icon

13 ročná pubertiačka sa chce maľovať

l13dr
7. máj 2022

Ahojte, chcem sa opýtať či by ste 13 ročnej pubertiačke dovolili sa maľovať? Čo by si mala maľovať?(mihalnice ,pery, líca, obočie atď.)

a_alexandra_a
7. máj 2022

13 ročne dievča by som v prvom rade viedla k poriadnej skincare, až potom by som zvažovala dekoratívnej kozmetiku, ale maximálne korektor, špirálu a lesk na pery, pripadne jemne tónovaný balzam.
A farbiť si vlasy v 13 rokoch? Ešte k tomu doma? To snáď nemyslite vážne @1gramofon … makeup vam vadí, ale to, že si dievča zničí vlasy za vašej asistencie a ešte k tomu bude vyzerať ako z osady je v pohode? Dospela žena si nevie sama doma urobiť balayage =odfarbene konce aby to vyzeralo dobre a vy by ste to dovolili dieťaťu? 🙈

1gramofon
7. máj 2022

@a_alexandra_a 😂 áno, predstav si, strašná to vec. to hovorím teraz, či to tak bude aj keby som mala dieťa? Možno áno, možno nie, ale môžes mi to vyčítať ak sa ti tak chce, už ako keby sa to stalo😁 mne napr sestra farbila vlasy, celú dĺžku a nedopodlo to zle, ona už vedela ze co a ako. Keď ma farbila neskúsena kamka, vtedy to dopadlo zle

kitycat
7. máj 2022

Preco by 13 rocna nemohl skusit lesk na pery a nejaku spiralu? Aapon cez vikend, do skoly hned nemusi... Ale to ste sa niektore malovali az pon18ke ci ako?

renab
7. máj 2022

Nedovolila by som 13 rocnej namalovanej vyjst z domu.

lily246
7. máj 2022

@l13dr nikdy v živote jej líčenie nespraví väčšiu radosť ako teraz, určite by som dovolila a užila si s ňou tieto babské veci 🤩

jana_eyre_2
7. máj 2022

Áno dovolila, ja som sa vtedy tiež občas namaľovala aj vlasy si nafarbila a čuduj sa svete nie je zomna nič hrozne, ani vlasy zničené nemám a už si ich nefarbim dlhé roky..

A nikoho som sa nepytala, proste som to urobila, ale moja mama bola v tomto benevolentna a mne sa to tak pacilo.. nemalovala som sa stále ale občas ma to bavilo.. tak ako teraz - niekedy sa namalujem, niekedy nie.. keď bude moja dcéra chcieť nemám s tým problém, chcem ju viesť k tomu aby sa vedela postarať o svoju pleť a k tomu aby sa cítila dobre.. a k puberte patrí aj toto a ak príde za mnou s dôverou že jej poradím, tak budem len rada 😉 nie každý makeup musí vyzerať ako z moulin rouge..

matabb73
7. máj 2022

@l13dr moja dcéra má 13 a líči sa denne do školy. Každý deň si vyčistí pleť, dá krém a mace up. Líči si aj oči, ale nie nejako výrazne. Teraz to nie je nič výnimočné, ani v škole to nikomu nevadí. Mace up som jej pomáhala vybrať ja, aby nepoužívala nevhodný. Aj vlasy si už s kamarátkou farbili. To by ešte nemusela, ale v tomto veku už viaceré majú pofarbené. Mne to nevadí, tiež sa farbim a líčim, aj keď s farbením som začala podstatne neskôr. Čo som si všimla, skôr to vadí matkam čo sa nezvyknú líčiť.

cosmic_origin
7. máj 2022

@buduciposlanec Niektorí dospelí ľudia majú komentáre na intelektuálnej úrovni 13 ročných.

lelluska
7. máj 2022

Ako aj so vsetkym, treba ukázať ako sa to robiť ma a ako by to vyzerať nemalo. Ako profi tanečníčku ma na súťaže licili bezne od skorého veku. V klube sme mali vizazistku. Sama som to neskúšala, lebo taký vysledok by som nedosiahla😊Pri mojej dcére idem taktikou - líč sa keď chces, ale pekne a primerane nie patlat sa kadečím. Chces si farbiť vlasy? Fajn, ale jedine u kaderníčky, ktorá sa tomu rozumie.

