icon

13 ročný syn napadol učiteľku. Aké budú z toho problémy?

sima5668
11. sep 2020

môj 13 ročný syn napadol učiteľku v škole, aké budú z toho problémy?

sima5668
autor
14. sep 2020

@midori123 som zvedavá ako by si ty dieťa vychovávala keby bolo od tebe silnejšie

midori123
14. sep 2020

@sima5668 este raz a naposledy:
To dieta nemalo viac sily ako ty od narodenia! A dieta sa vychovava od malicka. Uz tam si to nezvladla a teraz sa ti to vracia. Co si cakala?

nika82
14. sep 2020

no rataj ze sa bude ovas zaujimat socialka, vylucenie zo skoly, 2 mozno aj 3 zo spravania, ucitelkino trestne oznamenie, plus mozno bude ziadat liecebne naklady a uhradu uslej mzdy atd

lavender273
14. sep 2020

Rozbit nos ok, ale zlomit ruku? To co tvoj 13 rocny je zapasnik z oktagonu? Nechce sa mi verit tejto teme.

midori123
14. sep 2020

@sima5668 btw: moja starsia dcera, ktora vo veku cca 15-16 rokov, bola o hlavu vyssia a tak ma raz nasrala, ze som ju ,,zbila ako kona”
Facky len tak lietali! A ani na pate ma nesklblo, ze by mi to nebodaj mohla vratit! Ona sa len branila a kryla si hlavu. Keby co i len ruku natiahla, dolamala by som jej ju!
Bola som s nou sama. Jej otec tiez s nami nezil.
Dnes ma dcera 24 rokov a povedala, ze na tu bitku do smrti nezabudne, ale uznava ze bola zasluzena😊

zuju2
14. sep 2020

@sima5668 Každý chlapec ktorý vyrastie jevod mamy silnejší. Mamu si ma vážiť, ochraňovať ju a nie je ubližovať. Toto nie je adekvátny argument. Mama mu dala život, starala sa on ho, obetovala mu čas, možno aj kariéru a potom sa má tohto dožiť. To musí byť strašne. To by som neprišla ani najväčšiemu nepriateľovi.

simsalabim
14. sep 2020

@lavender273 ani rozbit nos nie je ok! To nebola ruvacka medzi chalanmi. On ho rozbil ucitelke!!!!

jajka257
14. sep 2020

@sima5668 no minimálne 3 zo správania, sociálnu na krku.

arabeska
14. sep 2020

Nestačím sa čudovať čo to tu čítam.

13 ročný chalan ZLOMÍ učiteľke nos a ruku ,lebo dostal poznámku. Mamina reakcia je, ok ide do polepšovne a chybu spravil aj otec.
Ty si výchovu nezvládla od začiatku, ak s nim máš dlhšie problém,prečo si to neriešila a nechala zájsť sem?
Mám doma 13 ročného syna,dokonca aj 18 ročného a skúsili by niečo podobné spraviť... to by bol u nás doma iný čurbes.

A nie polepšovňa ho má vychovať,to si mala spraviť ty. Zrejme by nebolo na škodu, keby si začala chodiť k odborníkovi aj ty

lavender273
14. sep 2020

@simsalabim ja som zle napisala prispevok. Rozbit nos nie je ok! Len som tym chcela povedat ze to musi byt iny prepnuty bujak, ked rozbije nos a ZLOMI ruku dospelej zene. To ako vobec dokazal. Cele sa mi to zda vymyslene.

nika82
14. sep 2020

Znížená známka zo správania na tretí stupeň hrozí žiakovi za:
fyzické napadnutie, ublíženie na zdraví a šikanovanie,
priestupok voči zákonu klasifikovaný ako prečin,
falšovanie úradného dokumentu ako výpis z katalógového listu, vysvedčenie a pod.,
poškodenie školského majetku s väčším rozsahom škody,
11 – 30 vymeškaných neospravedlnených vyučovacích hodín, 11 a viac bežných priestupkov, 5 – viac závažných priestupkov.

