 2016

@f3rari aha a manzel ma ten najmensi tunel v uchu co vyzera skor ako nausnica :D teda ak vies na co myslim :D lebo sa mu to nehojilo ...

bjeremiasova
5. máj 2016

@f3rari a tym padom nepoznam dobreho rodica :D lebo kazdy raz za cas sa ide vyventylovat dakam :D .... aj ked pomenej ... ale raz za cas treba 🙂

jabadaba
5. máj 2016

@0silvia0 ved prave, pokial je to na dobrovolnej baze, nech si kazdy cita co chce.

jabadaba
5. máj 2016

@katarinapekna nuz zalezi z akych rodinnych pomerov tie deti su, iste predcasne skusenosti sa u niektorych asi vylucit nedaju... 😝
No to ja ako rodic neovplyvnim, ale vyber povinnej literatury este dufam, ze ano.

jabadaba
5. máj 2016

@nyusika to fakt az tak? To je udesne! 😝

jabadaba
5. máj 2016

@sardinka335 praveze padlo slovo povinna literatura, preto ma to tak zaujalo..no nastastie sa nas to este netyka.

f3rari
5. máj 2016

@bjeremiasova Moj si chce dat potiahnut kerku tiez na celu ruku,teraz ide koncom maja 🙂 Hej, viem asi aky tunel myslis,moj ma kamienok,kedysi za mlada nosil malicky kruzok, on je 84 a ja 87 🙂 Takze asi sme zly rodicia teda no 😀 Ved urcite,ja som napriklad nikdy nebola na ziadnom festivale,moj to ma pochodene hore dole 😀 Maleho nam ma kto postrazit,tak tiez by sme sa vyventilovali 🙂 Suhlas, urcite obcas treba 😉

bjeremiasova
5. máj 2016

@f3rari uuuuha ja som bola na Pohode aj s tatkom ci na Szigete takze dvojnasobne zlo :D nasi chodili na koncerty a na festivaly ja tiez od mojich 17-18 aj spolu sme boli na poslednom Hodokvase na Pistols ... 🙂)) je to trapne .... sa cudujem kto moze vobec mat take nazory ... som diky bohu zo slusnej rodiny 🙂 a tak vychovavam aj moje dieta onedlho deti.. preboha to ze ma niekto dieta neznamena ze musi byt vo vazeni :D ..... to by sa kazdy scvokol a uz by sem pisali len zeny toho typu :D ... ja som nikdy nebola a diskoteke..moj tatko usporiadaval koncerty par rokov dozadu tak som na to moc nemala sancu :D ... manzel zas naopak ! ale slubil mi ze ma vezme :D no uz mi to slubuje 3 roky :D hahaha tak snad sa dockam :D

bjeremiasova
5. máj 2016

@bjeremiasova festival je cca 3 dni do roka ... obcas niekoho narodky ... to si snad mlady rodic moze dovolit :P

bjeremiasova
5. máj 2016

@f3rari a aj stary :D

0silvia0
5. máj 2016

@sardinka335 mne vulgárna kniha nevadí, zasa si si vybrala len to, čo ti vyhovuje. Jasne som napísala, že štvrtý ročník sš sú dospelí ľudia, ale nútiť niekoho čítať vulgarizmy (s ktorými nie je stotožnený) sa mi nepáči, čiže čo z mojej reakcie vyplýva? Áno, bingo, je to možnosť výberu. Čiže ak niekto chce čítať vulgárnu knihu, nech si ju vo veku 18 rokov prečíta a kto nechce, nech si prečíta niečo "slušnejšie". Lenže možnosť výberu sa v našom školstve nenosí, len prosím ťa nevyhroť teraz možnosť výberu do nejakých extrémnych situácií... A byť hrdá na učiteľský syndróm v zmysle prudko reagovať na každý iný názor a písať všeobecné traktáty na obyčajnú otázku, hm, nuž, aj tak sa dá...

0silvia0
5. máj 2016

@jabadaba veľmi oceňujem tvoju schopnosť stručne aj jasne reagovať, fakt 🙂

celasapremenim
5. máj 2016

@salamistka a ja tu rozmyslam, ci moju trinastku mam pustit na nejaky zraz spisovalov amaterov v nasom meste :D:D:D:D
podla mna na koncert vo viedni je este primala, NEPOMOZEM SI

bubinko1506
5. máj 2016

@celasapremenim vitaj v nasom klube rodicov s nazormi z roku 1500, lebo by sme ju tam nepustili 😀

bjeremiasova
5. máj 2016

@0silvia0 😀 😀 😀 lepšie si to napísať nemohla 🙂 ............ nie je PEDAGÓÓÓG AKO PEDAGÓG