w123
7. máj 2022

dovolila by som jej aj vlasy nafarbit aj sa namalovat patri to k jej veku nic zle na tom nevidim

leskovael
7. máj 2022

Ja teda neviem.... ale v 13 som sa normálne maľovala a 3/4 mojich kamošiek tiež. Vlasy si hociktora z nás farbila aj od 13-14🤷🏽‍♀️

didi2102
7. máj 2022

@l13dr určite áno ale najprv ako sa písala niečo v štýle skincare, veď vieš čo má dcéra akné,môžeš pozrieť podľa recenzií niečo ,ak má pleť peknú tak niečo na odmalovanie , jej sa budú rátať aj odlicovacie tampóny 🤗 a lesk alebo farbiaci balzam, slabá špirála, ak má akne korektor a spýtala by som sa jej čo by ešte chcela, zvážili by sme ostatné ale toto by malo stačiť, kúp jej zrkadlo na stojane a ďalší plus viem podľa neteri napr že sa jej to veľmi rátalo , ja by som prežila aj zafarbenie vlasov ale len neakym šampónom že sa to vymyje

titla
7. máj 2022

@l13dr Ano, dovolila. Primerane veku, ale hlavne by som sa ju snazila naucit, ako sa starat o plet.
V 13 som mala velmi problematicku plet, tak ma moja mama zobrala ku kozmeticke, ktora mi odporucila ake pripravky pouzivat. Kupila mi ich mama, taktiez korektor a pod. Neskor ma naucila ako si holit nohy a podpazusie. Zdalo sa jej to skoro (mala som 15), vraj to nepotrebujem, ale ukazala mi to a naucila ma to, aby som sa zbytocne nezranila. Nerobila z tychto veci tabu a ja som vedela, ze mozem prist bez obav za nou a nebola som v pokuseni skusat podobne veci poza jej chrbat.

alexas56
7. máj 2022

Áno samozrejme, ja si dodnes pamätám, keď som mala 13 rokov a prišla som za svojou maminkou s malou dušičkou, či mi kúpi špirálu a ona nato, že jasné, že som mala povedať skôr. Na druhý deň mi doniesla domov špirálu. Dodnes si pamätám aká som bola šťasnááááá🙂 Keď som mala asi 15 rokov zistila som, že ma líčenie veľmi baví, chodila som na rôzne kurzy. Určite jej to dovoľte, nech skúša🙂

andreatytler
8. máj 2022

Ked som mala 13 rokov, moja mama mi ponukla ze ma nauci sa malovat. Aj na trvalu ma nahovorila. Ak by som mala dceru, dufam ze aj by som vedela zaujat taky postoj. Bolo to skvele.
Neznasam oznacenie "pubertiacka". Ma taky urazlivy a zhadzovacny ton.

mirkava
8. máj 2022

@l13dr kúp jej niečo kvalitnejšie a dovolila by som. Ak jej nedovoliš, bude to robiť tajne. Takto by si mala nad tým kontrolu.

dr_smajlik
8. máj 2022

Ja so staršou sestrou sme sa maľovali polhodinu rano v kúpeľni a potom utekalido školy.objednavali sme si kozmetiku z avonu,paradoxne moja mamina si dávala len ceruzku a nikdy nás k tomu neviedla.baby v škole mi chválili tieňovanie na očiach. Tiež som mala éru Avril Lavigne a niekedy som aj na 3x prekreslovala tekutú linku.
Mám 7ročnú dcéru a furt sa vykrúca pred zrkadlom,takže viem,že čoskoro jej jahodový balzam nebude postačovať a už teraz uvažujem,že ju na obočie zoberiem radšej ku kozmeticke,aby si neobtrhala blbý tvar ako ja kedysi 😁
Keď má 13 už by som pouvažovala určite o nejakych veciach na líčenie a odlicovanie.