nika82
14. sep 2020

Znížená známka zo správania na štvrtý stupeň
-nad 60vymeškaných neospravedlnených hodín
-fyzické napadnutie zamestnanca školy
-priestupok voči zákonu klasifikovaný ako trestný čin-vtýchto prípadoch
–problém preberá sociálny kurátor a postupuje podľa právnych predpisov odobratím prípadov na dieťa a ďalšími výchovnými opatreniami voči žiakovi po získaní ďalších 3 poznámok po návrhu na zníženú známku zo správania na stupeň 3

viestta
Odpoveď bola odstránená
midori123
15. sep 2020

A este aby som to upresnila:
Nie som zastanca fyzickych trestov, pretoze po case sa minaju ucinku a dieta si na to zvykne. Moja starsia dcera za svoj 24 rocny zivot, dostala ozaj len par krat. Ak to bolo dokopy 5 ci 6 krat, tak to je vela. Ked mala tych 15 ci 16 rokov a vyfasovala ozaj riadne, bolo to naposledy co som na nu ruku polozila. Ale stalo to za to! Sama sa vyjadrila mozno tak pred rokom, ze keby jej toto vyviedlo jej dieta, (to co urobila ona), vraj asi by ho z kože zdrala.
Mam aj mladsiu, skoro 7 rocnu a veru ruku som na nu este nepolozila. Nie je dovod. Vychovavam hlavne vysvetlovanim, rozpravanim, ale hranice ma urcene.
Tym ale nechcem povedat, ze jej ani nikdy v buducnosti ziadna vychovna nepoleti. Lebo obcas taka dobre mierena, je akoby si pole pooral

sima5668
autor
15. sep 2020

on by si aj zaslúžil fyzický trest ale je bohužiaľ silnejší než ja

juhseverzapad
16. sep 2020

@sima5668 Ty sa ho nemáš čo báť! Utrieskaj ho ako hada a ak ti to vráti, tak už nemáš syna. Tiež nebijem deti, ale odtiaľ potiaľ.

simsalabim
16. sep 2020

@sima5668 ale
@viestta ti pise, ze tie hranice uz musel prekrocit velakrat, a tie prve razy urcite v case, ked od teba este silnejsi nebol... ale ty si mu razne nedala v tom case najavo, ze tie hranice prekrocil...ked mal 3 roky alebo 5. Rozumies? Kedze nemal hranice v utlom veku, nema ich ani teraz. Tak, ako fena zahriakne svoje stena, ak urobi nieco zle, alebo mu jemne rafne, tak si mala urobit vtedy aj ty. Samozrejme, ze teraz je jedna vychovna uz zbytocna, navyse ak sa bojis, ze ti to vrati. si naozaj vo velmi tazkej situacii. Tu sa si neda urobit nic ine, iba si s nim sadnut a dohodnut si mantinely. A pracovat s psychologmi -obaja. Ale ci to hlavne jemu v case, ked nim burcuju hormony, pomoze, ukaze iba cas. Ak mas dalsie deti, neurob pri jich rovnaku chybu.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
ivetka_kamo
25. sep 2020

Neviete, ako to dopadlo?

leskovael
25. sep 2020

Zakladateľka diskusie nieje aktivna ale teda ak takéto drbnute zeny "vychovávajú " ak sa to da nazvať deti, sa nečudujem že beha po svete toľko psychopatov... Normálne jej odobrať dieťa, ten štýl akým sa "mamička" k tomu stavia ma normálne nasral.... Ved stalo sa... Čo s tym ona má ... Dieťa je silnejšie nic sa neda robiť....
Fakt chcem veriť ze toto nebola reálna situácia, ale len vymyslená téma...

