icon

13 ročná dcérka má záujem o herectvo

mismat
29. feb 2016

ahojte, nevlastná dcérka má 13 rokov a dlhodobo má záujem o divadlo, chce byť herečka a o dva roky by chcela ísť na konzervatorium do bratislavy
poprosila ma ci by som jej nevedela poradit co dovtedy, chcela by nejake ochotnicke divadlo alebo nieco skusit
neviete mi poradit akym smerom sa mam uberat?

quinten
29. feb 2016

Skuste nejaky divadelny / dramaticky kruzok. Ak mate moznost cez rozne agentury nech si skusi aj komparz. Cez leto sa organizuju rozne workshopy, letne tabory, kurzy. Tu si dajte vsak pozor na kvalitu. Vedia si za to pytat riadne sumy a vo vysledku zistite, ze sa gro casu len hrali.
Konzervatorium potom robi vzdy od septembra tzv. pripravku na talentovky. Najdete to na ich stranke.
My do toho ideme buduci rok. Dcera sa tomu venuje od 5 rokov a od prvej triedy vie, ze to chce skusit, aj ked vie, ze sanca sa tam dostat je mala.

bonaqa2013
29. feb 2016

nechodí do Umeleckej školy? Moja dcéra - 10r. chodí na výtvarný odbor ale viem že je tam aj herecký.... ak máte divadlo v meste, opýtaj sa či nemajú nejakú detskú družinu....hrajú tam deti....

lintu
29. feb 2016

jedna kočka z internetu robila skúšky na vysokú školu s odborom herectvo...spomínala, že tam mala spev, tanec...takže možno by sa bolo fajn zamerať na tieto oblasti a zapojiť sa do nejakých krúžkov.... dobrým tréningom môže byť i sprievodcovská činnosť... dcérka je na to asi ešte primladá, ale u nás ( a nielen u nás) stredoškoláci bežne sprevádzajú návštevníkov po historických budovách, čo si vyžaduje občas tiež istú dávku hereckého umenia 🙂

michellemary
11. apr 2016

@mismat nemá na ZŠ dramatický krúžok? Alebo skúste literárno-dramatický odbor ZUŠ. Tam by mala pochytiť základy. Niektoré ZUŠ vrámci lit. -dram. odd. robia aj kurzy prípravy na konzervatórium. V BA pôsobí aj Biele divadlo, ktoré sa takýmto deťom venuje.

17alisha
22. máj 2019

ahoj, neviem, ci je to este aktualne, ale momentalne rozbieham vzdelavaci projekt pre deti, ktore sa chcu venovat herectvu a nevedia ako zacat. robim videa zdarma, kde davam rozne tipy a rady ako zacat, ale aj to ako vylepsit svoj herecky prejav...skus pozriet moju fb stranku www.facebook.com/cestazaherectvom momentalne rozbiham aj svoj web, do nejakych dvoch tyzdnov bude spusteny, kde sa dozvies potom viac info 🙂 ak mas otazky, pokojne napis 🙂

mackahracka
13. aug 2020

ja bi som tiež chcela biť herečka ale chcela bi som biť zahraničná herečka anglicko, amerika ide mi tanec venovala som sa tiež chvíľku hraním na gitaru ale nebavilo ma to tak som s tým prestala robím gymnastiku a tanec spievam len tak sama pre seba podla man niesom moc dobra v sepeve ale herectvo mi asi aj ide už od malička sa hrávam že som herečka pustila som si vždy niaku rozprávku a podla toho čo tam hovorili som hovorila aj ja ked som bola už staršia a vedela čítať a písať tak som si s toho jak tam rozprávali napisala na papier a hrala som sa že to hrám len mám taký problém ja nieviem povedať R ale to sa ešte snád môžem naučiť a tým že v angličtine sa tak moc nevislovuje tak bi to nemal biť taký problém ale chcela som sa spítať na aku strednú školu bi som mala ísť ? niektorí mi odporúčali umeleckú ale neviem ani daako dobre kresliť a tak budem velmi rada za každú radu

korunka1
13. aug 2020