amel
8. máj 2022

Moja ma 13 a ma korektor na akne, spiralu,lesky.Viac ani nepouziva,skor sa venuje starostlivosti o plet.
Vlasy farbit nedovolim.Nechty by mohla,priesvitny alebo slaboruzovy lak,ale zatial nechce.

deginko
8. máj 2022

Jasné,že áno..ale určite nie maľovať obočie a líca.. špirálu a jemný lesk prečo nie...ak má zlú pleť tak aj BB krém

sis12345
8. máj 2022

V 13 som si nepytala povolenie a maľovala sa každy deň 😄 ak jej to zakažeš bude si požičiavať od kamaratiek čo je maximalne nehygienicke😊naučila som sa to vdaka yt tutorialom a často sa ma ženy v okoli pytaju čo a ako použivam🙂

lucia147852
8. máj 2022

Jasne že dovolila, aj ja som sa malovala v tom veku. Niečo decentnejsie. My sme si s kamoškami maľovali čierne linky 🤦🏽‍♀️😅😅 no des. Dnes sa podstatne menej licim ako vtedy. Patrí to k veku. Aj vlasy som mala zafarbené, ale len samponom, nie farbou

galioska
8. máj 2022

@l13dr nie ha som sa malovala az na vyske trosku a dcera dospela sa tiez vobec nemaluje, lesk na pery a hotovo.

lujza123
8. máj 2022

Jasne ze áno, tak primerane na mladú slečnu, zas nechcem aby chodila zmaľovaná ako ochechula. Len to sa už v tomto veku nedá riešiť zakazmi, skôr usmernením, radou, vysvetlením ze výrazný make up sa nosieva iba na určité prilezitosti a na bežné nosenie je vhodné niečo decentne.
Radšej jej tu špirálu, korektor na akné ci lesk na pery kúpim ja, nejaké kvalitnejšie a môže sa namaľovať predo mnou ako by to mala robiť niekde tajne.

Tak isto nemám nič proti farbe na vlasy, nech si skúsi. Nič s amoniakom, môže si dat hennu, farebné tužidlo.

Ved to patrí k veku, začína objavovať také tie ženské veci, trhať si obočie, holiť nohy a pod. Dospievanie sa nedá zastaviť, ani zakazat.

zuzkazuzkazuzicka
8. máj 2022

@l13dr ahoj, ja by som jej v tom určite nebránila, nezakazovala - ak sa k tomu postavis direktivne, bude to chcieť ešte viac, bude sa maľovať aj tak, akurát že potajomky

vanda323
8. máj 2022

@l13dr Dovolila....čo je na Tom zlé nechápem....zakazes jej to, bude to robiť na tajňaša....

eeffka
8. máj 2022

No takze moja 10r dcera ma nafarbene konce vlasov (mnou) od 8, ma vlastny lesk na pery , gel na obocie a pletovu vodu. Hmmm som zla mater ci co 🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Ja sama som dostala ozajstnu apiralu a 1.ruz od mamy v 13tich este v praveku.

daniela1911
8. máj 2022

Dovolila. Šla by som s ňou ku kozmetické aby videla ako sa stará o pleť, popripade jemne upraviť obočie (moja neter má 12 a bola nedávno so sestrou u kozmetičky - vysvetlila jej skincare, jemnulinko upravila obočie, neter je tmavovláska, krásne ju to prekuklo). Teraz si dáva do školy špirálu, a trosku korektoru. Pekná upravená slečna. Lepšie ako zakázať a potom sa kocky líčia v buse… a rodičia si myslia ako super dobre nedovolili 😂

michaelkaa1
8. máj 2022

@l13dr áno dovolila by som, v tých rokoch som sa aj ja začala, pretože som mala aj akné… a som rada že moja mama mi to nezakazovala…neviem čo je natom zle 🙂 keď sa tak jemne namaluje .. samozrejme nie vymaľované ako kraslica 🙂 tak prečo Nie🙂

rachelkk
8. máj 2022

Jasné že dovolila 🙂

rachelkk
8. máj 2022

@daniela1911 to som mala kamošku tiež jej mama nedovolila , a vždy si "umývala" tvár v buse.