safira23
25. sep 2020

@sima5668 silnejsi a vychovy, to je stale dokola..Prozacatek ja bych dite vychovavala s uctou a slusnosti. Kazdy ma nejaky povahovy rys ale se vsim se da pracovat a vest aspon trosku.
Polepsovna nepomuze. Sice bude mit pravidla a rezim, ale chytne se jemu podobnych a nauci se jeste horsi veci ( vlastni zkusenost z rodiny)..
-od zacatku jsi ho mela vest k ucte ke starsim a zenam predevsim.
- zapojovat ho do beznych veci, aby na tyhle kraviny myslenky nemel..
- pokud mel sklony k agresivite, tak nejaky krouzek pro fyzicke vybiti nebo jakekoliv prace rukama, kde to muze uvolnit, ale ne podporujici boj a fyzicke utoky... treba fotbal, hokej, atletiku, prace v dilne, pomoc na opravach aut atd ( kde nejsou male, nicitelne veci jako pc komponenty apod..)..
- nedat najevo strach, uvolneni pravidel, povolovani veci za prusvihy apod - to jsou opet dana pravidla a fungovani, ke kteremu mel byt veden.. proste za tim stat a kdyz prijde dobre udelana vec, byt malickost, tak dat najevo ze to je spravne..
- pokud ani fyzicke vybiti nestacilo, melo se pracovat hlavne s jeho emocemi, povahou, jednanim - psycholog, terapie, nekdo starsi, od koho by mohl cerpat klid, zkusenosti - dobry je pro to dedecek nebo domov senioru a pomoc v nem..
- hlavne jsi se mu nemela bat dat na prdel kdy bylo potreba od mala a srovnat ,,jak se rika auru" ! Pozor nemluvim o tom rezat jako zito za kazdou vec ani mlatit po obliceji nebo delat jine veci jako lamani rukou atd!
- omezit cokoliv nasilneho - filmy, hry, internetove stranky i kdyz se s tim setka treba ve skole, pokud mu to nebude strkano primo pod nos i jinde, nebo plne zakazovano - proto podotykam omezit, nebude to tolik vyhledavat..
- v neposledni rade mel byt uz davno neustale poucovan, dle potreby ukazovano, co to muze mit za nasledky ( memu pribuznemu docela pomohlo treba vysvetlit, nebo dat poznat zenu, ktera kvuli nasili od muze prisla o miminko.. malou holcicku, kterou mlatil otec tak, ze ma doted nasledky, boji se a nedokaze psychicky se s tim stale srovnat apod..) , proste ho seznamovat s tim negativem, aby se k tomu stavel jako k veci co je spatna a ne normalni a v poradku..
Predevsim jako prvni se mu meli nastavit hranice, pravidla a vychova.. stale dokola..

katym77
26. okt 2020

Ako také niečo funguje v USA. 13 ročné decko napadne učiteľku, škola zavolá políciu, polícia agresora zatkne (od 6r.!!!), odvezie na policajnú stanicu, spíšu s ním základné údaje a odvezú do najbližšieho "Juvenile Detection Center" kde mu dajú pekný oranžový overal a čaká v "Holding cell" na sudcu. Na basu by to nebolo, ale na finančnú pokutu a odškodnenie! Na basu by to bolo po 2 priestupku.
Toto ako dopadlo?

veronikaszabova
26. okt 2020
simca06022011
26. okt 2020

sa mi asi sniva tato diskusia 😨

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nika82
26. okt 2020

@nikolka1986 asi tak ako diskusia ,, Policajti ma nepustili pre lieky ,,

simca06022011
26. okt 2020

@nikolka1986 a to vies z kade? myslis, ze vsetci maju potrebu zverejnovat a skandalizovat? tolko incidentov sa denne deje a nik to nema potrebu verejne riesit.

ivetka_kamo
Autor odpoveď zmazal
janulik2008
26. okt 2020

@nika82 veru tak. Aby policajti nepustili pre lieky je blbosť podľa mňa

nika82
Autor odpoveď zmazal