13 ročná pubertiačka sa chce maľovať
Ahojte, chcem sa opýtať či by ste 13 ročnej pubertiačke dovolili sa maľovať? Čo by si mala maľovať?(mihalnice ,pery, líca, obočie atď.)
Ja mam 12 r a lesk na pery a spiralu moze... treba ist s dobou inak to beriem na sutaze sa baby maluju vsetky.... avsak prilis make up sa mi nepaci ani na 18r treba sa vediet prikraslit a nie zmachlit🤣
Dovolila, v tom veku som sa aj ja už maľovala. Kamoške to rodicia zakazovali, chodila na cirkevnú školu, nemohla nič. Takže sa potajomky v škole prezliekali a maľovali. Myslím, že čím v tomto veku zákaz nemá význam, treba sa snažiť pochopiť aké to tieto deti majú. Človek ani nevie za čo všetko sa v škole deti vysmievajú a robia si zle. Syn má 12 a včera som mu dávala modrú farbu na vlasy, takú vymývaciu. Dcérka 6 a keď vidí mňa sa maľovať, tak musím aj jej dať rúž aspoň. Porozprávajte sa a uvidíte
Pokial by to bolo v norme, prečo nie 🙂 pravdaže žiaden makeup, ale lesk na pery, možno mihalnice (ale nie každý deň, napr cez víkend, keď idete do kina a tak), presne ako tu niekto spomenul, dôležitá je hlavne skincare 🙂 ale zakazovať jej všetko už v takom pubertálnom veku, keď (bohužiaľ) je okolo nej zmachlené každá druhá dievčinka, by mohlo vyvolať opačný efekt, a to by si asi nechcela 😊
dovolila a dufam, ze sa nebude bat opytat a nebude to robit poza moj chrbat. moja mama v tomto nemala o mna absolutne zaujem. nekupila mi ani len gel na umyvanie pleti. jej "liek" na akne bola cista voda a krem indulona. nezobrala ma nikdy ku kozmeticke, nie to ku koznej. takze som pouzivala aj pomerne tazky(a ano, asi cinsky make-up kedze to este nebolo vtedy u nas tak rozsirene) aby som pozakryvala fakt hrozne akne. btw. doteraz mam vyrazky, ale pomaha mi kozmetika ako la roche, bioderma a pod. dlho som sa drzala prirodnej a ta mi to vlastne akoby zhorsovala...
takze ako tu bolo pisane, ak nema akne tak spirala, farebny lesk ak chce, popripade jemny puder. ak ma akne, tak ku koznej/kozmeticke a nasledne nieco na prekrytie akne.
moja kamoska si farbila vlasy uz na zakladke a to rovno na cerveno, cierno atd.(momentalne chodi s ruzovo modrymi). ja som zacala v polke strednej s normalnymi farbami a skoncila po svadbe. ale kedze mi zacinaju sediny, asi sa k farbeniu musim zase vratit ☹
Moja 15 ročná dcéra ak ide do spoločnosti si dá špirálu, ak sa jej chce si spraví linku a dá jemný lesk. Upravuje a farbi si obočie. Makeup som na nej videla asi 3x, ale má peknú pleť, tak nemá potrebu. O pleť sa stará, cisti si ju, dáva si masky. Vlasy si farbi, ale povolené ma len šampóny bez amoniaku na 24 umytí cca, čiernu som jej nedovolila lebo viem, ako ťažko sa dostáva z vlasov. Ma dni, kedy sa namaluje aj do školy, ale zväčša chodí nenalíčená. Nevidím dôvod, prečo by som jej mala zakazovať sa o seba starať, vidí to u mňa odmalička. Samozrejme, ak by chodila ako jej kamarátky v štýle spomínanej Avril tak by som s ňou hodila reč, že toto nevyzerá dobre teda
a to teda som pisala o rokoch 2002-2003, kedy nam to rodicia aj skola tolerovali.
Moja 12-rocna sa tiež občas namaluje - korektor, púder, špirála a má aj rúže, a dokonca jej ich kupujem ja. Pokiaľ moje deti nechcú tetovanie, som so všetkým OK.