f3rari
5. máj 2016

@bjeremiasova uuuu tak to si mala dobreeee 🙂 😉 Nasi nechodili takto, oni skor cez leto na vecer s partiou na pivko (asi su tiez zly rodicia a alkaci 😀 ) Ja som bola zasa disko maniak aj s kamoskami 😀 Obcas treba vymenit prostredie aspon na par hodin,treba pokecat aj o inom ako o plienkach,kakani,ci papa vela alebo malo a pocuvat detske blabotanie 😉 My sme boli naposledy pred mesiacom na 50-ke ale tam sami mladi ludia, bolo fajn ked sa maly bavil a my s nim ale tiez bolo fajn ked sme ho zaniesli ku svokre spinkat a potom uz bola zabava uplne o inom. aj si v klude podebatujes,aj sa vytancujes 😀

bjeremiasova
5. máj 2016

@f3rari zaujimave je ze pedagogovia na kazdej skole kam som chodila ked boli skolske vylety pili .... takze zly vzor 🙂 hlavne ze to nikto nijak nebral 🙂 ....no nevadi 🙂 ved predpokladam ze na 50tke kazdy pil aj fajcil :D a aj tancoval ... co je nepripustne :D .... ach ... no ja osobne si radsej pokecam s muzovymi kamosmi ako s mamickami na materskej cest vynimkam ... maju plienkovy syndrom..ked som na ihrisku s malou a pokusame sa o komunikaciu vzdy je to len o plienkach a kakani presne ako si napisala...

0silvia0
5. máj 2016

@bjeremiasova ja nechcem hádzať pedagógov do jedného vreca ani nechcem paušalizovať, ale mala som tú česť aj s takými, ktorý mali fakt silný učiteľský syndróm, to jest dookola opakovali svoju verziu, neboli schopní počúvať rodiča, rodič povedal svoj názor a oni zas len svoje dookola. Komunikácia s rodičom prebiehala ako so žiakom piateho ročníka, väčšina rodičov potom chytila postoj "jedným uchom dovnútra, druhým von" a mávli radšej rukou a mysleli si svoje... Ale určite sú aj zanietení a vnímaví pedagógovia 🙂

bjeremiasova
5. máj 2016

@0silvia0 sú ! ja poznám také 3 ! jedna ostala mojou priatelkou ...a to by mohla byt skoro moja babka ... je to fanstasticky clovek ... moja byvala triedna ..
<3

lala44
5. máj 2016

Podľa mňa, ak tým dospelým dôveruješ, tak nevidím dôvod, prečo by si ju tam nemohla pustiť 🙂 Moja sestra bola na koncerte vo Viedni tiež v trinástich, dnes má 17, a bol to pre ňu obrovský zážitok, na ktorý dodnes spomína 🙂

0silvia0
5. máj 2016

@bjeremiasova aj ja mám kamošku ešte z detstva, je učiteľka, keby boli všetky také ako ona, decká by boli v školskom systéme oveľa šťastnejšie 🙂

bjeremiasova
5. máj 2016

@0silvia0 no uz sa dopredu tesim na podobne ucitelky v skole :/

sardinka335
6. máj 2016

@bjeremiasova
@0silvia0
no neuveríte, ale ja som v realite celkom oblubena a s rodičmi vychadzam, ale tak to je uskalie takychto for, ze ludia si urobia predstavu taku aku chcu,ked sa im nehovorí to čo im šteklí uši, ale nech sak mne je to jedno...samozrejme vzdy sa najdu dve tri mamičky, ktore proste si nesadneme a tam to hasne. Nepoznám kolegynu, ktora by 100% vychadzala s kazdým rodičom a nemala nejaky problém. Taky je zivot, tak je to v kazdej profesii - školstvo nie je vynimka, holt nevyhovieš kazdemu a ja sa tym určite netrapim.
Myslím si ze obe ste tu papagajovali svoju verziu, že ved je to jedno aj tak sa dieta stretne s nadavkami atd...tak neviem čo tu mne vyčitate, ze som si ako povedala dookola svoj naozor a vy ste si ho nepovedali nie? A na tom stale trvám - z jedneho koncetru sa určite z dietata nestane grazel, ale povazujem za dolezite čo moje dieta robi, počuva, s kym sa stretava to je cele.....takze podla vas som zo stredoveku so silným učitelskym syndromov. Viete čo, ja nasilu ani v praci nikoho neprevychovavam, na to su rodiča ani necitim zodpovednost prerabat rodičov alebo deti, to nie je moja uloha. Kazdy z nas casom zisti kde robil chyby a kde nie. Ale dakujem za kompliment. ...ze učitelsky syndrom, dobreeee....a tie tetovania a kerky...tetovaní boli väzni a otroci - taka je historia, ešte si pamätám tie zelene tetovačky z Leopoldova...to vzdy hovorím detom, ze to si dobre rozmyslite, lebo teraz sa vam to pači ale budete to mat cely zivot a odstranienie bolí ako šlak. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 No bavkajte sa dámy. Pekny den pred nami, poručam sa.