icon

13 ročná pubertiačka sa chce maľovať

l13dr
7. máj 2022

Ahojte, chcem sa opýtať či by ste 13 ročnej pubertiačke dovolili sa maľovať? Čo by si mala maľovať?(mihalnice ,pery, líca, obočie atď.)

Strana
z6
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maja22
10. máj 2022

@matabb73 nepoburujem ma profesionalny tanec, ani vacsina kostymov, najma tie trblietave sa mi pacia 😀. Ale stale hovorim o tom, ze deti nie su zmenseniny dospelych, kazdy vek si vyzaduje iny pristup. Ten tanec v nasom kulturaku neviedol ziadny profesional, asi si ho deti nachystali vo vlastnej rezii a vzhladom na nizky vek im nedochadza ani vyznam niektorych pohybov a sporeho oblecenia (obycajne biele tielka alebo tricka, ktore na osvetlenom podiu odkryli viac ako mali). Ano, som konzervativna, vediem moje deti k tomu, co som zazila v mladosti js, lebo to povazujem za spravne, 2 z 3 su uz v puberte, kazdy ma svoju povahu, nazory, ale hodnoty sa im snazim vstepovat rovnake, suvisia s nasim svetonazorom. Su to chlapci, chcem, aby sa na dievcata a zeny pozerali s uctou, respektom a zili cisto (v telesnom aj duchovnom vyzname). Je to tazke v dnesnom svete, ked sa manzelska intimita odhaluje, sex v telke hocikedy pocas dna, v kruzku v pohode cislo 12, spravanie mladych ludi, ich obliekanie, sposob zivota je tymto velmi poznacene. Ako som pisala, jedno s druhym suvisi, nadvazuje na seba... Podla mna vsetko ma svoj spravny cas.

lucia3296
10. máj 2022

@lily246 👏👏👏

marca12
10. máj 2022

@1gramofon a to uz by ako pre pana vyzerala. Farbenie koncov ako cirkusantka. To uz nech si dava radsej spirala a lesk na pery,tym menej pokazi. Udivuje ma zmyslanie ludi.

elenka.k
10. máj 2022

@l13dr jasné, že áno, moja sa už cez rok maľuje, ak má chuť, mihalnice, pusu jemne, linku, líca... Samozrejme, že do školy solidne jemne, / linku nie / nakoľko chodí na cirkevnú. Ja sa nemalujem, ale dcére doprajem čo chce, potrebuje, zájdeme kúpiť, teda to sú pálky za kozmetiku a všetko okolo toho.

danulicek
10. máj 2022

Nemam dceru, ale vedela by som si predstaviť, že v 13 jej vysvetlím nejake základy licenia, urobim jej beauty den a hlavne zavediem ku kozmeticke, aby jej profesionálne upravila obočie. Ja som bola ako Brežnev, zakazovali mi to, tak som si vytrhala obočie sama. Doteraz ma krúti, keď si spomeniem, ake to obočie bolo. Alebo skôr nebolo, keďže mi ostal tak tenký pásik, že dovidenia 😁😁 takze nezakazovala by som, skôr by som ju viedla k tomu, že prirodzenosť je najkrajšia, že nielen líčiť, ale aj starať sa o pleť treba a nech skúša doma, čo to dá. Ale do školy max zakryť akné a špirála.

1gramofon
10. máj 2022

@marca12 je to škandál 😬😁😁
Končeky preto, lebo by som sa bála ze sa jej spali celá dĺžka a pokožka, hoci by to robila kaderníčka. Končeky ľahšie poriešime ak by to nevyslo.
Ak si si čítala aj ostatné komentáre tak vieš, že tu veľa zien malo prefarbene vlasy okolo 13 rokov, alebo farbia svojim deťom aj mladším, dokonca aj tie končeky. Niekomu sa to paci, niekomu nie, čo mňa je po tom, že tebe sa to zdá hlúpe? 😃

elenka.k
10. máj 2022

@1gramofon aj moja už mala farbené, raz ofinu, raz melír jemný, ani nebolo ho vidno iba na slnku, teraz má tiež končeky do fialová.
Ide to s dobou .. nie ako nám zákazy samé,

elenka.k
10. máj 2022

@marca12 je to v pohode, nebojte, žiadny cirkus. Je to moderné. In. Dnešné slečny chcú byť cool 😉