Keď som ja mala 13 toto letelo u mňa maximálne. Volá sa to "scene girl" ak by sa chcel niekto pobaviť obrázkami na google 😂 kamoška ma ostrihala žiletkou aby sa vlasy dali tupírovať s kilom nekvalitného laku na vlasy a za peniaze od babky som si kupila farebné príčesky. Oči som si maľovala čiernou ceruzkou ktorá sa samozrejme po pol hodine rozšúhala na všetky svetové strany a o špirálach a kozmetike z číňaku ani nevravím. Takže asi najlepšie je urobiť si spoločný deň kúpiť peknú kozmetiku pokúšať rôzne štýly kvázi naviesť správnym smerom a bude z toho pekná spoločná aktivita 😄
@1gramofon
@a_alexandra_a
synatorovi som dovolila experimentovať s vlasmi od cca 11. rokov, ako prvá farba bola modrá - to len spray. Chcel, nech skúsi. Radšej pod mojím dohľadom, než niekde v tajnosti.
Nie.Do konca zakladnej skoly v ziadnom pripade.
Moja ma taky transparnetny ruz, ma voňavku a ma aj transparentny lak na nechty, manikuru si vue urobit lepsie ako ja 😂.. O ine zatial zaujem neprejavila a a ani ju do toho velmi netlacim, v skole to maju vyslovene zakazane. Farbenie vlasov na kadejake farby tiez. Urcite by som jej makeup a "licka" a malovanie obocia ako starej dievke nedovolila. Ja som videla teraz.fotku dcery znamej na FB, dievca vo veku mojej a vyzera s prepáčením ako stara fluchta, pri rovesnikoch ako ich dospela sestra 🤦🏻♀️Vlasy nafarbene, vulgarne obrovske nechty na rukach (kde chodí to.dievca.do.skoly neviem, u nas by ma volali do skoly hned), na kazdej fotke vymalovana. V tomto prípade je to ale aka matka taka Katka.
Ale tak zijeme len raz treba si trochu aj radost urobit, primerane a bezpecne. A ze farba znici vlasy? No jasne ak to bude skusat tajne sama.. Ale vlasy narastu, rozum nie. A niekedy je najlepšie poucit sa na svojich chybách, pamätám sa ze mojej sestre doslo ze farbenje vlasov nie je sranda a nemoze jeden mesiac ist na červeno o mesiac na cierno a potom o 3mesiace na blond az ked skoncila vystrihana na "Ivana", lebo si znicila vlasy.
My smr mali napr roky zvyk ze po vysvecku sme.si kúpili novy lak a na prázdniny si nechty mohla lakovat. To hadam od prvej triedy máme 😁
@eva8 mne na tom tiez nic nepride, ked som pracovala kedysi v hrackarni videla som viacero deti s farbenymi vlasmi. ci to bolo dievca, chlapec, ci so zelenou farbou, modrou, ruzovou, uzasne vyzerali.
@a_alexandra_a ci to budem robit ja, to som nikde nepisala, len ze chcem byt pri tom. a taktiez som nepisala, ze nic z malovania nedovolim. napisala som, ze "nie je malovanie ako malovanie, pomada, korektor, lak na nechty ok". Treba citat s porozumenim nez sa clovek ide rozculovat na somarine kedze ja ani len nemam dieta 😂 😂 😂
a v akom veku ste sa začali maľovať baby vy? lebo ja som si v 13 trhala obocie, dávala som si mascaru, niekedy aj nejaké jemne tiene. samozrejme na nemčine sme mali pani učiteľku, ktorá nám nakázala si to umyť.. ale po nemčine sme si tu mascaru dali zas.
ja by som jej kúpila hlavne dobrú kozmetiku, lebo veď vieme.. ja som našťastie nemala akné, ale nás bolo málo
a dovolila by som upraviť jemne obocie, mascaru, možno nude tiene. a nejaký farebný balzam na pery.. a dosť. žiaden makeup. mne by skôr vadila na dcére móda hole pupky a kratasy krátke ako brazilky ( kde vidieť pol zadku) 🙈🙈🙈🙈 než líčenie
@l13dr veď malé dievčatá už majú akože kazety s tieňom a rúžom a sa hrajú na princezné a parádia pred zrkadlom, a mama urob mi účes s korunkou na hlave🙂..., Nie je na tom nič zlé podľa mňa. Ja som to tiež mala a maľovala som sa doma a som úplne normálna....Sú horšie veci, čo by sa nemali dovoliť, ako si dať rúž a riasenku a spraviť si účes podľa seba...
@misinka866 presne ako pises, ja som zažila módu modrých špirál a modrých nechtov a to sme mali už na základnej asi v osmičke.
