13 ročný syn išiel bývať k otcovi. Je arogantný, odvráva a v škole je nedisciplinovaný
Zdravím vás žienky. Som v zúfalej situácii..som rozvedená a mám 13ročného syna,ktorého som 10rokov vychovávala sama,posledné 3roky mi pomáha aktuálny partner,s ktorým máme spoločných dvoch synov( 1,5r a 3mes)... najstarší úplne v pohode prijal malých bratov,tešil sa a pomáhal mi s nimi,nakoľko partner jazdí na kamióne..všetko sa zmenilo cez letné prázdniny,keď sa čoraz viac pýtal k otcovi a nakoniec nám oznámil,že by chcel u neho bývať..teraz tam už býva druhý mesiac,len sporadicky odpovedá na správy,v rozhovore je odmeraný až arogantný,nikto a nič ho nezaujíma.Sme v kontakte so psychologičkou aj soc. kurátorkou,jeho triedna učiteľka ma informovala,že je nedisciplinovaný a odvráva.Môj partner to veľmi zle znáša,ja som na pokraji zrútenia,držím sa len kvôli tým drobcom.neviem ako ďalej,poraďte,prosím
@majka1231990 nič si nevycitaj,nemohla si vedieť,že takto zmení syn názor.je to však stále chlapec,ktorý ta potrebuje a mozno práve takto na seba skúša uputat pozornost-odchodom.
Skús sa s ním stretávať,občas aj sama,keď to pôjde.
Je úplne jedno koľko máš deti,ci si starsieho syna zapájala,ak si potrebovala pomôcť s mladšími detmi-osobne na tom nevidim nič zle,predsa len ich nestratil nonstop a nevstaval k ním v noci.
Aj mne najstarsi syn pomáha s jeho mladšími súrodencami,momentalne sú už vo veku,kedy si pomahaju v mnohom navzájom.
Mame v rodine určite pravidla,každý má svoje povinnosti,aj deti.
Hlavne si nič nevycitaj,čo sa stalo,už nezmeníš,to je už za vami.deti ta potrebuju,si ich mama a verim,že sa ti podarí vyriesit tuto situáciu.
Detom v jeho veku vyhovuje,keď od nich nikto nič nechce,nemajú žiadne povinnosti a môžu si robiť čo sa im paci,len v skutočnosti to tak bohuzial nefunguje.zrejme preto odišiel k otcovi,ale nie je to dobre riešenie.
@majka1231990 komu je súdom zverený??
@majka1231990 vydrz on pochopi,kde mu bolo lepsie. Teraz je tam super,lebo vsetko moze. Uz.len dufat,ze dostal dobre zaklady a ked s nim doplieska puberta,spomenie si na dobru vychovu. Sucitim s tebou,ja by som bola tiez na pokraji zrutenia. Nemam problem,aby dieta byvalo u otca,ale otec ma byt spolahlivy,ist prikladom,urcovat mantinely, prehlbovat v synovi uctu a lasku k matke a nie ze bude na matku nadavat.
@eliska13 podla mna tam zohrali rolu aj tie prazdniny. Otec ho zmagoril a nahuckal,ze mama ma novu rodinu a jeho uz nechcu. Toto ked pocuval od nejakeho magora tak je uplne zdeptany. Otec si neuvedomuje,ze vyhral vojnu s matkou za cenu synovej psychiky. Mame toto v rodine. Otec pomstichtivy znicil deti len aby dosiahol svoje a pomstil sa matke svojich deti. On vyhral,ale za cenu,ze deti su deptane s pocitom nechcenosti. Cely zivot bojovali s tym,ci tie spinavsti,co im otec cele roky hovoril na ich mamu,nie su aj pravdou. Jasne,ze to boli vymysli,ale deti vzdy k takymto zakernym rodicom vzhliadaju. Prahnu po jeho pozornosti,uspokojeni.
@jankapepe súdom je zverený ku mne
Ešte skus kontakt cez tvojho partnera - ak mali predtým dobrý vzťah, možno sa skôr otvorí jemu ako tebe, on si teraz aj vie na neho spraviť čas, nemusí lietať okolo detí.
@majka1231990 si si vedomá toho, že ak je zverený tebe ty si jeho zákonný zástupca! Ty si za neho zodpovedná! Ak sa niečo stane.ty budeš zodpovedná osoba. Rozhodnutie súdu treba rešpektovať alebo požiadať o zmenu.
Padol tu dobry napad poslat za nim partnera.Ak maju dobry vztah tak si myslim ze sa budu vediet dobre porozpravat ako chlap s chlapom.Evidentne ta syn velmi lubi ale ty so sucasnou situaciou uz dalej nepohnes.On by vsak este mohol.
@majka1231990 trocha som sa stratila biootec býva s rodičmi či teda s tou priateľkou a 2 deťmi?lebo, ak s ňou a deťmi tiež tam je krik, hračky menej času na syna...a macocha, ktorá mu nikdy nedá to, čo ty.Chlapec žije komfortne ma kamarátov mám ten istý vek doma už sa viac orientuje na kamarátov a to, co chce on ako sedieť pri mame v obývačke
Nedaj si nahovorit a robiť si výčitky, že si mu zničila život, lebo ma súrodencov to Ťa musí ako mamu bolieť.XY deti na svete má v puberte súrodencov a neutekaju z domu.Ty si s ním sama 10 r, takže to nebola až taká zmena rozvod...ak ma tvojho partnera rád na tom začni stavat.Pobavila ma veta psychologicky, že potrebuje vzor a je zzenstily, tak radšej nezodpovedného alkoholika bez peňazí?keď predtým chodil k biootcovi s nechuťou myslím, že teraz je to taky vzdor oni všetci 13 r si myslia, že už nie sú deti majú svoj rozum, cítia sa ako dospeláci..netrestala a nebola by som naňho prísna a autoritatívna ako píše niekto hore...
Prečo je do toho zatiahnutá aj sociálna kuratorka čo sa stalo?koľko x ste boli u psychlogicky prečo ste tam začali chodiť bolo to až po odchode k otcovi?
Biootec býva u rodičov s novou partnerkou a jej synmi..
ku psychologičke chodí 7rokov,začal tam chodiť pred nástupom do školy,odporučenie z Mš.
Soc.kurátorku sme kontaktovali kvôli tomu,že je súdom zverený mne a odišiel bývať k otcovi,aby sme vedeli ako ďalej postupovať
@majka1231990 asi si viac rozumie s otcom než svami a možno mu dovolí jeho otec viac než vy. A ja si priznám že som drzá k učiteľom že som sa strašne zmenila ale to sa stalo po rozchode s mojim bývalim frajerom. Strašne som sa trápila po rozchode s bývalim tak som cítila že potrebujem sa zmeniť tak som sa zmenila a ešte furt som drzá atď. Keď sa bude dať porozprávaj sa so synom možno ho niečo trápi ale zas nie tak aby sa cítil nepríjemné
Ahoj, ako to dopadlo?Ako to je teraz?
@majka1231990 tak ako je s chalanom po 4 rokoch? Vrátil sa?
Syn stále býva u otca,chodieva na určené víkendy ku nám,keď odchádza,tak so slzami v očiach ma silno objíma.. viac krát povedal,že rozmýšľa,že by sa vrátil,avšak ani raz to nebolo pevné rozhodnutie. Teraz má čerstvých 17,robí VP na motorku a auto.