1gramofon
10. máj 2022

@elenka.k to len mňa tu idú dve ženy ukrizovat pre konce 😅 a fialové som chcela kedysi aj ja, videla som to raz na žene okolo 30 rokov a super to vyzeralo,dobru farbu ste vybrali 🙂

elenka.k
10. máj 2022

@1gramofon vďaka, no predsa musíme, ísť aj my maminy s dobou, aby sme nezaostávali, veď chceme byť tiež cool 🤭

marca12
10. máj 2022

@1gramofon nikto ta nejde ukamenovat,len sa mi zda divne,ze malovanie nie,lebo by na nu leteli chlapi,ale farbit vlasy ano,to uz nie je dospelacke. Tak ako je pre teba malovanie 13 rocnej. Ja by som nezakazovala malovanie,ty ano. Mne by viac vadilo farbenie,tebe zase nevadi,tak ake kamenovanie?

ada309
10. máj 2022

Neviem, možno sa mýlim, ale zdá sa mi, ze proti sa vyjadrujú zväčša matky synov, resp tie co nemajú dcéry... Alebo ešte len majú malé dievčatá, kt ešte neprechádzaju pubertou... Asi by sa tu mali vyjadriť len matky skutočne nástročných dievčat..

1gramofon
10. máj 2022

@marca12 k maľovaniu som písala, že zas nie je maľovanie ako maľovanie, že takú pomadu, lak na nechty a korektor dovolím. Véd to som používala aj ja. Mne sa len nepáči keď je to prehnane, asi aj kvôli tej spolužiačke co som spomínala, ale zase hádzať všetkých do jedného vreca by som tiež nemala, tak kto vie co reálne zákazem až na to príde

alexandra2010
11. máj 2022

nakolko ma obidve dcery kazde rano vidia sa malovat, pridu obcas ci by som ich nemohla decentne namalovat. a spravim to. a je to velka radost, take vecne tajomstvo medzi nami, nevidim v tom nic dramaticke.

gabika99
15. máj 2022

@l13dr nečítala som všetky komentáre. Určite by som jej to dovolila, ale jemne, decentne.
Ja sa nemalujem, len občas jemne, mám 11 ročnú slečnu, presný opak mňa. Dávno má naštudovane ako si urobiť máje Up 😁. Skúša doma pred zrkadlom, u krsnej, má rada babské dní. Krstná má 18 a 25 rocne dcery. Už teraz si každý deň dáva lesk na pery. Dokonca mi hovorila, že nejaká 5-tacka z vedlajsej triedy si už aj linku dáva. Sa čudujem že ju nepošle učiteľka na wc sa odmalovat. U 13,14, 15 ročných na ZŠ by som akceptovala lesk, jemne očné tiene a riasenku.
Dcéra hovorí, že môžu mať aj nechty namaľované, ale len s priesvitnym lakom.

radacak
9. nov 2023

@l13dr mám 13 ročnú dcéru a dáva si na tvár AC color keďže má akné a aj dr nám to poradila, pomáha jej to.Dava si aj špirálu a lesk na pery.. pokiaľ nie je zmalovana ako veľkonočné vajce tak mi to nevadí

eeffka
9. nov 2023

@danulicek keby si mala 13r dceru tak by ti ona ukazala ako sa robi profi makeup, mam 18 a 11 a uz aj ta 11r si vie spravit taku pletovku, ze ani ja sa tak neodfotim cez filter.

Strana
z6