Moja dcéra nosí crop topy, ale krátke nohavice neznáša, resp. Nemá rada tie nízke z ktorých trčí pol zadku, takže ich nosí k širokým nohaviciam s vysokým pasom
@limoncino ja som. nosila modré tiene 🙈 a to mam hnede oči 😁😁😁😁😁😳🤷♀️ lebo mamina ine tiene doma nemala 🙈🙈🙈🙈
Moja ma 14 a tiež sa maľuje, keď ma chuť... Da si korektor, špirálu, lesk a niekedy linku na oči.. No a?? Svet sa preto nezruti... Dokonca aj gelove nechty si občas da.. 🙊 Vlasy ešte nefarbila, to ju zatiaľ neláka, ma pekne svoje... Robia to aj ostatné dievčatá, nevidím dôvod prečo by som z nej mala robiť outsiderku...dokonca ju to tak baví, ze by chcela aj na školu ísť - kaderník vizážista.. Ja v jej veku som tiež sa už maľovala a nič sa mi nestalo...
Akože kedy prestanú ľudia súdiť podľa výzoru?
Samozrejme, že áno. Niektoré ženy sú tu asi ešte zaseknuté v 90tych rokoch, keď cool líčenie bolo na marfušu alebo potom neskôr emo style, všetci vyzerali akoby ich niekto zmlátil :D je úplne prirodzené, že sa siedmacky maľujú. Panebože, kedy sa majú tie dievčatá maľovať a cítiť sa krásne keď nie vtedy, keď ešte nemajú žiadne starosti. Ja som sa licila od 7-8 triedy do konca výšky. Potom keď som už robila na plný úväzok a vstávala ráno o 5:00 do práce, sa mu už ozaj nechcelo pol hodiny-hodinu líčiť. A odkedy mám dieťa a zároveň pracujem, tak do Officeu chodím tak, ako to radíte tej 13ke- špirála,ceruzka na obočie, korekcna tyčinka a rúže mám v kabelke 4 a v truhlicke ďalších 10, ale vytiahnem ich raz za rok. A reálne to majú moje kolegyne úplne rovnako. Pri zhone dospelého života má veľa žien prioritu spánok pred líčením. Takže radšej si o tu hodinu alebo polhodinu dlhšie pospia ako sa maľovať, cesat a cancat. Keby som mala dcéru, tak chcem aby si tých 10 rokov puberty a mladej dospelosti užila a vychutnala, aby spomínala na to, že bol krásna a robila, čo ju bavilo. Lebo potom príde práca, rodina, reálny život, zhon, povinnosti, starosti... A už nikdy nebude mať taký bezstarostný život, že jediný jej problém bude, či si dať modrý alebo sivý tieň ;) nechajte tie vaše dievčatá byť dievčatami. Prečo z nich chcete mať len bábätká a po bábätku hneď dospelé a zodpovedné gazdinky? Teenagerky sú teenagerky a potrebujú tieto drobné radosti k životu.
U nás to už dali do školského poriadku, lebo už piatačky chodili ako kraslice.
@misinka866 ja som si prefarbila vlasy v 14 na mahagón šampónom so spolužiačkou u nej doma a čierny tieň a hnedú konturku na pery😅😅😅🤣🤣🤣...akože strašné, prišla som domov a mama že počkajte túto slečnu nepoznám , nepomýlila ste si dvere😅🤣🤣🤣🤣🤣...potom mi kúpila také jemné tiene na oči a lesk na pery taký jemný, videla že sa chcem paradiť a nechala ma, nič zlé som nerobila aj som poslúchala, aj som sa dobre učila.....
Mojej som dovolila! Vydržalo jej to presne 3dni! 🤣🤣🤣 potom usúdila,že o polhodinku dlhší spánok je lepší. Teraz má 25 a maľuje sa občas. Ale zase farebné vlasy má od 15 a farbím jej ich ja. Treba si urobiť babský deň,ísť k vizážistke,aby jej ukázala ako na to(lebo rada od mamy nieje OK🤗) a podľa možnosti kúpiť kvalitnú kozmetiku. A hlavne dohodnúť si HRANICU,aby nechodila po svete,ako mladistvá prostitutka.

podla toho ako...ak ma vyzerat ako ukazy z tiktoku a instagramu, tak nie. Ale ak nejak decentne, aby jej to dodadlo na sebavedomi, spolu so starostlivosotu o pet, pleco nie. Uz to vidim.. mamina pride za dcerou, ze zlaticko, ne/mozes sa malovat, ne/schvalili mi to cudzie zeny na diskusnom fore. Bez nich si neviem dat rady s tvojou vychovou :D :D :D